На колко години станахте майка?

• 67 571
  • 675
  •   1
Отговори
# 135
Ами преди няколко години имаше една жена на 63 г., която роди по този начин. Може да е единичен случай за пределите на нашата родина, но все пак го има.

# 136
И от мен поклон пред жените тук с 3 деца. Дай Боже все повече сред интелигентните българи.
Т.к. нямам все още деца а съм на почти на 33, все пак смятам че една добра възраст за раждане е от 26 до 40 години. Все пак и жената има нужда от социален живот и не е нужно да се занимава 100 години само с пелени. И с оглед на възрастта ми  един ден след като намеря правилния човек за баща на децата ми и той естествено е съгласен, бих желала две едно след друго.
А аз имам едно такова питане - какво смятате за мъжете на които им се раждат деца на около 50 години??? newsm78
Познавам доста мъже, които станаха отново бащи, когато бяха на +/- 50 т.к. както вече е модерно си хванали млада втора жена.
Баща ми стана дядо за първи път когато беше на 52г.  bouquet
Хем ми е странно, хем вече не мога да го отхвърля т.к. има голяма вероятност и на мен да се случи предвид годините ми.
А иначе все си мислех, че в последните години възрастта на раждаемост се е изместила, но явно само съм се самоуспокоявала.  Cry

# 137
  • густо майна Филибето
Темата не само е тъпа,ами дава и възможност за чесане на езици. Я ми кажете коя жена би родила на 50? Естествено , че ще си има сериозно основание да го направи. Това или е дълго чакано дете, или е станало случайно и не е склонна да направи аборт. Лесно е да се съди кое трябва и не трябва от позицията на млада майка.
За протокола - имам си вече три деца и не смятам да раждам на 50.

# 138
И от мен поклон пред жените тук с 3 деца. Дай Боже все повече сред интелигентните българи.
Т.к. нямам все още деца а съм на почти на 33, все пак смятам че една добра възраст за раждане е от 26 до 40 години. Все пак и жената има нужда от социален живот и не е нужно да се занимава 100 години само с пелени. И с оглед на възрастта ми  един ден след като намеря правилния човек за баща на децата ми и той естествено е съгласен, бих желала две едно след друго.
А аз имам едно такова питане - какво смятате за мъжете на които им се раждат деца на около 50 години??? newsm78
Познавам доста мъже, които станаха отново бащи, когато бяха на +/- 50 т.к. както вече е модерно си хванали млада втора жена.
Баща ми стана дядо за първи път когато беше на 52г.  bouquet
Хем ми е странно, хем вече не мога да го отхвърля т.к. има голяма вероятност и на мен да се случи предвид годините ми.
А иначе все си мислех, че в последните години възрастта на раждаемост се е изместила, но явно само съм се самоуспокоявала.  Cry
Изместила се е, не се стресирай!  Hug Почти всичките ми приятелки родиха на 30+, просто явно тук пишат по-млади майки.

# 139
Тъй като ми стана интересно, разгледах статистиката на НСИ. Това с изместването на възрастта е валидно само за София. Общо за страната тенденцията за раждане в границите 25-30 си се запазва.

# 140
Не ми се ще да измествам темата, но нормално е за София да е валидно, тук идват да учат и остават да работят голяма част от младите хора в България.

# 141
  • София
Ами преди няколко години имаше една жена на 63 г., която роди по този начин. Може да е единичен случай за пределите на нашата родина, но все пак го има.
Тази си я спомням, направо ме ужаси тогава, сега като я гледам на снимка ... ми пълна кукувица ... горките деца  Peace
Скрит текст:

# 142
Първото си родих на 25, бременна съм с второ, ще бъда на 26. Според мен жената трябва да се чувства готова и да иска да стане майка, а не защото и е дошло времето за деца. За мен кариерата не е приоритет макар, че съм завършила и работя по специалността си

# 143
Темата не само е тъпа,ами дава и възможност за чесане на езици. Я ми кажете коя жена би родила на 50? Естествено , че ще си има сериозно основание да го направи. Това или е дълго чакано дете, или е станало случайно и не е склонна да направи аборт. Лесно е да се съди кое трябва и не трябва от позицията на млада майка.
За протокола - имам си вече три деца и не смятам да раждам на 50.

Още по интересно е, когато хора, които вече си имат деца поставят граници след каква възраст не биха родили в никакъв случай, това били техните Лични такива. А да ги питам, ако нямат дете, как ще разсъждават и дали тогава ще са толкова сигурни какво би и какво не би и на каква възраст.

# 144
Родих на 30 - два месеца, преди да ги навърша.
Знаете ли, аз съм невероятна късметлийка. В живота си съм имала само една бременност, която беше съвсем нормална и завърши с естествено раждане. Казвам го, защото около мен има жени, които минаха през ада, за да се сдобият с дете/ деца. Благодарна съм за това, което имам.

# 145
Здравейте, аз лично мисля че идеалната възраст да стане една жена майка е между 23-30 години Simple Smile Това е и моя избор на време за бебенце Simple Smile

# 146
  • тук и там
Природата си е  дала някакво ограничение-тя е очертала гранниците,които са приемливи за възпроизводство.Едва ли сме по-мъдри от нея.Не случайно след една опрделена възраст,яйцеклетките намаляват ..и все пак има жени,които забременяват и износват без проблем здрави децата си дори на 40+..Около нас повечето хора са със 3 деца-на никой не му прави впечтление,нито се интересува на колко години е  майката.Има и млади майки,има и такива които раждат децата си на по 43-4-5 години(за 3 или 4-то дете обикновено става въпрос).И тъй-виждаш две чертички на теста и започваш да мислиш за аборт,защото си твърде стара да имаш дете и защото съседката  е станала баба на тази възраст и смята, че деца трябва да се раждат до 35?Колкото до хората със репродуктивни проблеми,мнението ми е едно-хич не е моя работа да им давам акъл и да им казвам кое е правилно или грешно-само те си знаят какво им  е коствала тази  дълга борба да имат своя рожба,само мога да си представям как бих се чувствала на тяхно място.Дали ще се откажат или не и кога- си е лично тяхно решение  и отговорност.Личното ми мнение е пак такова,че и те би трябвало да се ограничат във възрастовия диапазон очертан от природата,но си е индивидуално решение.Преди няколко месеца видях Мерил Стрийп по ТВ..ми изглеждаше на не-повече от 40 гд..верно че това и е работата и естетичната хирургия и е помогнала доста,но не е само това-до голяма степен играе роля  и  качеството на живот.

# 147

Здравейте, аз родих на 20, и сега чакам второто си ще го родя на 26.Смятам че най-добрия период да родиш е от 22 до 34 години. Аз и моя мъж съвсем планувано решихме че ще станем родители толкова рано, но все пак сега смятам че в тази възраст към 22 години ставаш малко по зрял и опитен в живота Simple Smile Няма нищо по хубаво от децата затова го пожелавам на всяка жена която го желае да има щастието да роди и отгледа поне две здрави дечица Simple Smile

# 148
  • София
3 седмици преди да навърша 43. Баща му беше на почти 50. Оказа се, че има проблем, подадохме документи във Фонда. Заповедта излезе 2 месеца след като забременях нормално.

# 149
3 седмици преди да навърша 43. Баща му беше на почти 50. Оказа се, че има проблем, подадохме документи във Фонда. Заповедта излезе 2 месеца след като забременях нормално.
Такива истории са много радващи!
Аз и с двете съм в графата 31-40.
Ако можех да избирам, бих го  направила по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт