Детски градини Варна - прием 2015

• 65 819
  • 580
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна

Сайта не е ли само за кандидатстване онлайн за яслени групи, които не са към ОДЗта? Тоест, на 01,04 отново се ходи до желанато ОДЗ с куп документи и се чака ред
  За яслените групи към ОДЗ-та се подават документи на място в някое ОДЗ от 1.04 до 8.05. Сваляш си заявление и заедно с пълния набор от документи ги носиш в градината. За чистите ясли се кандидатства отделно онлайн през сайта на яслите.

# 16
  • varna
Какви документи трябва да се носят?

# 17
  • Варна
Моля за отзиви за ЦДГ Синчец в район Младост? И коя детска градина в този район препоръчвате?

# 18
Какви документи трябва да се носят?

РАЗДЕЛ II. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН  НАБОР ОТ  ДОКУМЕНТИ:
https://gradini-varna.com/informaciya/procedura-za-postupvane-v-dz

# 19
Има ли някой, който е запознат с условията в Детско градче. Наистина ли в една къщичка се помещават две групи? На мен ми се виждат малки къщичките за толкова деца, ако всяка група е с по 25-30 деца. Как въобще се побират две занимални и две спални и санитарно помещение в това пространство!? Или са по-малки групите? И къде се намира тази нова наета сграда към градината, която е посочена в сайта им?

# 20
  • Варна
Записвам се да следя

# 21
здравейте на всички .Запис и от мен

# 22
  • Варна
Здравейте, искам да попитам- ако имате три деца и кандидатствате за второто дете- а третото е новородено бебе.- това брои ли се за предимство. Все пак сте многодетен родител

# 23
  • Варна
Здравейте, искам да попитам- ако имате три деца и кандидатствате за второто дете- а третото е новородено бебе.- това брои ли се за предимство. Все пак сте многодетен родител
Според това
Скрит текст:
РАЗДЕЛ III. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ, УДОСТОВЕРЯВАЩИ ПРЕДИМСТВА

3.1. Родителят представя документ за заболявания на детето съгласно Наредба за медицинска експертиза на работоспособността до 16 г. и се удостоверява с документ от ТЕЛК при над 50%.

3.2. Родителят представя документ, ако в семейството има други деца с тежки заболявания с над 70 % ТЕЛК/НЕЛК/, които  не са настанени в други социални институции.

3.3. Представя се решение на ТЕЛК за увреждане над 70% на един от родителите на детето.

3.4. Представя се акт или актове за раждане на  трето или следващо дете на многодетни  семейства и деца-близнаци;

3.5. Представя се акт за смърт на родител, ако детето e сирак или полусирак;

3.6. Представя се акт за раждане на дете с  неизвестен родител;

3.7. Родителят представя документ,че друго дете от семейството  посещава в момента същото детско заведение (до трета  група включително);
би трябвало да е предимство. Така мисля аз.

# 24
golden_tulip Всяка къщичка има две крила(по едно за всяка група), спалното е отделено от стаята за игра със завеса.Мястото е достатъчно,всяка група си има санитарни помещения.
Новата сграда е точно до входа,висока, 3-4 етажна. Пред всяка къщичка има място за игра,а децата от новата сграда играят на техни площадки,също на територията на Детско градче.
Ако нещо друго те интересува съм насреща. Simple Smile

# 25
  • варна
Здравейте,ще следя темата,че ни е на дневен ред:-) Някакви отзиви за "ОДГ 9 Ален маг" за масовите групи?

# 26

Това и в другата тема съм го писала, защото ние имахме този проблем. Второто дете в семейство с три деца няма предимство, предимството е за трето и следващо. Според мен това трябва да се промени, ние кандидатствахме няколко пъти с дъщеря ми, която е второ дете от семейство с три деца и не можеше да ползва предимство, имахме късмет да я приемат като стана на възраст за 4 група и то с известни протекции, май само това е начина. Аз бях толкова отчаяна, че бях на косъм да ходя в Общината да рева и да се моля... #Crazy

# 27
  • Варна
Благодаря ти, а каква е таксата за второто дете- ако първото е ученик, а третото новородено бебе?

# 28
sexygirl80 благодаря за информацията.

# 29
Благодаря ти, а каква е таксата за второто дете- ако първото е ученик, а третото новородено бебе?

Ами няма намаление, плаща си като другите деца, но пък за третото дете в яслата е безплатно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт