Юлски бебета - тема 31

• 63 225
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Пина, да, да и да. Определено се изненадаха, зарадваха и развалнуваха. Simple Smile

Аз профължавам да мисля, че и децата имат нужда от социален живот и яслата е добър вариант за това, пък!  Wink Поне при нас. Ние си имаме баба да го гледа, ходят на разходку, но няма почти абсолютно никакъв контакт с деца. При нас няма хубава градинка с катерушки и много деца. Има съседчета на около неговата възраст, но всички си стоят вътре на топло и бабите не ги събират. То така ни се стекоха нещата, че Криси от края на декември не е стъпвал на ясла, но мисля след прегледа при кардиолога другия месец, стига всичко да е наред, да го пускам.

# 556
 Значи вече честито да ѝ е на цялата фамилия!  Simple Smile

# 557
Ех, колко хубаво, зарадвали сте всички  Heart Eyes Представям си колко са щастливи Simple Smile

И около нас няма хубави градинки. А в големите паркове (като в Борисовата например) е гъчкано с деца и често броят им надвишава многократно този от децата в групата. За мен яслата не е място за инквизиция на детето ми, а място за игри, лудуване и общуване с други дечица. То зависи и от нагласата на майката. Ето, ние с ММ се успокоихме и го водим спокойни и усмихнати там. Разговаряме с лелките пред него, те ни дават доста информация и са отзивчиви. Той това го усеща. Поглежда нас, поглежда лелката и като не види притеснение на лицата ни, влиза спокоен. И днес е влязъл така. Ще видим после като го взема. Но аз у дома и на челна стойка да застана, пак не мога да му дам това, което децата му дават в яслата. Тук вече умира от скука горкото. А играем, пеем, излизаме...не е като да съм го оставила. Но не е същото.
Не мога да се съглася, че функцията на яслата е да работят майките. Познавам поне 5 майки които не работят и които имат баби на разположение, но децата им посещават ясла.
Не знам, аз нали съм чедо на детска учителка и цял живот наблюдавам майка ми и работата и, може би за това така разсъждавам  Thinking

Ние си оставихме какичка на село и сега ми е пусто без нея  Confused А как ще я карам лятната ваканция, не знам....

# 558
  • София
Ама естествено, всеки си има свое чувство за нещата и не е необходимо никой никого да убеждава в нищо. Всеки има правото да постъпва така, както намира за редно, така, както отговаря на собственото му светоусещане. Аз ще се опитам да не пускам малкото на ясла, тоест да си работя от нас още поне една година и половина, пък по-нататък не знам.

Ники, ще чакам с нетърпение да разказваш за Мексико! Ако и снимки ни покажеш.... ех!

# 559
Терп, права си  Peace Така си е, то тука сме толкова различни, няма как да мислим еднакво.

Аз пък не обичам да пътувам. Ако има как само у дома ще си стоя. Най-много до село да ида. Защо съм такава....

# 560
  • София
Агнес, честит рожден ден, на патерица! Бъди жива и здрава и много, много обичана!

# 561
  • София
За мен пък да не работиш и да си дадеш детето на ясла е възможно най- не добрият вариант. Лошото е, че заради такива „уредили се“, място за дечица, чийто майки имат наистина нужда да работят, няма.
Една от причините аз и голямото дете да не сме боледували и да не боледуваме е, пропускът с яслата. Марина също няма да посещава ясла, нещо повече, също като сестра си, като навърши три години ще я запиша на полудневна забавачка: така детето ще общува с други деца и ще се социализира и същевременно няма да изкарва един работен ден извън дома си- за това има време.
Самата аз не съм ходила и на детска градина, но примерът не е много удачен, защото все пак става дума за преди тридесет години. Но при голямото дете горната схема проработи доста добре, защото далеч не е асоциална, започна училище на шест години и за щастие към момента се развива доста добре. Защото е отгледана  в бетонна кутийка, която е неин дом /а не бетонна кутийка с три чужди лелки/, по никакъв начин не и е липсвал контактът с деца, а вместо да и пускат двд /както се случва в яслите/ с филмче, този час се оползотворяваше образователно, да е жива и здрава баба и.
И аз като Роси искам да кажа, че не налагам мнение, а го изказвам, да е ясно.
Терп, от цялото си сърце ти желая всичко вече да е зад гърба ви. Голям герой си ти. Hug
Обичам да пътувам. Живот и здраве тази година съм намислила две пътувания- едно море на Тасос и едно доста по-далечно от това.

# 562
За мен това е оптималната схема - без ясла, на 3 години на полудневно заведение. Което у нас няма да се получи, защото чакам класиране за целодневна държавна ясла, но не го намирам за най- добрия вариант.

# 563
На полудневно заведение, но ако имаш баба на разположение. Или пари за детегледачка. Аз нямам нито едното, нито другото. За мен яслата и градината се явяват спасение. От две баби, на нито една не мога да разчитам Sad Това е положението.

Днес Боян отказа да дойде при мен. Шмугна се обратно в групата  Grinning Доста време отне на лелката да ми го доведе. Тя беше във възторг, каза че ; "Това дете сякаш цял живот в тази ясла е ходило !"  Бил е спокоен и щастлив, играл си е , и както казаха лелките - чувствал се е като у дома си. Учили са песнички и познайте: наш Боян почна да си тананика. Освен това само за 5 дни вече научи няколко думички, казва ги ясно Simple Smile Сутринта след като децата се нахранили, той им събрал столчетата и ги подредил. После подредил и паничките и чашите  Grinning На обед се нахранил, като омел всичко пак до шушка. След което спокойно обиколил другите деца и....изял каквото им останало по чиниите.  Embarassed Аз умрях от срам, но лелката се разсмя и каза да не се притеснявам, те такива ящни деца обичали най-много. С две думи Бобето се чувства много добре там, прибира се весел и спокоен. От което много ми олекна . Всички лелки са на мнение, че ще свикне бързо и лесно и ще се адаптира много добре.

Тия подробности ги описвам, за да се успокоят мамите, които също ще си пускат децата на ясла. Дано не съм досадна  Blush

# 564
Танче ,кога ще остава да спи Боци там ? Дано все така леко да минава адаптацията му !
Терп ,никакви болести повече ! Дано всичко да е зад гърба ви ! Аз днес пуснах Петьо на градина и ми е свито всичко ....да не се разболее пак ,дали не правя грешка ...Ужасно е Sad
Пина ,гледай ,гледай филми ...Разтоварват ме ,успокояват ме ,имам нужда от друг свят .НЯмам време да чета сега ,така че ще гледам филми !
На мен в Мексико не ми се ходи ,но виж Латинската Америка ми е много на сърце ! Бемол спомена Исабел Алиенде,аз пък все си мечтая за приказна страна като от Маркез  Blush 
Днес ми е нещо кофти ден ,от сутринта не тръгна добре ,с баткото се сдърпахме яко ,та ми е нервно .Довеччера трябва да го водя на цирк  ooooh! Ще се гръмна Божкеее #Cussing out

# 565
Е,аз съм точно такава майка-не работя и съм си дала детето на ясла. Mr. Green Имах намерение да започна работа щом се адаптира,но взех,че забременях и сега си стоя вкъщи,а детето ми ходи на ясла.Не се срамува.Не съм ощетила никоя майка,защото тук няма кой знае какъв наплив на деца и за недостиг на места изобщо не можа да става дума.За София е друго.
За яслите всеки сам решава.При нас се оказа по-доброто решение,защото аз си почивам,а детето се прибира заредено с положителни емоции.

А. днес вървя 6км пеша.За първи път поех този риск.Вече ми е ужасно трудно да се придвижвам и сама,какво остава да бутам и количка.Не я ползваме отдавна,но и не сме ходили на кой знае какви далечни разстояния.Днес,обаче трябваше да ходим до центъра за да платим разни сметки и реших да рискувам.Знаех,че на отиване няма да има проблем,защото е нанадолнище,но на връщане е баир и малко се страхувах.За щастие се справихме.Е,имахме малко дърпане и протягане на ръце да я взема,но успях да я забаламосам и се прибрахме каталясали.Съблякох я и заспа веднага. Laughing

# 566
  • София
Еха, браво на Ади! 6км. са си доста. Но и ти Дарче, как си издържала. Браво и на теб. Аз като се сетя последните месец-два-три с Лазар, едвам стигах до външната врата. За да изведа кучето на разходка се подготвях един час.

Терп, и от мен само положителни емоции от април, всичко лошо да си остане в март. Измъчихте се много.

Ако имах пари и не ми се налагаше да работя, не бих си пуснала детето на ясла. Така направих и с брат му, но тогава времената бяха други. Сега ако не го вземат Лазар на ясла, не знам какво ще правя. Ще се гръмна сигурно.

# 567
Терп, аз съм била вече веднъж с дете на 2.5 години. Ол инкузив-  само ядене, спане и плаж. Имам снимки, даже пак ги прегледах. Разходихме се до близко градче, но не съм впечатлена. Пирамидите може би, но не бих взела децата.
Иначе океан, хубава храна, хубав плаж. Прекрасно е. Презареждаш батериите и вече не се дразниш от глупости.

# 568
Ники звучи чудесно, а на кого оставяш децата?
За пръв път от поне 6 месеца видях Виктория да яде много и неограничено  Shocked торта - домашна и козунак по рецептата на Пина, имам забележки, но като за пръв път е добре, има конци, само с кората нещо не се разбрахме  newsm78 беше като невиждАла, не можах да повярвам на очите си, мис претенция дето все не иска да опита нещо ново, случи се чудо.

# 569
С нас са. Не ги оставяме на никого. Има си детски басейни в резорта, до коляно дет' се вика. Ресторантите са няколко - тип шведска маса. Готвят и на плажа. Има храна по всяко време на деня. Сутрин ставахме, аз пиех само кафе, след час си взимах нещо за ядене. Плаж, обяд, следобеден сън, плаж, вечеря, танци (разходка), сън.
Няма да ходим да гледаме пирамидите, защото ме е страх да пътуваме с децата. Просто почивка.

Общи условия

Активация на акаунт