Детски градини Варна - прием 2015

• 66 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 210
Да, разбирам, но от какъв зор ги проверяват, това не ми стана ясно. В никакъв случай не исках да прозвучи, че ти нещо не си разбрала.

Няма проблем, исках само максимално ясно да го напиша  bouquet. От какъв зор не знам, но е факт  Simple Smile

# 211
И аз бях много озадачена за здравните, но го пише под правилата за приема.Следващата точка. От какъв зор и аз незнам.

# 212
  • Варна
Там пише "осигурителни права". Това е различно Confused Или слагат под един знаменател осигурителни и здравноосигурителни...

# 213
Явно ги приравняват.А инъче от какъв зор-предполагам,че от същия като този за данъците.Много хора не искат да си плащат здравните вноски-дали от нямане на пари,дали от възмущение,че си плащат вноските,а като стигнат до лекар се оказва,че трябва да плащат пак и пак...Темата е позната до болка.Но така като ходенето на детето на градина е обвързано с данъци и осигуровки хората са принудени щат не щат да са ги платили преди да подадат документи...Инъче забрави детето да се класира-мисля,че при неплатени детето не отпадаше ,но отиваше най-назад в класацията,което при недостига на места си е дефакто изключване от класацията.Това е причината според мен.

# 214
  • Варна
Аз като подавах документите в градината също ми провериха здравните осигуровки и също така провериха и дали имам задължения към общината , аз не носех бележка от данъчното и нямах никакъв проблем с подаването на документите , освен мен провериха и осигуровките на  съпругът ми ... 

# 215
Ами те може да си проверяват и на бабата и на дядото, важно е реално по закон кое е от значение.
Ей луда работа всеки си тълкува правилата, както си иска.
И не нямат основание да ми обвързват приема на детето със здравно осигурителните права, ама мълчим, като пукали. Защото ако от плащането на МДТ зависи дали аз мога да ползвам общински услуги, то от неплащането на ЗО зависи само това дали мога да ползвам здравни услуги.

# 216
И на мен ми  ги провериха,тези здравни осигуровки,и се оказа,че когато съм била на борсата,има промеждутък за 1 месец-неплатени!Не че оказа влияние,за подаването на документите,но жената ми каза,че  е желателно да си ги платя Peace И аз бях изненадана,при положение,че никъде не го пише Peace

# 217
  • Varna, Bulgaria
Здравейте, днес подадох документи за прием в ДГ и да, проверяват се здравните осигуровки и данъците по служебен път. Проблем с подаването и аз не съм имала. Друго ми стана интересно, секретарката като вписа ЕГН-то на синът ми и ме попита, детето посещава ли ясла? Бил излязъл в системата. Нали, уж, са отделни  организации и не си кореспондират? 

# 218
Здравейте, днес подадох документи за прием в ДГ и да, проверяват се здравните осигуровки и данъците по служебен път. Проблем с подаването и аз не съм имала. Друго ми стана интересно, секретарката като вписа ЕГН-то на синът ми и ме попита, детето посещава ли ясла? Бил излязъл в системата. Нали, уж, са отделни  организации и не си кореспондират? 

и при мен  беше  същото  както  и  аз  си  зададох  този   въпрос ...

# 219
Подадох документи в ЦДГ №6 "Златно зрънце", дано имаме късмет!!!  Praynig

# 220
И мен би ме разсипало, ако се случи с моето дете и по този начин. Но при подобни казуси винаги се изслушва и другата страна. Без да искам да защитавам нито майката нито госпожата, а най вече детето което най-малко е виновно, трябва да споделя че ДА то е диагностицирано, но проблема е майката а не детето.
Още от началото когато детето й посещава Дг нейното поведение е недопостимо, невъзпитано и арогатно. Доколкото аз съм в течение, то е прието след като е имало серия подобни разпри в предходната му ДГ между майката и персонала там. и срещу тях всички са подавани системно жалби, докато не е предложено преместване.Не ми се иска да допусна че която и да е учителка и където и да възпитава тя може да постъпи по този начин. А дали пък постъпката на учителката не е в следствие на системното самосъбуване на детето, както казват съвсем открито всички останали деца от групата.
По голяма част от родителите сме загрижени докъде доведе смяната на учител преди завършване на децата ни в така важната подготвителна група. И с цялото ми уважение към всички съпричастни на майката, не вярвайте само на думите които ви се поднасят смелени, защото ние родителите от 4 група на ДГ Изворче вярваме на децата си. Как пък всичко беше спокойно и весело и изведнъж всички нарочиха детето, смешно е. Пожелавам постигане на душевен мир на тази озверяла жена и ако обича да спре да ни държи отговорни и ощетени.
Това просто ме разсипа Close
[/quote]
Надявам се, че можете да потвърдите думите си относно мен и детето ми с доказателства. Виждам, че сте се регистрирали скоро и вероятно само за да защитите въпросните учителки и детската градина.
Преди да окачествявате някой ще Ви помоля да се представите лично поне на мен на лично съобщение, защото както е видно от профила ми аз не крия лицето си и заставам зад думите си.
"Озверялата" майка както ме наричате е педагог с 13 години стаж в Средното образование, и точно поради тази причина няма да допусна НИКОЙ да издевателства над детето ми, да го обижда и да му прави квалификации, както и на мен също.
По-късно ще кача снимки на жалбите и отговорите им от съответните институции, които доказват твърденията ми. Ако бяхте запозната добре със случая щяхте да знаете, че учителката е признала това, което аз твърдя.
Бих искала Вие също да "докажете" Вашата теза относно детето ми, мен и твърденията за предишната детска градина, която е посещавал сина ми.
П.С. Смятам да поискам от администраторите на сайта съдействие за изясняване на Вашата самоличност и да потърся отговорност и на Вас (и на дамата направила същото малко след Вас) за клевета.

# 221
  • Варна
Благодаря ти, а каква е таксата за второто дете- ако първото е ученик, а третото новородено бебе?

Ами няма намаление, плаща си като другите деца, но пък за третото дете в яслата е безплатно. Peace

Това не е вярно! Naughty Като се роди бебата, веднага представихме акта й за раждане в градината и таксата на баткото падна на 1/4 от месечната сума. Peace  Каката е ученичка.

Синът ми е на 6 м. Може ли да кандидатства  за яслена група към одз?

Аз смятам сега да подам за Лора, която е на 8 мес. - за прием през септември. Peace

Имам питанка - при проверката на данъците по електронен път, само вашите данъци ли проверяваха (т. е. само 1/2 от данък сгради и такса смет, ако сте омъжени)? Също така, не сме си платили все още данъка на колата, тя се води на името на мъжа ми (данъчните задължения също излизат на негово име), а аз ще подавам документи. При проверка само на моето име би трябвало да излезе, че всичко е платено, но не съм сигурна как точно извършват проверката и какво се включва? newsm78

# 222
Здравейте, ако заявление подава майката трябва ли бележка от работодателя на бащата. Благодаря!

# 223
  • Някъде там
Здравейте, ако заявление подава майката трябва ли бележка от работодателя на бащата. Благодаря!

Не Simple Smile

# 224
не трябва бележка. единствено се представя бележка от работодател на подаващият документите родител.

Общи условия

Активация на акаунт