Прахосмукачка робот - 7

• 82 528
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, когато правите избора на модела, който сте взели - какво натежа в негова полза? Предполагам, че като мен сте умували, проучвали, чели .... И сега от позицията на опита - бихте ли взели пак същия робот?

Бях се насочила към друга марка робот. Но реших да търся още ревюта из интернет. тогава попаднах на Neato. След допълнително четене, сравняване, видео клипове, спецификации, прецених, че има доста положителни страни, като:

- лазерно сканиране на помещението за добра ориентация
- методичност при почистване
- много широка четка (открай докрай на предната част на робота)
- в едната си част формата на робота е правоъгълна, което позволява по-добро достигане на ъгли
- контейнер с голям обем
- бързо почистване на помещенията
- силата на изсмукване (или както там се казва) е много голяма
- сравнително тих при работа
- скъп е, но не е на цената на златото. Почти два пъти по-евтин от последния модел на Румба, който се бях засилила да купувам.
- възможност за софтуерен ъпдейт
- идеален са домове с домашни любимци (2 котки в нашия случай, и за бонус три жени с дълги коси)

Има и разбира се отрицателни страни (чела съм за тях само, дано не се сблъскам с някои от тях), като например:

- батерията не издържа дълго време, но пък има опция като не е изчистил напълно, да се върне на майката, да се зареди, и после да продължи оттам, където е спрял.
- недобро клиентско обслужване (предполагам защото фирмата е още млада на пазара, и няма добре разработена мрежа и офиси и система на обслужване)
- филтърът е малко труден за почистване, но аз му намерих цаката (прочетох в интернет как) и нямам никакви проблеми, пей сърце.
- няма дистанционно, ама се чудя за какво ли ще ми е
- малко по-голяма височина (10.2 см. в сравнение с 9.2см при Румба) - Разликата се явява всъщност по-издигнатото място, където е лазерът.

След като реших, че ще да е тази марка, избрах и последния модел.

# 331
  • в 1001-та нощ
Gifty  Hug благодаря  Blush Ти беше споделила, че не си в България, нали?

У дома нямаме домашни животни, но с 3 мъже .... може би е по-зле, отколкото с 2 котки и 3 дългокоски  Simple Smile А на единият - вечно не му е идеално чисто и облизано  Crazy До гуша ми е дошло от мрънкане, а аз не живея да се обикалям с парцала денонощно  Mr. Green

# 332
  • Балчик
От немския Амазон я взех, за 347,58 Е.Не знам колко е била намалена, гледах крайната цена да ми е изгодна, процентите не ме вълнуват. Това е моят модел.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 11:21 от Джемма

# 333
  • в 1001-та нощ
 newsm03 предполагам, че е грешка в линка   bouquet

# 334
Моите критерии при избор на роботче бяха:
да чисти добре
цената да е по-ниска
да има добър сервиз и да се продават резервни части и консумативи

Не ми е толкова важно да има навигатори или стени, да има дистанционно и отложен старт, особено когато това е свързано с по-висока цена.

# 335
  • на малък остров в океана
Аз се бях насочила към румба, но като проучвахме попаднахме на клипове на LG и ни спечели с организацията на чистене, за разлика от хаотичното обикаляне на Румба.
Сервизът не ми е бил важен, защото може да се разчита на Амазон.
Резерните части също не ги мисля, защото моделът ми си има резервни четки, филтър, моп.
Ако сега купувам пак LG бих взела.

Много искам и Браава, но все изникват непредвидени разходи и тя остава в далечното бъдеще.

# 336
Аз си избрах Румба след известно четене и проучване в интернет, разбира се  Simple Smile Всеки има различни критерии, затова бих те посъветвала да си отговориш за себе си примерно на следните неща:
-от БГ или чужбина ще купуваш
-какви са отзивите за различни модели/марки
-какви екстри искаш, необходими ли са ти и ще ги използваш ли често
-ще го оставяш ли да чисти сам или и ти ще си вкъщи през това време
-имаш ли домашни любимци
-какъв бюджет
-важен ли ти е сервизът
-налични ли са/лесно ли се намират консумативи

За мен Румбата беше най-оптимален вариант, но наистина за различните хора, различни неща имат тежест при избора. Успех  Simple Smile

# 337
Алмонд, защо е толкова важно от къде се купува? Не е ли по-важно дали има сервиз и поддръжка в БГ

# 338
Има различни модели понякога, например Неато в БГ не съм виждала. Отделно има някаква разлика в цените, всеки естествено си преценя струва ли си. И също така за гаранцията - за Румба например, могат и да не я приемат в сервиз тук, ако е купувана отдругаде. С другите не знам как стои въпросът, не съм и проучвала подробно, тъй като аз си купих от тук.

# 339
  • на малък остров в океана
Преди време съфорумка беше писала, че българските представители на Румба не са й признали гаранцията, защото не е от бг, а от Амазон.
Ако ще се купува от чужбина, се увери, че се признава гаранцията и тук.
LG, например, признават гаранцията на уреди, закупени в ЕС.

# 340
  • Балчик
newsm03 предполагам, че е грешка в линка   bouquet

Опс, разбира се. Ето го :
http://www.amazon.de/gp/product/B007RWIBQE?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s00

Да, но амазон си поемат гаранцията и плащат пътните, така че какъв е проблемът, че в бг не признавали гаранцията. Много важно.

# 341
Честно  да ви кажа, уреди, които съм купила в България ми се развалят, а от чужбина всичко е здраво. Значение има за кой пазар е уредът и съответно е и качеството му.
Румба имам отдавна и е купувана от България, от първите, които се появиха 2007-2008 г.
Ако си купувах сега, щях да я взема от Амазон.

# 342
  • в 1001-та нощ
Момичета, изключително сте ми полезни  Hug  А вярвам, че и не само на мен, ами и на още много следящи темата, без да пишат в нея  Blush

Домашни животни нямаме и не планирам да имаме, за сега  Blush Имам две момченца - на 1г и 5г. и мъж, който не се включва в поддръжката на чистотата, само допринася с цапане.  Основните проблеми са малките боклучета по пода, които падат след хранене и търчането на децата - постоянно и бясно се карат коли и какво ли не  Crazy Влиза се с обувки - от време на време ... Когато някой накапе по пода и мине с мръсотийка отгоре - стават едни черни залепени точки и т.н. Които ако не се почистят - полепват и по пантофите и се разнасят ....

Когато живеех сама  всяка сутрин минавах с мопа - преди да изляза и почиствах посериозно на няколко месеца. Сега - в семейството - кое по-напред  Crazy 1-2 пъти на ден пускам прахосмукачка, мокро не всеки ден - и всичко това ми отнема време. А като тръгна на работа - съвсем ще я закъсам. Не ми е унизително да чистя, просто времето е едно и предпочитам повече време да съм с децата, къщата и разните хобита.

Мисля си да пускам робота, когато всички сме някъде - аз на работа, децата на ясла и градина ... Да е свободен терен Simple Smile Мога и вечер - една по една да освобождавам стаите да чисти и когато сме у дома, но ми се струва, че е по-добре да се случва - когато няма мърдащи смутители  Blush

Цената винаги е важна  Blush Още повече, че мисля и за мокър робот и такъв за стъкла. За стъкла - разбрах за Хобот, а мокрите само Скуба ли са?

Мисля, че съм срещала коментари за роботи на Черния петък с 30% намаление. Та, може и тогава да е. Особено щом поемат и гаранция и сервиз.

Голяма изповед му ударих  Blush Голямо облекчение ще ми е и ММ да не ми намила по тази тема,  защото - ако е хубаво времето - предпочитам да изляза с децата на двора, а не да се сраствам с парцала  Blush

# 343
  • Пловдив
Аз взех LG само по ориентация от нета и най-вече от темата.Вчера обаче видях как работи Румба в действителност.Приятелка ,която искаше да реши какво да купи го е взела от колежка ,а аз занесох моята.Категорично бих взела отново LG.Първо-няма виртуални стени,второ чисти доста по-бързо и систематично,по-безшумна беше,събра още боклук след Румбата,но това мисля че е нормално,та не го броя особено като предимство.Тя също се спря на LG.
Абе каквото и да вземеш ще си доволна ,защото няма ти да го правиш.
Аз да си побутна въпроса -има ли друг робот като СКуба.Не ми се дават 1300 лв.По амазоните е още по-скъп.А все пак квадратурата ,която чисти е твърде малка и ще иска голямо местене.

# 344
  • Русе
И китайски да е робота пак ще е по-добре от Самсунг. Окончателно му се скапа и батерията. Само ядове с тоя тъпчо.
С Босилка (Брава) все още нямам проблеми. Пу-пу. Много съм доволна от нея.

Общи условия

Активация на акаунт