Детски градини Варна - прием 2015

• 65 813
  • 580
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, живея в раьона на ОДЗ Дружба, ОДЗ Славейче и ЦДГ Гълъбче и ще кандидатстваме сега за тригодишното ми дете. Моля ви да дадете някакви отзиви за тях-интересува ме госпожщите добри ли са, изкарват ли децата на двора редовно при хубаво време и т.н. Чудя се коя да посочвам на първо място в заявлението.

# 46
  • На брега на морето
Гледам бланката за попълване и там пише месторабота и на двамата родители.
Аз обаче не работя, чудя се дали е проблем, защото ние ще ги подадем април и докато стане време да тръгне на градина (ако я приемат, разбора се) аз може да съм почнала работа 100 пъти....въпросът ми е дали е както в яслата, да се изисква и двамата родители да работят?

# 47
Аз обаче не работя, чудя се дали е проблем, защото ние ще ги подадем април и докато стане време да тръгне на градина (ако я приемат, разбора се) аз може да съм почнала работа 100 пъти....въпросът ми е дали е както в яслата, да се изисква и двамата родители да работят?

трябва да имаш регистрация в бюрото по труда....ние сме в подобно положение и когато попитах в общината ми казаха ,че трябва да съм регистрирана в бюрото по труда

# 48
Благодаря ти, а каква е таксата за второто дете- ако първото е ученик, а третото новородено бебе?

Като се представи бележка от училището, която да удостовери че първото дете е записано там, таксата за второто е 25% от редовната такса, като дойде ред на третото за ясла/градина - неговата ще е нулева, безплатно. Същото е и като първото дете е в предучилищна група в училище или ДГ.

През 2012 година кандидатствах за голямото ми дете, а малките бяха на 3 месеца. Зачиташе се предимството за многодетни, независимо от формулировката на предимството, не е само за трето и следващо. Дори бях се обаждала в Общината в съответната компетентна дирекция, защото не знаех със сигурност.

трябва да имаш регистрация в бюрото по труда....ние сме в подобно положение и когато попитах в общината ми казаха ,че трябва да съм регистрирана в бюрото по труда

А има ли изискване да е на ТБ с обезщетение, или може и без?

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 10:53 от Five magnificent

# 49

А има ли изискване да е на ТБ с обезщетение, или може и без?

в нашия случай моето право на обезщетение изтече този месец  и отидох до общината да попитам отговарящите за детските градини -от там ми отговориха ,че  може и да не получавам обезщетение,важното е да имам регистрация в БТ .Обясниха ми ,че при кандидатстване в ясла било изискването да получаваш обезщетение

[/quote]

# 50
  • varna
Аз също съм на борсата, не получавам обезщетение , но трябва да си платя здравните осигуровки .При подаване на документите проверяват да ли са платени.

# 51
  • На брега на морето
А при положение, че не съм варненски жител, мога ли да се регистрирам в бюрото по труда?

# 52
Здравейте, аз също съм в дилемата и аз живея в Трошево ? Пролет или Изворче, а да попитам има ли вариант за други които не са толкова близо !?

# 53
В тази тема всички само питат и никой не отговаря.... Защо така?!?!

Kler можеш да пишеш 4 градини от район Младост. В този район влизат доста ЦДГ-та и няколко ОДЗ-та. Виж си бройките от сайта и прецени кои ти харесват и има ли места за там.

Иванелия - в бюрото по труда се регистрираш по постоянен адрес. За дг могат да кандидатстват само хора с постоянен адрес на територията на Варна. Предполагам съпругът ти е такъв.

Дива - проверяват се местни данъци и такси, не здравни осигуровки.

Ис мамс получаването на обезщетение няма касателство нито към яслите нито към градините.

Старс приема в дг е различен от този в ясли. Представя се само това което пише в правилника.

# 54
  • На брега на морето
SKY, благодаря за отговора, is mams на теб също.
Да, мъжът ми е варненски жител и работещ на трудов договор. Притеснява ме това, че аз не работя.
За яслата нали се искаше и двамата родители да са на трудов договор, за да има детето всичките 5 точки.
Тук знам, че не са необходими точки, но ме притеснява да не я "отхвърлят" така да го нарека, защото аз не работя. А докато тръгне на градина е почти сигурно, че ще работя.

# 55
  • Някъде там
SKY, благодаря за отговора, is mams на теб също.
Да, мъжът ми е варненски жител и работещ на трудов договор. Притеснява ме това, че аз не работя.
За яслата нали се искаше и двамата родители да са на трудов договор, за да има детето всичките 5 точки.
Тук знам, че не са необходими точки, но ме притеснява да не я "отхвърлят" така да го нарека, защото аз не работя. А докато тръгне на градина е почти сигурно, че ще работя.

Иванелия не се притеснявай, че ти не работиш важно е единия от родителите да е на работа!!!От негово име ще подадете заявлението
Скрит текст:
РАЗДЕЛ II. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН  НАБОР ОТ  ДОКУМЕНТИ

2.1. Единият от родителите, с постоянен адрес в община Варна, представя следните документи:

а/заявление по образец, в което задължително  се вписват трите имена  на детето, ЕГН, телефон за връзка  или  е-маil;

б/оригиналите  и копията на акта за раждане на детето и личната карта на родителя;

в/документ от работодател, че  работи с трудов договор /документът трябва да  съдържа изх.№, мокър  печат с подпис, БУЛСТАТ на фирмата./;

г/удостоверение от Община Варна, дирекция “Местни данъци”  за наличие или липса на задължения ,съгласно чл.87, ал.6 от ДОПК за предходната календарна година/издава се от „Отдел за обслужване на данъкоплатци“ в сградата на Изчислителен център или  Общински информационен център ( до хотел“Мусала“)/;

д/заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година,  ако родителят е   самоосигуряващ се;

е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен.

2.2. Ако родителят е с прекъснати осигурителни права, което Община Варна установява по служебен път, се счита,че задължителният набор от документи е непълен.

2.3. Родителите на деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка на 5 и 6 г. подават в срок до 14.09. само заявление по образец, оригинал  и копие на акта за раждане на детето.

2.4. Родителите кандидатстват за детска градина след подготвяне и представяне на целия комплект от необходими  документи в срок до 10.05.   

2.5. След подаването им, документите не се допълват или заменят до провеждане на класирането на 31.05.

2.6. Проверка от родителите за коректността на въведените документи в електронната система се извършва до 10.05.

# 56
  • Някъде там
Здравейте, живея в раьона на ОДЗ Дружба, ОДЗ Славейче и ЦДГ Гълъбче и ще кандидатстваме сега за тригодишното ми дете. Моля ви да дадете някакви отзиви за тях-интересува ме госпожщите добри ли са, изкарват ли децата на двора редовно при хубаво време и т.н. Чудя се коя да посочвам на първо място в заявлението.

Според мен на първо място си пиши Гълъбче : защото е ДГ и няма да има деца с предимство, освен близнаци, а в ОДЗ всички от яслените групи автоматично си минават в първа група и я остане ред за вас я не!!!За госпожите никой не може да каже всичко е късмет при кого ще се паднете.

Моя съвет е винаги пишете на първите три места градини където има най-много места не пише на първо място градина с 15 или 20 места!!!Много е важен номера, който ще ви се падне затова не рискувайте

# 57
  • Варна
Sky* - Благодаря за отговора   bouquet

# 58
  • На брега на морето
Капризче, благодаря   bouquet
Успокоих се.

Мамите, чиите деца ходят на градина в Чайка? Освен Калина Малина и Мечо пух, какви са другите опции?
Знам, че тази градина, която е до ДЯ Моряче (мисля, че санаториална се казва) е по-скоро за болни дечица и там приемът е сложна работа.

# 59
В тази тема всички само питат и никой не отговаря.... Защо така?!?!
Да ти кажа честно, повечето отговори са видими след едно прочитане на правилата за прием и секцията за често задавани въпроси. Но много родители не го правят.

Кандидатстването в ДГ става с документи САМО на единия родител. Другият може да живее в София или Пакистан. Това е вече от 3-4 години. Здравните осигуровки също нямат касателство.

Общи условия

Активация на акаунт