Юлски бебета - тема 31

• 63 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Бени, то най-първото е записано без ов, ама там съм нямала думата. За нашето първо вече се запънах. За мен без ов е неприемливо, пък той мисли че не му звучи името хубаво със. Той е Орлин и не му харесва Орлинов. Още по-малко му харесва Орлинова, та ако е мома, отсега виждам как ще се хванем за гушите.

# 601
Близначе, да си ги нямаме тия!! На мен ми е интересно!! И аз от 6 месеца съм на работа, ама не съм се затрила още (нямате такъв късмет  hahaha ). Никакви последни дни не искам да чувам!! Като го отглежда Бобко ясла, да не е стал по-малко юлче 2013 или ти по-малко негова майка!?!?

# 602
  • varna
Аз пък още не мога да свикна с тия имена, днес по площадката се чуваше якото "Дженифър, не там, Дженифър, върни се", което на фона на всички други звучеше съвсем не на място.
Гема, добре поне, че и на тая тема още някой мисли като мен, че взех много да се дразня, все пак нали сме в бг, какво е това махане на чисто бг окончанията на имената.
Близначе, забранявам ти да зачезваш, какво е това простете и с добро, ама-ха Naughty
Вашите деца тракат ли със зъбки? Емито от поне седмица трака и то я чувам ясно, не е да си въобразявам, понякога и да скръцне успява даже?

# 603
Ама моля ви, нали се подвизавам във фейса? Simple Smile То е същото. Тук вече просто не ми се пише. Пък и се повтарям. В тоя форум съм от 10 години и вече взе адски да ми омръзва. Прехвърлям си досадната личност към Фейс-групата и това е .  Hug Естествено че няма да изчезна изобщо и завинаги, само от тук Simple Smile

# 604
Близначе то не пречи и тук да подосаждаш отвреме на време  Peace
Това без ов ми е малко като две първи имена, то и на мен не ми звучи хубаво на детето второто име, но пък без окончание е много по-зле.

# 605
Имам познати, които сравнително лесно избраха име на детето си, но водеха дълга война за презимето дали да е с окончание или не. Майката твърдеше, че тя е избрала в работата си да се представя с презимето си. Ако кръстели детето с името на бащата без окончание, не му давали избор. Трябвало винаги да ползва фамилията си.

# 606
Хера, аз ужасно се възмущавам от всякакви чужбински имена, независимо западни или източни. За мен това е показателно за родителите и ги вкарва в един кюп, от който излизане за мен няма. Дори и да е българче, живеещо в чужбина или предопределено затам, има достатъчно интернационални имена, които да са разбираеми.

Бащиното име като собствено също не ми харесва никак, именно защото ми звучи като двойно и особено при момиче е съвсем нелепо.

За името на майката - Мъхчето го е написала вместо мен. Тази тема не ме вълнува изобщо.

Ние пък имахме проблем с фамилията, ММ измисли, че трябва да е на някакъв далечен дядо. На фона на цялата ни лудница аз тотално дезертирах от спора, абсолютно все едно ми беше, но майката и сестрата на ММ възроптаха. ММ се съветва с нотариус, в болницата правиха проучване, в общината правиха проучване, изобщо пълно безумие. Накрая се разбра, че чрез съда можем да променим фамилията, но аз вече нямам намерение да го позволя.

# 607
Изобщо не ме смущават чужбинските имена, особено при смесени бракове. Единствената причина да изберем универесални имена е да са лесно произнасящи се и в Европа и в САЩ в сучай, че искат да се преместят.
При широко отворени врати/граници за децата не виждам защо трябва да се слагат ограничения свързани с имената.

# 608
Съжалявам че пак ще повдигна темата но лично аз се засегнах от думата "беден" и по специално приложението й, както и разбирането за понятието "мизерия". Мъхчето единствено се опита просто да ви подсети да мислите преди да пишете. То и аз докато получавах майчинство ми се струваше малко, сега се радвам и на 20 лв. И да, не ям хляб надробен в боза, днес обядвах сух хляб... боза нямах. Не бива да разсъждаваме така за мизерията, не бива да се примиряваме и успокояваме че има и по зле от нас. Щом имаме интернет и пишем тук значи все имаме някакъв доход да си платим нета и тока, нали. Но това не означава че част от нас не живеят под прага на бедност, който освен всичко друго за бг е убийствено занижен. Бедни сме, единици са изключенията тук. И докато си затваряме очите за това и си повтаряме че има и по зле, властимащите няма да спрат да ни крадат и държавата да вдига ръце в случаи като моя и да отговаря "Не знам, оправяй се, пък ако искаш ни роди и още един данъкоплатец". Ще си търся правата до дупка, няма да се примиря да бъда бедна... детето ми да бъде бедно, защото видиш ли имало и по бедни от нас.

# 609
Добър вечер, момичета!

Не искам да влизам в спорове с никой , но Роси , не забравяй ,че Вие избирате управляващите (казвам Вие , защото  аз  не гласувам ) .
Танче , ами накратко - тук е -собствено име (на) и 2 фамилии  , едната на  майката другата на бащата , като до  преди няколко години имаше закон как да  са  подредени фамилиите  (т.е. първото  фамилно на майката и второто на бащата или обратно не съм много сигурна кака точно беше) , но този закон го махнаха , сега се вписват фамилиите на двамата родители, но в  какъвто ред си поискат.Пример -Анхела Никол (име) Минева Гарсия (фамилия) , да обаче може да е Анхела Никол  Гомез Минева .

# 610
  • Варна
Уф, да ви се оплача набързо. Вчера беше първият ми работен ден на новата работа, а ММ и малкия са болни. ММ с Т, малкият има хрема, буквално не може да диша, кашля и снощи вдигна 38Т. Свети го взе вчера при тях да го гледа, а даването пипнало печката с дърва. Сега ръката му е с едни пашкули, за щастие не го боли и дава да го мажа. И за капак на всичко шефа ме задържа и вместо в 17:00 си тръгнах в 19:00. И нямах нищо сготвено за вечеря, започвам да се чудя дали не трябваше да си стоя на старото работно място😖. Уф.Сори за мрънкането.
За имената мисля, че е добре в днешно време да са по- интернационални, но и Джулия в БГ ми е малко в повече.

# 611
Колева направо ме  Shocked това с печките е много опасно, аз съм се горила и като паднаха мехурите какви белези имах  ooooh! голямата се беше изгорила и една баба правеше някакъв благ мехлем, слагахме всяка вечер на една марля, не знам за колко време, но нито се надигна, нито белег имаше. А това за сготвеното, ами в такъв случай ако мъжа ти си е бил у вас, можело да те смени  newsm78

# 612
  • София
Роси, защо смяташ, че аз не мисля преди да пиша? На олигофрен ли ти приличам? Необходимо ли е Мъхчето да ми дава указания  по какви въпроси може и не може да се говори? В тази връзка предлагам да пуснете една анкета за това какви дискусии за позволени и какви не, за да се знае и да се внимава! Че видиш ли някой можел да се припознае. Извинете, но не виждам коя от вас ще се припознае в тотална нищета, каквото щете обяснявайте. И никога да не ви се случва. По въпроса за обяда, и вчера и в понеделник съм обядвала НИЩО.
Иначе Роси, напълно си права, че човек не трябва да се примирява. Абсолютно съм съгласна с Таня, че ние избираме, тези които ни управляват. Имаме си премиер с интелект на каруцар, парламентът е пълен с крадци и престъпници. Обществото боледува, българинът все се оплаква, че няма пари, ама като стане дума за палуване и празнуване, пари винаги се намират.
Колева, ужас. Ние сега като бяхме на село /там има една такава желязна печка/ много ме беше страх малката да не се залепи. Добре, че ти дава да го мажеш, тя кожата на децата бързо регенерира. Надявам се, настоящият ти работодател да прояви малко разбиране, все пак два часа оувър тайм си е сериозно, особено за майка с малко дете.

# 613
  • София
Еми, Джина, аз пък виждам и знам кои са тези хора, които биха се припознали. Може би ти нямаш цялата информация и затова не можеш да си представиш, но такива хора има сред нас. Това, че тактично съм вметнала да се слага все пак някаква цедка на писането, не е защото искам да се заяждам, а с по-практична някаква цел. Все пак важно е да не се засягат хората, с които общуваш ежедневно. При това съм го написала любезно и кротко, като намек, в случай, че някой се е изказал без да се усети. Ако на теб не ти пука как биха се почувствали наколко съфорумки, това вече е друго. Няма нужда да се пенявиш толкова по въпроса. Ти пак си пиши каквото си искаш, никой не те спира. Аз просто имам проблем с това да си мълча, когато виждам някаква неправда, това е.

# 614
Защо бе Мъхи да е обидно,когато се припознаеш,по-скоро ще ми напомни действителността,ама от какво да се обидя,кой ми е виновен.То е ясно,че всички сме на един хал.То, тук какво ли не е обсъждано,все някой трябва да е засегнат от нещо.Де'а знам...

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 14:19 от Касисчето

Общи условия

Активация на акаунт