Италия 148

• 59 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Италия
Лени, благодаря ти още веднъж! Поизясним ми се картинката, а и очевидно правилно съм разбрала въпросните престациони оказионали. Мисля, че ще се впиша в тях, но и да, ще направя консулт със специалист на място. Важно ми беше да си иЗясня по кой път да тръгна.

# 661
  • In transit
И аз благодаря   bouquet

# 662
Здравейте момичета,
един въпрос - в края на месеца ще пътувам за Бг с моя син ,който е на 13г. Баща му остава тук.
За митниците - Ще трябва ли някаква бележка от бащата,че е съгласен за излизането на детето ?

bowuu

Синът ми има и лична карта ,и паспорт . И в двата документа сме вписани и двамата родители.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 10:13 от fio'

# 663
Здравейте! От скоро сме с резиденца с малкия ми син (досега бяхме в БГ) . Получихме писмо,че трябва да представим документ за извършени ваксини в БГ или да ходим, да му ги бият. Какъв документ ми трябва от личния лекар в България? На латиница ли да са ваксините?

# 664
  • Варна
Здравейте! От скоро сме с резиденца с малкия ми син (досега бяхме в БГ) . Получихме писмо,че трябва да представим документ за извършени ваксини в БГ или да ходим, да му ги бият. Какъв документ ми трябва от личния лекар в България? На латиница ли да са ваксините?
Здравейте, не съм мама в Италия, но това ми е работата в България и затова ще си позволя да ви отговоря. Необходимо е личният лекар на детето в България да направи извадка на всички направени ваксини и реваксинации от раждането досега, като упомене серия, дозировка, номер. Също така и проби манту с резултати. Този документ трябва да има вписана практиката, името и подписа на лекаря. После се прави превод на италиански език от оторизирана фирма /на бланка, с печат на фирмата/, и в този вид се представя на новия лекар на детето.
ПП Тъй като лекарите ни доста често отказват, или ги издават писани "на ръка", можете вие да си напечатате документа и да му го отнесете за подпис и печат - ще си спестите доста време и разправии.

Надявам се да съм била полезна  bouquet

# 665
  • Италия
Фио, аз пътувах миналата година сама с дъщеря ми до Бг. И тя, като твоя син, с лична карта, че и задграничен паспорт, на които сме вписани и двамата родители. Нямаше нужда от друг документ. Ако детето пътува с трето лице, което не е вписано в документа за самоличност и в отсъствието на родителите си, тогава трябва декларация или нещо от сорта беше. Това за децата с италианско гражданство.

# 666
mirena2000,благодаря ти много !  bouquet

# 667
Здравейте, не съм мама в Италия, но това ми е работата в България и затова ще си позволя да ви отговоря. Необходимо е личният лекар на детето в България да направи извадка на всички направени ваксини и реваксинации от раждането досега, като упомене серия, дозировка, номер. Също така и проби манту с резултати. Този документ трябва да има вписана практиката, името и подписа на лекаря. После се прави превод на италиански език от оторизирана фирма /на бланка, с печат на фирмата/, и в този вид се представя на новия лекар на детето.
ПП Тъй като лекарите ни доста често отказват, или ги издават писани "на ръка", можете вие да си напечатате документа и да му го отнесете за подпис и печат - ще си спестите доста време и разправии.

Надявам се да съм била полезна  bouquet
[/quote]

Благодаря за отговора,ама за сериите,дозировки и номера не мисля,че е такъв отчет се прави. Поне никъде не съм видяла да се вписва с такива подробности

# 668
  • IT

Благодаря за отговора,ама за сериите,дозировки и номера не мисля,че е такъв отчет се прави. Поне никъде не съм видяла да се вписва с такива подробности
Е как да не се прави-всички тези неща са вписани в имунизационният паспорт на детето, поне в този на моето. Заради една липсваща серия ми го връщаха от градината. Нашата лична докторка каза, че точно такъв документ ще ни издаде.

# 669
  • MI
Здравейте, как сте? Аз имах много работа и не ми е оставало време да влизам във форума, мислех че ще заваря нова тема, а то никой не е писал....  Sad

Много горещо, а ние сме без климатик и западно полоцение, ужас.... Като добавим, че като се върнах заварих 10на блузи за гладене беше весело. Така, оплаках се  Laughing

# 670
  • Италия
Мда, жега е и при нас, а ние сме в мансарда. Изложенията са ми всякакви, обаче слънцето си пече от горе и толкоз. За капак и аз вчера гладих дрехи, отлагани от три седмици, но вече нямаше на къде.  Казала съм, че следващото ми гладене ще е след месец някъде  Mr. Green

# 671
  • MI
Мирена, радвам се че не съм сама в мъката  Laughing  bouquet То хубаво след месец, ама като гледах прогнозата докъдето се вижда все жега... Като са по-малко дрехите ми е някак по-леко, не успява да се сгорещи чак толкова стаята....То готвенето е по-голямото зло, особено фурната, ама пуста лакомия - не мога да стоя само на салати толкова време...

# 672
  • Италия
Ох, нека да е жега! Миналото лято какво беше - удави ни в мрак и дъжд... пък за гладенето ще му мисля, като наближи следващото - мноооого мразя да гладя!

# 673
ето ме и мен, проверявам понякога темата, но явно сме в период да няма тема за приказки:–)

при нас работа и жега, утре идва наш приятел на гости за една седмица и май ще стигнем до плажа

иначе аз смених диетолога, правих изследвания хормонални, правих калориметрично изследване на метаболизма и изобщо тука 2 седмици ми се разказа играта от апунтаменти, не искам да ви казвам за изследването на азотния баланс, при което си събираш 24ч. телесните течности.  след което се появих в болницата с тубата и те изпопадаха от смях ( така ми беше казал лекаря!!!) , трябвало да занеса само епруветка защото лаборантките не се занимават с такива неща
добрата новина е, че нищо ми няма особено- метаболизма ми е пушка и дори е с 26 % по-засилен от нормата за възрастта ми. Проблемът е, че  по-бавно от нормалното разграждам мазнини, за сметка на това въглехидратите ги разграждам светкавично... сега се храня по една схема с която да си увелича калорийния прием, че бях стигнала до 600 калории и блокаж ( нищо не ядеш, нищо не сваляш), което да си призная ми изпили нервите от май до сега,  и сега някак си трябва да ги кача на 1400 калории, което за мен в момента не е много възможно, затова плавничко. Те много мили хора, единия лекар даже ми праща смс да не си забравя часа  Shocked На 18ти юли пак ще ми правят калориметрия да се види дали диетата повлиява в/у скоростта на разграждане на мазнини. Общо взето това ми е темата в момента, но да си я споделя, хеле се откъсна от нея най-после  Grinning

пишете някакви хубави неща   bouquet

# 674
Здравейте и от мен !
В отклик на Лени да напишем хубави неща ,да кажа че сме със сина ми от няколко дена в Бг. и си изкарваме чудесно.
Много са оправили нещата тук !

Peace Hug

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт