Детски градини Варна - прием 2015

• 65 850
  • 580
  •   1
Отговори
# 90
Лина потресена съм от споделеното!!!

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 23:55 от sky*

# 91
Тази година ще кандидатствам с дъщеря ми. Преди 5 години (когато за първи път въведоха томбулата) кандидатствах със сина ми. ОТ тогава много неща са се променили. Хубавото е, че има обявени много повече свободни места, за същите градини, за които кандидатствахме преди. А набор  2012 е по-малък от набор 2007 (тогава беше бейби бума ). В ЦДГ Детско градче местата са почти двойно повече отпреди 5 години. В Златно зрънце и Моряче също има увеличение. Синчец отново са с 90 места (както и преди). Това ме обнадеждава. Много!

Видях, че дискутирате ОДЗтата и малкия прием за градински групи, който обявяват. Това е така, защото децата от яслените групи автоматично минават в градината. Учидена съм, че не го знаете това. Сега дори е по-добре. Защото по времето на сина ми трите ОДЗта в квартала: Лястовичка, Морска Звездичка и Делфинче имаха 0-лев прием. Тук едва ли става въпрос за връзкарство. Просто кандидатствайте в ЦДГ - там шансовете са добри и според мен, особено в Младост няма да има артисали деца. Силно се надявам!!!
Впечатленията ми от ЦДГ Синчец са прекрасни. Въпреки, че това не ми е най-удобната градина, пак нея ще пишем 1ва Simple Smile

# 92
  • Варна
Видях, че дискутирате ОДЗтата и малкия прием за градински групи, който обявяват. Това е така, защото децата от яслените групи автоматично минават в градината.
Аз това го знам, но мислех, че бройките за яслена група са по-малко отколкото за градина, нали мислеха дори да закриват яслените групи към ОДЗ-тата...

# 93
И аз не разбрах защо в един от фаворитите ми - Морска звездица има само 6 обявени места - това е просто абсурд. Вярно, ОДЗ, има яслени групи и т.н., но яслените групи не са колкото градинските все пак...

Синът ми беше на ясла там. Бяха 2 яслени групи. А само 1 група за 1ва градинска. Т.е. от 2 яслени групи (ок.60 деца) трябваше да ги редуцират до около максимум 32-33. Оставиха само тези, които живееха в непосредствена близост. Другите (такива като сина ми) участваха в томбола. А ОДЗто същата година обяви 0лев прием. До колкото знам едната яслена група там я закриха, така, че заради това са отпуснали някаква бройка (6 деца).

# 94
lilia_n_s Направо нямам думи!!!Как може такива откачалки да работят с деца!!! #Cussing out

Освен жалбите за които споменах смятам да заведа и срещу двете граждански искове. Няма да позволя никое дете да пострада както моето!

Съдете ги до дупка! Как може такова нещо - тази дама не би трябвало въобще да я допускат до деца - психопатка! #Cussing out

# 95
...
Съдете ги до дупка! Как може такова нещо - тази дама не би трябвало въобще да я допускат до деца - психопатка! #Cussing out
Със сигурност ще има дело. В момента адвоката подготвя документите. А след като осъдя учителката, ще водя дело и срещу директорката - все пак и тя е виновна, щом е знаела и за други подобни издевателства и вместо да вземе мерки е разубеждавала родителите да не подават жалби. Както каза самата г-жа Дечева (директорката на "Изворче"), много е важен имиджа на градината. Ако наистина за нея е така, се чудя как е допуснала тази учителка толкова време да тормози децата.  #2gunfire

# 96
  • Варна
Уф, тва е психарщина пълна, квото и да е направило детето не заслужава подобно издевателство. Че и учи другите деца на същото. Пача.

# 97
lilia_n_s, кураж! За съжаление понякога се стига и до жалби. Трябва да си отстояваме правата, а не да свеждаме глави и да мълчим.

от набор 2007 (тогава беше бейби бума ). В ЦДГ

Бейби бума беше 2009 г. Но наистина успокоителното е, че за тази година местата са повече, а децата дано са достатъчно малко.

Години следя процесите около приема в ДГ, наслушала съм се на какво ли не. С очите си видях тримата връзкари в групата на сина ми, когато беше изтеглен в една от томболите. Не разбрах обаче кой на кого дава подкупа?!
Още от 2009 г според властта се откриват все по 600 места на година!!! И Портних обеща толкова за миналата година. Така и не разбрах къде са тези стотици места?!
Мислих, че в един момент като приемат детето ми ще махна с ръка и ще кажа, че вече не ме интересува, но не можах - следя лъжите на властта ни и някой ден ще издам книга  Laughing

Не разбирам и как всички други общини успяха да измислят някакви критерии за прием, само Варна отстоява тази малоумна томбола?! А в същото време налага съвсем различни правила за прием в яслите?!
И понеже обичам числата да говорят, ето каква статистика си имам:

кандидатстване 2012 г. набор 2009

обявени места за яслени групи 482, кандидати 1239
обявени места за първа група 1770, кандидати 2647, неприети на 31.05. малко под 1000 деца.

кандидатстване 2013 г. набор 2010

обявени места за яслени групи 346, кандидати 1196
обявени места за първа група 1942, кандидати 2378, неприети на 31.05. 582 деца

данни за 2014 г. набор 2011

обявени места за яслени групи 385, кандидатите бяха 1068;
обявените места за първа група бяха 2028, кандидатите за тях бяха 2291.
Реално бяха приети 1852 деца, местата в селата и на Златните останаха незаети.
Разбира се, на последващи седмични класирания бяха приети още деца, както и във Жирафче.
И предишни години беше така, но имам още познати от набор 2009, които никога не уцелиха правилното число и тази година децата им са на предучилищна в училище  Rolling Eyes

Искам просто да пожелая късмет!

# 98
  • Варна
Тази томбола наистина е върхът на малоумщината. Критериите и правилата за прием в яслите са много по-прозрачни и предвидими. Входираш си документите достатъчно рано и на практика ти е гарантиран приемът. а тук - томболи, чудесии, WTF???

# 99
Здравейте, аз пак ще избухна с въпрос, продължава да не ми е съвсем ясно само едно -

За ОДЗ подава документи само един родител, в случая това съм аз, на трудов договор съм, липса на данъчни задължения (надявам се, в Понеделник ще разбера .. Mr. Green), адресна регистрация във Варна и всичко, но в заявлението има място да се попълват и данни за бащата и неговата месторабота, та въпроса ми е той в момента се води на трудовата борса с право на обещетение, ще ми трябва ли бележка от там след като аз ще подавам документите?

Дано някой да ме е разбрал, много ми се струва обръкващо всичко.

# 100
Здравейте, аз пак ще избухна с въпрос, продължава да не ми е съвсем ясно само едно -

За ОДЗ подава документи само един родител, в случая това съм аз, на трудов договор съм, липса на данъчни задължения (надявам се, в Понеделник ще разбера .. Mr. Green), адресна регистрация във Варна и всичко, но в заявлението има място да се попълват и данни за бащата и неговата месторабота, та въпроса ми е той в момента се води на трудовата борса с право на обещетение, ще ми трябва ли бележка от там след като аз ще подавам документите?

"е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен."

Извадка от сайта. На мен пък не ми е ясно при набора от документи и за двамата родители ли трябва да се подготвят документи от работата, или Бюрото по труда евентуално?

# 101

"е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен."

Извадка от сайта. На мен пък не ми е ясно при набора от документи и за двамата родители ли трябва да се подготвят документи от работата, или Бюрото по труда евентуално?

Според мен само единия родител трябва да представи документи ,но нека пишат родители "минали " по този път..."РАЗДЕЛ II. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН  НАБОР ОТ  ДОКУМЕНТИ

2.1. Единият от родителите, с постоянен адрес в община Варна, представя следните документи:"

# 102

Да, де, точно това ми е питанката, прочела съм го този текст и точно той ме обърква. Уж единият родител само подава и само за него се изискват документи, но тогава трябва ли ми тази служебна бележка от бюрото по труда, при все, че не бащата ще подава документи?

# 103

Да, де, точно това ми е питанката, прочела съм го този текст и точно той ме обърква. Уж единият родител само подава и само за него се изискват документи, но тогава трябва ли ми тази служебна бележка от бюрото по труда, при все, че не бащата ще подава документи?

според мен не... изискват се документи само на родителя който подава документи.......все пак да не подвеждам това е според мен

# 104
Синът ми е на 6 м. Може ли да кандидатства  за яслена група към одз?

Общи условия

Активация на акаунт