Отговори
# 360
Кой казва, че не можело да се спи надясно?
АГ-то ми. Освен това той беше много категоричен.

Ябълките,зелето и прочее не ми помагат за запека.
Скрит текст:
Много сухи и твърди изпражнения.

# 361
  • Пазарджик
Ако искаш опитай с Лактулоза -МИР .моята аг ми го изписа,а може и без рецепта да си го закупиш.към него няма привикване,действа бързо и регулира поне за 2-3седмици напред

# 362
Ох,момичета...и Лактулоза пих,освен къркорене на червата нищо друго....

# 363
  • Пазарджик
Аз съм много доволна от сиропчето,но пия и по много течности най-вече вода.Газирано не пия и се старая вс ден да ям поне по 1 ябълка.Направо незнам как да те посъветвам....

# 364
Сладурка, много вода сутрин на гладно.
Или, и засилена ваг.секреция има, но това при кихане, хрема ме хвана, е като напикаване Embarassed

# 365
Многото течности (набавени чрез вода, мляко, супи, компоти, сокове) са важни, особено при сухи изпражнения. Дано ти помогне ако увеличиш приема им. Че стигне ли се до хроничен запек е сложно, редовното ползване на слабителни намалява способността на организма сам да се справя с тази си функция... И става все по-сложно колкото по-дълго се разчита само на тях. Може би добър гастроентеролог може да даде компетентен съвет в такъв случай.

# 366
Да попитам мамите, на които им мерят шийките. Как ги измерват-  с абдоминална ехография или чрез вагинален ехограф, или има и друг начин. Питам защото на мен никой нищо не ми е казвал относно нея, а съм с контракции всеки ден  Embarassed
Обикновено я мерят с коремен, но днес ме гледаха и с вагиналния изрично, заради контракциите. Ако се налага - ще те "разчекнат" и на магарето.

ИлиHug Желязото - и при мен е така, ама закрепвам положението. От един боб онзи ден така хубаво ми се изчистиха червата, та чак корема ми поспадна  Joy

Галенце, права си за ремонта, но аз просто трябва да отида с мъжа ми до един магазин сутринта. В сряда пак и така, в това се изразяват задълженията ми - да ходя до някой магазин. Имаме си майстори, които носят и сглабят. Аз като принцеска само пазарувам reverance Пък и психически не мога да се затворя пак в нас нон-стоп. Ще видим утре как ще съм де, но пък след 2 дни почивка в къщи се чувствам много по-добре.

# 367
Момичета, аз и Сладурка сме с крайни форми на запек. Отдавна сме опитали всичко от бабини илачи, диета до тежката артилерия с медикаменти. За съжаление стандартни съвети не помагат при нас, запека отдавна е хроничен и с бременността е още по сложно, а и всеки път се консултирам с всеки лекар. Понякога нещо ми действа, но за кратко. Още в бебешкия ми картон пише Ленива перисталтика. Правя всичко възможно, но не винаги успявам. Дори любимите свещички Ева Кю не винаги са ефикасни. Няма как, всеки с ядовете си.

# 368
Ако промените начина на хранене с повече супи, плодове и зеленчуци без тестени продукти няма ли да се оправи запека? Знам че трябва да се избягват при запек : картофи , ориз, леща, грах ,боб, царевица и сродните им.
Зелето знам че не е хубаво да се прекалява с него защото предвазполага газове и болки в корема. Млечните продукти и особено студено прясно мляко спомага за по нормално изхождане защото предизвиква по голямо овлажняване на стените на дебелото черво и така преминаването на акото е по лесно и безпроблемно. В крайни случай рициново масло. Повечето родилки са се сбъсквали с него в родилното.

# 369
Пробвала съм всичко, Стефи. От нещата, които съм опитвала и то на веднъж, нормалните хора се обръщат с хастара навън, с извинение. При мен ефекта е едва-едва забележим. Благодаря все пак! Simple Smile

# 370
  • София
Добро утро момичета! Simple Smile

Сладурка и Дани, защо не пробвате вечерно време да хапвате по една круша и по една чаша вода, а на сутринта на гладно горещо кафе отново с чаша вода. Преди няколко дни съм плакала, заради този запек, че и хемороиди си докарах, но Слава Богу сега успявам да се изхождам всеки ден, а не както правех преди на седмица веднъж. Simple Smile Hug Blush

Лек ден!  bouquet

# 371
Най-сетне и аз да попиша малко.
Миналата седмица бях на ЖК. Бебче се развива добре. На мен ми пуснаха ПКК и урина за 2-ри триместър и аз ще се присъединя към анемичните маминки... хемоглобина ми е 116. Утре ще нося изследванията на док.

Бебка я усещам вече всеки ден - понякога по малко и мързеливо, но седна ли й става тясно и се започва едно яростно наместване... ама няма начин - още 2 седмици ще поработя и после ще й е по-добре.

За кихането и изпускането - и на мен ми се случва и съм сигурна, че не е ваг. секрет. Забелязала съм че се случва, когато ми е време да изпразня пикочния мехур. Предполагам, че има връзка с това, че мускулите долу вече са започнали да се отпускат.

За запека - всичко е относително. Всеки ден е различен... понякога може да изям и изпия всички разхлабващи храни и да няма ефект, а в друг с една круша или глътка кафе и съм готова. Поне хемороидите ми се поуспокоиха малко... ПО едно време плачех като получа позив за изпразване на червата. А за газове - майко мила... няма значение какво ям и съм като онзи от рекламата на еспумизан. Но така ще е. Хормонално е и ще трябва да постискаме зъби още няколко месеца. Говорих скоро със Софийския ми док и той ми препоръча течен парафин или зехтин. Парафина се пие по половин шишенце /ако е от 100мл/, а зехтина 2 суп.лъжици и да се очаква резултат след 24 часа. А една моя хазяйка каза, че си е излекувала хемороидите със зехтин и лимон/за по-добър вкус/ 1:1 суп. л. сутрин на гладно.

# 372
Добро утро!
Да ,с danny_cat явно сме най-трагични. Аз и преди си имах запек,но сега разбира се е голямо чудо. Ще пробвам евентуално по-ранна вечеря,киви и вода преди лягане,може би като е по-разтоварен стомаха и да стане. Аз все пак ям доста,и преди,и сега.
А ако някой ми каже как да се спра ooooh!,от всичко ми се яде. А сега най-вече пролетни и летни неща искам-например вчера пърж.чушки с дом.сос. Знам,че по-това време на годината не стават,ама пуста лакомия.

Снощи към 3 ч. доста се поуплаших-контракция,продължаваща сигурно поне 10 мин.! Скочих,пих но-шпа,но докато ме отпусне...все се питам защо след като дотука всичко върви добре.

Кога трябваше да се прави втората ФМ?

# 373
Точно за това говорихме с моята акушерка. Каза ми, че понякога пълния мехур може да предизвика контракции или стягане, затова ми препоръча да пия много вода през деня и вечерта да спирам, за да няма много ставане през нощта, а и понякога не ставаме когато е нужно да се пишка и това задържане в пикочния мехур не било хубаво. Другото, което не е добре за контракции, е запека - каза да не се оставям със запек и ако се наложи да пия нещо или свещичка (май Ева кю каза). И аз не съм с най-активните черва, но да чукам на дърво засега не ми се е налагало. Момичета, опитвайте всичко и при това всеки ден, може би постоянството донякъде ще помогне, но както казвате, че всичко сте пробвали...направо не знам. Стискам палци да се променят нещата... Аз си вземам по една таблетка Био Гая, но с пробиотика е хубаво да се взима поне месец редовно, за да се справи със запек. При мен е по-скоро превантивно. 

# 374
Добро утро!
Да ,с danny_cat явно сме най-трагични. Аз и преди си имах запек,но сега разбира се е голямо чудо. Ще пробвам евентуално по-ранна вечеря,киви и вода преди лягане,може би като е по-разтоварен стомаха и да стане. Аз все пак ям доста,и преди,и сега.
А ако някой ми каже как да се спра ooooh!,от всичко ми се яде. А сега най-вече пролетни и летни неща искам-например вчера пърж.чушки с дом.сос. Знам,че по-това време на годината не стават,ама пуста лакомия.

Снощи към 3 ч. доста се поуплаших-контракция,продължаваща сигурно поне 10 мин.! Скочих,пих но-шпа,но докато ме отпусне...все се питам защо след като дотука всичко върви добре.

Кога трябваше да се прави втората ФМ?

Според моя док, това не е контракция, а частичен спазъм на матката. Контракциите птодължавали най-много минута. Това било съкращение сама на определена област на матката. Аз за такова нещо пих спазмолитик, така че е добре да дподелиш с гинеколога

Общи условия

Активация на акаунт