Предпочитана бебешка козметика и мнения :)

• 18 256
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря момичета, успях да се ориентирам с кое да започна, а пък ще видим и какво ще "каже" бебка по въпроса Grinning

# 16
Глас за Мустела от мен. Мокри кърп.- на Бочко.

# 17
Ние ползваме Bioderma ABC derm.. всичко като се почне от измиваш гел..лосиончето, мицеларна вода и кремче за крустичките..както я мажа и някой път с лосионче на Avene,но ние сме с много чувствителна бяла кожичка..но за мен при всяко бебче си е индивидуално..трябва да се пробва 😊😉

# 18
  • гр.Пловдив
И аз ви препоръчвам МУСТЕЛА Peace
От самото раждане ,страшно съм доволна,ползвам ежедневно душ гелчето за миене на дупето след което го мажа с крема им за под пелените  и след къпане с боди лосиончето.Душ геловете са в големи опаковки и се кара доста време Peace
Бебето ми не е имало нито крусти,нито подсичания или суха и белеща се кожа Grinning

# 19
Бочко за дупе (специално си го внасям от БГ)

La Roche-Posay за лицето преди излизане навън и слънцезащитен крем на същата марка, когато сме на море или планина

За тяло, крака и ръце редувам La Roche-Posay, тоалетно мляко на Бочко със зехтин и хидратиращ крем Здраве бебе (пак внос от България  Laughing) За почистване на лицето и очите - вода на Биодерма

За къпане - в БГ ползваме Бочко, в Белгия - Биодерма

Мокри кърпи - каквито има на промоция в момента  Laughing

За около устата ползваме специален крем Uriage (май така беше марката) - от време на време се изрива около устата, почти винаги в БГ

От Мустела моето се изрина, така хвърлих цяла бутилка тоалетно мляко. Изброените по-горе му понасят идеално.

# 20
ползвах на Хир и съм много доволна

# 21
  • София
В болницата, в която раждах използваха Хип и аз купих от тях след това, бях доволна. После реших да пробвам Мустела и до сега сме само с нея.

# 22
И аз давам глас за Мустела и Бочко  Peace

# 23
Ей, навихте ме и аз да пробвам Мустела. А като заговорихте за мокри кърпички- най-доволна съм от Бебелан, ползвала съм розови, сега съм на зелени. Не са прекалено напоени, по-стегнати са от Бочко. Но не навсякъде ги има, аз ги купувам от едно магазинче до нас или от ДМ. В Лили не съм проверявала за тях. А тази новата серия Здраве Бебе също мирише добре.

# 24
  • София
Здравейте майчета   bouquet Предстой ми да родя през май и тъй като съм организирана проучвам усилено всичко  Joy
Та вече се ориентирах към следното, за първоначални продукти:
1. Дермо-почистващ гел от първия ден на Mustela
2.Хидратиращ бебешки крем със зехтин и пшеничен зародиш (240мл) на Бочко и от време на време натурални продукти - мас, зехтин.
3. Крем п/в подсичане на Бочко (имам и мостра на Судокрем).

Моля, дайте мнение, добре ли съм се ориентирала??? newsm78

Пп: за пестеливите майките от София препоръчвам аптеки Ремедиум, цените са драстично по-ниски, особено за Мустела  Peace

# 25
  • София
 danielka_88
 почистващия гел бих сменила с а-дерма или биодерма подобен продукт. Но какъвто и да вземеш  не  го ползвай ежедневно.
Бочко са ми ала-бала тенхите продукти, но ако детето няма проблеми с кожата си все тая с какво и дали ще го мажеш.
С мас не бих в никакъв случай, има достатъчно инфо из нета защо. Натурални масла - не само зехтин има и други подходящи за бебета са къде-къде по-добро решение... вероятно по-добро от всяка козметика може да се окажат, обаче имат и минуса, че предимно мазняват, а не хидратират, че запушват порите, кожата не може да диша, сгряват, което за топлото време е допълнителен минус и т.н.
Аз лично бих избрала тоалетно мляко, хубаво някое и  понякога бих капвала и по 1-2 капки някакво масло допълнтилено, ако реша че има нужда или изобщо бих се обърнала към хубава био козметика.
Крем п-в подсичане ни бочко, ни судо съм пробвала.
По принцип това с мострите е най-добрата идея за всяка козметика докато намериш тази, която най-добре отговаря на нуждите на кожата на твоето бебе.

# 26
За дъщеря ми купувам козметика на Urtekram, поръчвам я обикновено от Зоя, но я има и в някои био магазини. Козметиката е датска, изцяло натурална, някои компоненти са био, без аромати. Цената е доста приемлива, според мен. Ако не се лъжа измивния гел е около 11лв, а лосиона - 15лв. Особено измивният гел е  много икономичен. На мен ми я препоръча приятелка. Аз от своя страна я препоръчах на много мои и всички са много доволни. Не сме имали кожни раздразнения, суха кожа или нещо подобно, което да е било причинено от козметиката.

# 27
Здравейте майчета   bouquet Предстой ми да родя през май и тъй като съм организирана проучвам усилено всичко  Joy
Та вече се ориентирах към следното, за първоначални продукти:
1. Дермо-почистващ гел от първия ден на Mustela
2.Хидратиращ бебешки крем със зехтин и пшеничен зародиш (240мл) на Бочко и от време на време натурални продукти - мас, зехтин.
3. Крем п/в подсичане на Бочко (имам и мостра на Судокрем).

Моля, дайте мнение, добре ли съм се ориентирала??? newsm78

Пп: за пестеливите майките от София препоръчвам аптеки Ремедиум, цените са драстично по-ниски, особено за Мустела  Peace
Здравей, Даниелка:)
1. Имам 2 мостри от по 50 мл на дермопочистващия гел на Мустела, миришат добре. Ще го пробвам, защото още сме на Биодерма гел, доволна съм. Значи както вървят нещата, дъщеря ми е на 4 месеца, на един измиващ гел ми отиват 2 млека на Биодерма. Мажа я с мляко само вечер след баня.
2.Нямам мнение за мляко и олио на Бочко, но такива от време на време зехтин и мас- недей.
3.И ние ползваме Бочко за дупе, аз съм доволна, имам и мостра на Судокрем- ползвам я ако се позачерви, пазя я за тежки случаи.

П.С. Първите 20 до 30 дни къпи бебето само с вода без гел и мажи обилно само преварен зехтин. Това е съвет от дерматолог, който послушах. Тя също използва Биодерма. И двете нямаме досега никакви проблеми с кожата на бебетата. Досега не съм видяла нито обрив, нито подсечено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт