На колко години станахте майка?

• 67 534
  • 675
  •   1
Отговори
# 30
Първото си дете родих на 27г, а второто на 31г.Като за мен 27 ми беше идеално за първо дете Simple Smile

# 31
  • NE
На 28 г.

# 32
на 28 родих първото си детенце, смятам второто да бъде около 32 - рата година. Имах чудесна, безпроблемна бременност и  леко раждане , бързо възстановяване и прекрасна синеока дъщеря. След 35 си е за зачудване, но защо пък не

+1. И аз родих на 28, почти 29. Иска ми се да имат 5-6 години разлика. И аз като Мамахола- хубава бременност, леко раждане, бързо възстановяване и прекрасна синеока дъщеря  Grinning

# 33
Живот и здраве, след 4-5 месеца ще гушкам първото си дете. На 28 съм.
Според мен е нормално за една жена да стане майка между 25 и 35. И за мъжете също тази възраст е нормална да станат бащи. Говорим за осъзнат избор, направен от двама зрели хора, които имат стабилна връзка. Случайните забременявания, които водят до решение "ми хайде да го оставим" не ги броя. Не, че не се случват и на по-зрели хора, но масово са под тази възрастова граница. След 35 мисля, че е сложно гледането на деца. Финансовата обезпеченост вероятно е по-добра в повечето случаи, но физическите възможности вече започват да намаляват. Пак не слагам всички под общ знаменател, а говоря за масовката. И все пак това си е индивидуално - ако хората се чувстват способни да гледат деца на 40 или на 50, значи ще го правят. И никой копче не може да им каже Simple Smile

# 34
Аз родих първото си дете на 21г.а сега живот и здраве на 27г.второто

# 35
Първото си детенце родих на 20, а второто на 27.

В анкетата къде да гласувам newsm78 Под 20 или на 21 Peace

# 36
Родих сина си на 24години.
Скрит текст:
Аз имам две по-големи сестри. Майка ми е родила на 20-24-39
Имам две племенници с по 10 и 11месеца по-малки от мен. Много пъти съм казвала, че покрай мен, майка ми се състари едва след като навърших 20 (т.е. тя беше на 60) преди това сякаш не си е позволявала да се отпусне Rolling Eyes
Нека Бог даде на всяка жена, която желае да стане майка, здраво детенце!
Без значение на колко е години!
И нека не дава деца на тези, които по-късно ги изоставят, не се грижат за тях и ги малтретират Peace

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 10:53 от m@mmakЪти

# 37
На 21 - за мен си беше рано ,следващото към 29-30 дай боже да го родя .Сестра ми също роди на 21 , а майка ми на 27 вече е била с 3 деца  Shocked

# 38
  • Милано
Явно няма "повреда в моя телевизор",това си е някакво масово мнение...
Любопитството ми беше породено от това,че в една тема казах,че някак не ми се вижда нормално да се ражда на и след 50 години,при това с ЧУЖДА яйцеклетка.Там масово се скочи срещу мен и бях "изгорена на клада".Не исках никой да засегна,казах няколко пъти,че това си мое мнение и човек сам си решава,ако ще да ражда на 90 години.Абе стана голяма драма,стана ми виновно,че съм обидила някого,не исках да влизам в конфликт и помолих модератор да изтрие всичките ми коментари.Помислих,че явно 50 години са нормални за раждане и аз съм нещо "старомодна и спекана".Часове не спрях да го мисля и за това пуснах анкетата да видя колко жени раждат на 50 и за колко от Вас това е нормално...
                                                                                                                                                 Мисля,че всеки сам за себе си преценява,момичета!Аз също чакам за донорска яйцеклетка....и това не ме прави по-различна от вас Simple SmileНа 45 години съм!!!А за бабичките,в днешните времена много от жените над 6о не изглеждат,като бабички...А и простете ми ,но има и жени на 30 занемарени и с вид на бабички. А и какво значи,нормално и не нормално?!Всеки трябва да извърви пътя на другият,за да  е наясно какво е преживял...и защо чака така бленуваното детенце,макар и над 45 години....   

# 39
Преди си мислех, че над 35 не му е времето вече за бебета. Живи и здрави първото ни ще се роди като съм на 30. Забременях почти едновременно с братовчедка ми, тя е на 37. И за двете ни са първи бременности. Еми жената болница никога не е помирисвала, а аз за 5 месеца 3 пъти лежах вече. Та по този случай вече мисля, че до 40 е нормално. А понякога годините просто нямат значение.. Simple Smile

# 40
Станах майка почти на 37, на 11 февруари се роди дъщеря ми Мила. Изкарах много лека бременност, първа. Когато минах 30 реших, че вече е време, всичките ми приятелки бяха народили на 30. Започнахме да бебеправим, но не ставаше, оказах се с проблем. Направих ин витро и успях от първия опит. Не бих родила под 30. Идеалната възраст според мен за да станеш майка е между 29 и 40. Познавам страхотни майки на 40, даже на 42 и ужасни на 20.  Peace

# 41
№ 1 - на 25 г.
№ 2 - на 34 г.
№ 3 - на 39 г.

Не попълних анкетата, защото не знам коя от трите възрасти трябва да пропусна.  Peace

Смятам, че за първо дете най-подходяща е възрастта между 23 и 30 г. На тази възраст организмът обикновено е достатъчно зрял за тази цел, а и майката ще има възможност спокойно да завърши образованието си. Жените, раждащи за първи път след 30 г., ги считат за "възрастни първескини" (звучи адски гадно  Sick) и се предполага, че могат да имат проблеми. Първият път раждах с една такава майка и тогава научих тези подробности.
Второ и следващо дете е подходящо да се ражда на всяка възраст (след първото, разбира се  Wink ), но все пак струва ми се, че 45 г. е горната граница. Въпреки, че за себе си бях сложила границата 40 г. - ако не успея дотогава, оставаме с две деца.

По въпроса за тичането след детето на 20 и на 50 г. - ами повечето хора тичат и след 50 г., но след внуците си.  Joy

# 42
  • София
На 27.

# 43
  • Sofia
На 32 родих.
За мен е нормално от 23-4 до към 45 год да се ражда. Не е добре нито прекалено рано, нито прекалено късно. Разбира се, винаги има изключения, при които е приемливо извън тези граници, но в общия случай е това според мен.

# 44
                                                                                                                                                 Мисля,че всеки сам за себе си преценява,момичета!Аз също чакам за донорска яйцеклетка....и това не ме прави по-различна от вас Simple SmileНа 45 години съм!!!А за бабичките,в днешните времена много от жените над 6о не изглеждат,като бабички...А и простете ми ,но има и жени на 30 занемарени и с вид на бабички. А и какво значи,нормално и не нормално?!Всеки трябва да извърви пътя на другият,за да  е наясно какво е преживял...и защо чака така бленуваното детенце,макар и над 45 години....   

Искрено ти пожелавам да се сбъдне мечтата ти и да родиш здраво дете. На 45 не си престаряла и се още имаш реални шансове. Но, колкото и да ни се иска, телата ни нямат безграничен ресурс. Не ставаме нито по-млади, нито по-здрави, за съжаление. Ненормално е всичко, което драстично прекрачва границите, дадени ни от природата.

Общи условия

Активация на акаунт