На колко години станахте майка?

• 67 568
  • 675
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Ако жена му е родила може и да има!

# 646
Ако жена му е родила може и да има!

Ааа, значи е мъж! Sunglasses
Сигурно не може да навие жена си да роди и го изкарва на момичетата в темата! Mr. Green

# 647
Не съм родила все още , но откакто станах на 25 и ме оперираха (гинекологична операция) сериозно започнах да искам да имам дете.

# 648
delux 11, не зная на колко години си и колко деца си отгледала. Аз имам две деца. Едното го родих на 22 и в момента то е на 22. Другото родих на 35, сега е на 9. Повярвай ми, имам достатъчно опит, за да съм наясно от какво се нуждаят децата, но нямам наглостта да си въобразя, че само и единствено моето мнение е релевантно, за да си позволя да го натрапвам на околните. За почти 44 години на този свят съм забелязала, че хората и обстоятелствата са толкова разнообразни, че няма как се изработи универсалната единствен истина, която е еднакво приложима за всички. Ето защо ти предлагам да спреш да се излагаш, джафкайки като малко паленце и да опиташ да пораснеш ( не на години).
Кой говори за моето мнение ? КОЙ ? Някоя мома, седнала да обяснява как тя не можела да се справя със живота, как трябвало да си уреди всичко и едва тогава може би да роди - не визирам сега теб. Всичко това се представя като нещо нормално. Това е все едно като да ти казвам -  недей кара с 200, не е нормално, а ти да викаш - карай със 200, защото ще стигнеш по-бързо.
Та моето мнение, дето ви се е забило като трън - ако искате изобщо НЕ РАЖДАЙТЕ, ако искате и на 40 раждайте това по принцип изобщо не ме касае, но ако съветвате ДРУГ да прави като вас е това вече дразни. Вие няма да носите персонална отговорност, ако някоя жена ви послуша и в по-късен етап има проблеми нали, вие само ще слагате тъжни иконки и никаква отговорност няма да носите нали? Еми тогава си дръжте 'хубавите' съветите за вас. Това е като лафа да казваш, да обясняваш че нещо не става, ще казвате аз не мога да го направя, а не че всички неможем. Това че някоя жена под 30г се смята за лека и не е готова да бъде майка или че иска да натрупа някаква банкова сметка, какво общо има със другите не мога да разбера?
Аз подкрепям младите родители, не съм направил секта в която да събирам всички майки там, че да ми говорите врели некипиели. Във една Германия, която е приета като етикет за уредена държава се наблюдава точно същото - ниска и късна раждаемост. Всичко това води до застаряване и западане след време, защото хората започват все повече и повече да гонят материални блага и това вече е изместило семейството на заден план. Така една уредена държава през призмата на времето, започва бавно но славно пътя си надолу.

delux 11,
може би има разлика между заченати  и родени деца и затова математиката ти нещо не излиза?!

а коя думичка е сложна не бързай да коментираш, да не излезе, че на краставичар, краставици продаваш

в бг /а  и не само/ е забранено да се планира пола
Ти изкара до 3-ти клас и после прекъсна и сега се чудиш кво ти говоря?

# 649
Аз пък не мисля, че някой е тръгнал да си прави сметките кога да става родител, на база на съвети и препоръки в някакъв сайт, така че давайте го по-кротко. Всеки си решава банковата сметка ли първо или децата. Но не е като всички да станат милионери, бизнесмени и прочие. Всеки си има приоритети... Peace

# 650
 delux11, Страшната ми тайна е, че прекъснах във втори клас.

hahaha

# 651
  • Варна
delux11, Страшната ми тайна е, че прекъснах във втори клас.

hahaha

Що не продължи задочно пък ти  Laughing Laughing

Персонална отговорност не може да носи никой, за действията на друг, освен ако другия не е бил под хипноза, примерно. Всеки САМ си взима решенията. И ако някой тук САМ РЕШИ да поеме по пътя на късно родилите, то това си единствено НЕГОВО (информирано) решение.
Много ми е смешно, когато някой хукне да "защитава" хората, а всъщност индиректно ги изкарва егати наивните идиоти/марионетки...

# 652
Все пак си мисля, че много жени се влияят, защото питат. Точно в тези форуми. Не смятам, че ако за тях нямаше значение щяха да си задават така въпросите.

Освен това, като чуваш отвсякъде, колко си неспособен на 20-23 да бъдеш майка и започваш да вярваш, че днешните 20+ са пълни кретени, които не трябва да се размножават.

И т.н.

# 653
Аз пък си мисля, че тези които вярват на форума раждат рано. Поредните глупости написани с надзидателен тон и то от мъж. Като си има проблеми човека да си ги решава, а не да дрънка врели некипели.

# 654
  • Варна
За хора, на които им е толкова слаб ангелът, че 5 реда във форум могат да ги убедят да вземат едно от най-важните решения в живота си, няма спасение по принцип. Това са други, фундаментални нарушения на личността, за които не смятам, че някой е длъжен да носи персонална отговорност.
Аз умишлено използвах израза "информирано решение", защото няма нищо лошо в това да браузвъш теми, да сондираш мнение и тн, но накрая решението идва в следствие на много комплексни фактори.
Примерно Пенка, със завършен 8ми клас, работеща за минималната заплата, едва ли ще се вдъхнови да ражда след развита бляскава кариера, 2 жилища и полу-околосветско пътешествие, защото капацитетът не го позволява...
От друга страна, познавам жени на 40+, висши мениджъри, красиви и (прекалено) умни - тежко изтървали влака, в смисъл дори нямат и партньор до себе си поради високи изисквания, висок стандарт на живот, позволяващ скъпи и увлекателни хобита, въобще идилия...
За раждането, според мен всеки си го усеща, кога започва да го желае. И аз исках (имах искрено желание и убеждение, че ще се справя) да ставам майка на 22, но станах на 29. Сега като се върна назад ми изглежда, че 22-годишното ми покритие май не е било много reliable по него време. Да не говорим за бащата, с който щях да осъмна тогава, в сравнение със сегашния, но това е въпрос на лична селекция. Преди да забременява, всеки трябва да се запита - "мен страх ли ме е нещо да зависи от мен и готов ли съм да се откажа от много работи, които имам сега" и ако отговорите са, както следва "да" и "не", по-добре да отложи. Има и разумни млади хора, но той деня се познава от сутринта...Те винаги са си били такива.

# 655
Във една Германия, която е приета като етикет за уредена държава се наблюдава точно същото - ниска и късна раждаемост. Всичко това води до застаряване и западане след време, защото хората започват все повече и повече да гонят материални блага и това вече е изместило семейството на заден план. Така една уредена държава през призмата на времето, започва бавно но славно пътя си надолу.
Хммм, висока и ранна раждаемост можем да наблюдаваме в изобилие във Филиповци или Факултета, например. Или в Албания. Но, не вярвам точно тези общества да са ни светъл пример.

# 656
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=845313.0;all

Хм, доста съвпадения нещо...Авторът е на 26 с едно дете и ЗА ранното майчинство. регистрация 11.05. 2015

# 657
Първото на 27 г.

# 658
  • БУРГАС
На. 31 родих, опити за бебе от 8 години

# 659
На 25 родих - малко преди рожденият ми ден - кажи речи 26  Simple Smile Като по-млада - някъде около 20-21 година си мислех, че съм бременна , понеже усещах болки ниско в корема и  - таа изкарах си акъла, но явно не е било от това  Laughing . Таа, както казах най-щастливия миг в живота ми беше, когато малкото ми съкровище се роди, а втория ми най-щастлив миг беше, когато казах на ММ, че съм бременна.. В такъв шок беше, не можеше да повярва  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт