Интериорен стил по аматьорски - 32

• 63 321
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
турските са релефни, да - от гледна точка на почистване мен ме притесняват фугите. От един магазин мацката каза, че си е сложила голяма плочка 30 на 60 вертикално сложена.... и има чувствително по-малко фуги.
Иначе аз вече клоня към това - http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … et-(14)-6137.html
като фриза може би си го предтставям по нагоре малко...
Това за мазането на фигите - и аз си го мислех - с някакъв инпрегнант ще трябва да е...
Варианта на Мона ми наресва също, то реално може да се сложи всякаква плочка, не само кухненска...

# 496
  • ту тук, ту там
Да, на мен първият ми (и дълго време единствен) вариант беше с тези Subway-плочки, но вече не ми се струват толкова привлекателни. А и не мога да намеря бели 10/20 см, но без скосяване (фасет). Според майстора ни този фасет само проблеми създавал, най-вече там, където се срещат плочката с плота - оставали едни дупчици, които се пълнят с вода. Още повече, че аз не искам водобранна лайсна...
Пък май твърде експлоатирани ми се струват вече. Не че по принцип се отличавам с някаква оригиналност де, но май вече не ги искам...

# 497
Е, да де, и на мен това ми е проблема, харесват ми, но не са нищо особено. Мъжа ми казва че са като в лондонското метро .... точно им приляга името
А какво ще слагаш вместо лайсна...ще слагаш ли въобще нещо?? аз всъщност мога да си реша проблема с фасета с лайсна - от Икея са едни дървени и се връзват...
Тези първите май не са с толкова изразено скосяване, да не кажа , че май са гладки.... за които ти ме питаше - турските

# 498
  • ту тук, ту там
Ами или тази икейската дървена лайсна, или нищо. Иска ми се без, ама не знам, зависи от изпълнението на майстора май.
Аз бях показвала преди време какви плочки си бяхме харесали, мисля дори, че са на същата турска фирма, но бяха спрени от производство. Сега ще потърся пак снимка да покажа.
Ето:

# 499
Не, икейска е мивката. Малко сме я ползвали все още, не живеем там постоянно, хубава и стабилна е, но очаквах да се чисти мааалко по-лесно!  Blush
Елени, в какъв смисъл? Трудно се чисти, или и след като се изчисти, стои на петна?

Изобщо, кои мивки се поддържат лесно?  

# 500
  • София
Моята сега - силгранит на Бианко.

# 501
  • ту тук, ту там
Ема, ами трябва да я търкам с препарат, за да стои лъсната. Иначе сякаш има някакъв матов филм, ако не я излъскам. Надявах се, че само с мокра кърпа и препарат за съдове ще е идеална, но не би. Сигурно и аз много искам де  Blush, но просто оставяше такова впечатление у мен! Иначе е много красива като я лъсна!  bowuu

# 502
  • На брега
Naneto, кухненските ти шкафчета са с правоъгълни вратички с дълга долна страна. Харесала си плочки, които са сравнително големи правоъгълници. Може би по-удачен избор са показаните от Дудолина и Мона варианти с квадратни (или по-долните дребни мозайки), защото, когато наслагваш тези правоъгълници под правоъгълните си вратички ще получиш разминаване на фигурите и ще те дразни асиметрията.
Показаните от Гадамер кухни са като балсам за раните ми, защото си мислех, че съм единствената с книги и чаши/чинии на едно място! Mr. Green Аз пък нямам плътни вратички на горния ред, само витринки и открити рафтове и го възприемах, като натурия пред очите ми. Отделно, когато слагахме вградена фурна се лишихме от единия долен, затворен шкаф и чиниите от там отново заминаха на шкаф с отворени етажерки с книги (ще си помисли човек, че не готвим ами четем там Crazy) и други дреболии.
Мрачния интериор не ме потресе много. Този от Дакота ми е много пъстър и жизнерадостен... като декор на семеен ретро филм.

# 503
+ 1 за силгранита на Бланко. Моята пък даже е и черна.  Mr. Green

Показаните плочки са жестоки. Много ми харесаха!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 504
Ема, аз съм с най-обикновена на Бланко Типо (Stainless steel brushed finish - последният да затвори вратата   Laughing).
Изобщо не й се втелясвам за излъскване. За специални препарати да не говорим.

Да ви питам за силгранитните и подобни материи - по-голяма ли е вероятността, ако изтървеш съд, да се счупи, отколкото при стоманените?

# 505
Naneto, кухненските ти шкафчета са с правоъгълни вратички с дълга долна страна. Харесала си плочки, които са сравнително големи правоъгълници. Може би по-удачен избор са показаните от Дудолина и Мона варианти с квадратни (или по-долните дребни мозайки), защото, когато наслагваш тези правоъгълници под правоъгълните си вратички ще получиш разминаване на фигурите и ще те дразни асиметрията.

Да така е, кухнята я показах като стил на вратичките и цвят на вратичките и плота, иначе, ще е ориентирана по вертикалата по скоро... но да, стигнах до извода на който и ти наблягаш, че и това трябва да се съобрази (поради тази причина отпаднаха и едни декорчета с кръгли релефи... които не се връзваха с вратичките) И все пак когато гледат повече очи си е по-добре. Много благодаря за коментарите.
Иначе и на мен ми харесва да няма вратички, но нямам смелостта ..Simple Smile)

А да ви питам, при  кухненски плот от Икея, ако някой има  много ли е дразнещо наслагването, което се получава при по-дългите плотове?

# 506
  • ту тук, ту там
Ще покажа за малко една снимка на нашата кухня, още недовършена. Върху тези плочки ще лепим новите, горни шкафове още нямаме. Пералнята ще се скрие зад вратичка.
Приемам съвети какви да са ми плочките, по начина, по който NovaTema направи разбор на шкафовете на NanetoLaughing
Трия.  Peace

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 15:33 от elleni

# 507
Ами или тази икейската дървена лайсна, или нищо. Иска ми се без, ама не знам, зависи от изпълнението на майстора май.
Аз бях показвала преди време какви плочки си бяхме харесали, мисля дори, че са на същата турска фирма, но бяха спрени от производство. Сега ще потърся пак снимка да покажа.
Ето:

Нашите са такива ,само че в тъмен варият и с  други шарки

# 508
  • На брега
Приемам съвети какви да са ми плочките, по начина, по който NovaTema направи разбор на шкафовете на Naneto. Grinning
Ааа, ти не ме слушай мен! Naughty Сега разгледах последните сайтове за плочки и видях, че слагат големи правоъгълни плочи под правоъгълни вратички. Явно е модерно! Аз пак не съм в крак с модата Blush! Не всеки се дразни от разминаване на фигурите.

# 509
  • ту тук, ту там
Мен ме интересува най-вече дали е по-добре да са ситни квадратчета или по-едри правоъгълници. Кухнята е малка и ниска!

За плочките - ние тази разцветка харесахме точно, но точно нея я няма само, другите ги има - по-тъмни, както и в кафявата гама.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт