Детски градини Варна - прием 2015

• 65 873
  • 580
  •   1
Отговори
# 105
Синът ми е на 6 м. Може ли да кандидатства  за яслена група към одз?

Може. Четох, че в ОДЗ започват яслена групи от 3 месеца.

А относно документи само на единият родител ми се струва нереално... не знам. обърках се вече. ама много не ясно е написано в условията на сайта им. Нека кажат родители, които са минали по пътя. Благодаря.

# 106
Кажете ми,моля ви,бележката,която трябва да се вземе от общината(за липса на задължения),една и съща ли е  с  бележката,която трябва да взема от Изчислителния център,ако съм си платила данъците през изи пей.И в какъв срок,може да бъде готова?Благодаря випредварително!!! Peace

# 107
Здравейте, момичета. Вчера звънях в Общината да попитам, трябва ли да се вади бележка за платени  данъци или както беше в яслите ще се проверява по служебен път. Инфото в сайта им е отдоста отадавна (от преди 2 години).Казаха ми, че сега си обновяват сайта и такава бележка няма да е неоходима, но ако все пак съм си извадила нямало да ме върнат (естествено, че няма да ме върнат, нали просто няма да им я представя). За мен това уточнение беше доста важно, защото все пак съм на работа и ще ми е доста трудно да вися пак за такава бележка и да давам 10 лева, само и само да не ходя втори път за да си я вземам и пак да чакам 2-3 часа.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 108
Здравейте, момичета. Вчера звънях в Общината да попитам, трябва ли да се вади бележка за платени  данъци или както беше в яслите ще се проверява по служебен път. Инфото в сайта им е отдоста отадавна (от преди 2 години).Казаха ми, че сега си обновяват сайта и такава бележка няма да е неоходима, но ако все пак съм си извадила нямало да ме върнат (естествено, че няма да ме върнат, нали просто няма да им я представя). За мен това уточнение беше доста важно, защото все пак съм на работа и ще ми е доста трудно да вися пак за такава бележка и да давам 10 лева, само и само да не ходя втори път за да си я вземам и пак да чакам 2-3 часа.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Мерси за  информацията!Ами да го пишат,като заблежка,за да не се подвеждат родителите!!!

# 109
Щяло да го пише в сайта им, но след като си го обновят, а кога ще е това...... newsm78

# 110
ми да. то време не остана. да си обновяват както трябва информацията. все пак е свързано с време и пари за една бележка, която ще се окаже,че ще си вземат инфо по служебен път

# 111
  • varna
Аз съм готова с комплекта от документи и на 01.04 съм в 8.00ч пред вратата на директорката.

# 112
Кажете ми,за тия бележки,в по горния пост писах...Едни и същи ли са?

# 113
Аз съм готова с комплекта от документи и на 01.04 съм в 8.00ч пред вратата на директорката.

Сподели моля те з а тия бележки в по горния ми пост...

# 114
  • varna
1.заявление,акт за раждане-оригинал и копие,бележка за данъци,бележка от борсата (не получавам обезщетение и трябваше да си платя здравните ),лична карта .Това са моите документи .

# 115
1.заявление,акт за раждане-оригинал и копие,бележка за данъци,бележка от борсата (не получавам обезщетение и трябваше да си платя здравните ),лична карта .Това са моите документи .

А,бележка,че не дължиш задължения от общината,трябва ли?

# 116
  • Варна
Това е бележката от Общината. Дали трябва или не трябва очевидно ще разберем в последния момент.

# 117
Това е бележката от Общината. Дали трябва или не трябва очевидно ще разберем в последния момент.

Добре де,че съм руса,руса  съм... и не мога да разбера......
Бележката от  общината,че нямаш задължения,една и съща ли е с бележката от изчислителния,че не дължиш данъци

г/удостоверение от Община Варна, дирекция “Местни данъци”  за наличие или липса на задължения ,съгласно чл.87, ал.6 от ДОПК за предходната календарна година/издава се от „Отдел за обслужване на данъкоплатци“ в сградата на Изчислителен център или  Общински информационен център ( до хотел“Мусала“)/;

Или,и.... ??? Embarassed Rolling Eyes Close

# 118
  • До морето
Записвам се и аз!

За бележката да кажа - вади се от Изчислителния център. Имайте предвид, че който си плати данъците до 31.03 получава 5% отстъпка и по този повод в ИЦ е пълен ужас. Отидох половин час преди началото на работното време и бях 306 номер  ooooh! Загубих 2 дни, но накрая успях. Експресната услуга, т.е. да ти извадят бележката веднага струва 10 лв. Най- добре е да сте си платили данъците (например в пощата) и само да отидете за бележка, защото ако ще ги плащате там, се чака на 100 опашки.

Малко по- късно се разходих из градините, които искам да пиша в заявлението и директорките ми обясниха, че уж имали обещание от общината, че като започне приема ще могат онлайн да проверяват родителят има ли задължения или не, ама и те самите много не вярват да стане. Та две от трите директорки ми казаха "За ваше спокойствие, изкарайте си такава бележка, че иначе я стане, я не!"

# 119
Записвам се и аз!

За бележката да кажа - вади се от Изчислителния център. Имайте предвид, че който си плати данъците до 31.03 получава 5% отстъпка и по този повод в ИЦ е пълен ужас. Отидох половин час преди началото на работното време и бях 306 номер  ooooh! Загубих 2 дни, но накрая успях. Експресната услуга, т.е. да ти извадят бележката веднага струва 10 лв. Най- добре е да сте си платили данъците (например в пощата) и само да отидете за бележка, защото ако ще ги плащате там, се чака на 100 опашки.

Малко по- късно се разходих из градините, които искам да пиша в заявлението и директорките ми обясниха, че уж имали обещание от общината, че като започне приема ще могат онлайн да проверяват родителят има ли задължения или не, ама и те самите много не вярват да стане. Та две от трите директорки ми казаха "За ваше спокойствие, изкарайте си такава бележка, че иначе я стане, я не!"

Аз съм си платила данъците на друго място...Само за бележка да взема,има ли хора или по лесно става?
А до Общината трябва ли да се ходи за друга бележка?За липса на задължения,или това е същата бележка ? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт