Юлски бебета - тема 31

• 63 218
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дарче, Дарче….. Не искам да споря, хеле пък с теб, ама мизеруване е това горното дето  описах, пак казвам да не дава Господ. Мислиш, ли, че хората, които споменах по-горе, знаят какво са калмарки и узо?!

# 586
Да, аз наистина имах предвид наистина голяма бедност, граничеща с мизерия. Да няма вечер какво да сложиш на детето си. Да нямаш с какво да си платиш наема или да си поддържаш жилището например (ток, вода и прочие). И наистина не мисля, че сред нас има такива. Ще ми е тъжно ако има Sad
Защото и на нас определено парите не ни стигат, и ние сме имали моменти в които е нямало какво да ядем (например като си платим данъците, сметките, гражданската и прочие и пари - йок). Ние сме късметлии, че и двамата имаме родители, които ни поддържат (и финансово) и много ни помагат. Да са ни живи и здрави.

Скарлет, аз дрехи си купувам втора ръка. И не ме е срам. За по 10-15 ле си взимам страхотни неща Simple Smile

Според мен най-страшната бедност е тази в душата и сърцето. Другата все някак се оправя...

Джине, ти като си живяла в чужбините, там как е с имената? Мен сега това ме гложде  Mr. Green

# 587
  • София
Да не дава Господ  да се стига да нямаш какво да ядеш! Това си е мизерия. Когато само единия работи в семейството трудно се изкарва месеца. Не може да става дума за почивки, заведения, дрехи, овувки и разни екстри. А колкото по - малко пари има, толкова караниците и напрежението е по - голямо.

# 588
Близначе, детето може да бъде кръстено с 2-3 различни имена без да се включва бащино име.
Първото е собствено, второто е името, което се дава при кръщаване (може и без кръщаване) и третото е фамилия, която може да е на семейството, но може и да е съвсем различно.
Майчинство няма в САЩ. Има жени, които никога не се връщат на работа, някои се връщат заради $, трети заради образование и професия. Има хора, които си обичат и работата и децата.

# 589
  • София
По принцип имената след първото се дават, за да се знае чие е детето Wink Няма нужда да се именува на майката, при положение, че е ясно на всички коя е тя (по обясними причини). Виж, бащата не е ясен, затова децата носят неговото име. Аз пък не харесвам практиката децата да имат по сто имена като Пипи Дългото Чорапче. Излишно усложняване е това. В крайна сметка колко от тия имена се ползват?

Нека не обсъждаме кой колко е беден и къде са границите, за някои може да е обидно.   

# 590
Има си традиции за слагане на имена в различните държави и смятам, че ако едно дете се очертава да живее на съответното място, правилата в родината на майката и бащата стават безсмислени.
Като пораснат могат да избират с кое да се представят.
В Бг дъщерите ми са записани с 2 първи и едно последно име. Нямат тире между тях.

# 591
# 592
Ние никъде не обсъждаме кой конкретно колко е беден. Говорим си по принцип. Но щом се налага да има цензура, добре. Все си мислех,че може да си говорим за всичко.

И все пак продължавам да твърдя, че това с имената не е честно.  Crossing Arms

Ники, благодаря за разясненията   bouquet

# 593
  • София
Мъхче, в случая ти обиди мен. Не знам, съзнателно ли го правиш, несъзнателно ли... Споделих нещо, което по някакъв начин ме е докоснало, защото до едно известно време в тази тема се говореше, обсъждаше и споделяше по един нормален начин. А ти връхлиташ, започваш да ми размахваш пръст и едва ли не ми налагаш за какво да пиша и за какво да не пиша ooooh! Извинявай, но това няма как да стане. Рестрикциите за това кой какво ще пише в темата не ги налагаме аз и ти, така, че ако обичаш въздържай се от това да ми даваш препоръки върху какво да размишлявам. Благодаря. Peace

# 594
Близначе, има деца кръстени след майките си и в България (както и след баща). Става въпрос за първо име.

# 595
За Португалия със сигурност знам, че първото име е ясно, второто е от фамилията или второто име на майката по избор, за фамилията е от бащата.

# 596
Ей,  жени такива! Какво пак намерихте да се сдърпате и обидите?!?! Я признавайте бързо, да няма още някой бременна тук? Джина, Мъхче?

Ние пък с ММ имаме друг спор за имената - да има или да няма -ов след бащиното име. Първото го записах със, да видим как ще се разберем за второто....

# 597
gevamar, направо не разбирам как можете да спорите. За мен е ясно, че щом първото е записано с -ов, то и второто го чака същото Simple Smile

# 598
  • София
Джина, ти пък защо се обиждаш? Никъде не съм написала нищо срещу твоята публикация. Дори ме трогна... Струва ми се, че сама слагаш контекст в думите ми. Написах го, защото е хубаво да се мисли и за чувствата на другите, които четат, но не беше адресирано към твоя пост. Както и да е. Няма да те връхлитам повече, обещавам. И аз благодаря!

# 599
Джина има предвид, че не може някой да определя какво да пишем и какво не. Всеки може да пише каквото и както  си пожелае. Нещо, което не е наложено като недопустимо от самите модератори на БГ мама, може да си се пише свободно.
Това започна като обикновен разговор между мен и Агнеска, стана дума за бедност и т.н. Нито някой сме визирали конкретно,нито нищо.  Нали Агнес? Както и да е . Това са последните ми  дни тук и не искам да се карам с никой  Hug От понеделник започвам работа, ще имам страшно много ангажименти и мисля окончателно да приключа с Бг мама. Вече не съм бременна очакваща Юлче 2013. Нито съм майка в майчинство отглеждаща юлче. Ще съм работничка, чието дете се отглежда от яслата. Това е, свърши ми хубавия период на майчинството.  Sad Едва ли на някой ще му е интересно да му споделям какво става в работата ми.
Така че ако има нещо - простете ! Да се запомним с добро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт