Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Вестерос
Аз много се забавлявах с нея

# 631
  • в морето до колене
Имам чувството, че сър Лорънс Оливие заради икономии през войната е използвал роклите на жена си от "Отнесени от вихъра"  Grinning
Ха, ха, ха, много свежо предположение Laughing
Тя по време на снимките на филма още не му е била жена - само любовница.  Wink

Среща се тук-там такова твърдение за костюмите, да. Дори в интересните факти за филма в IMDb е споменато, че заради икономии е направено - но вероятно за масовката и поддържащите роли.
На главните героини костюмите все пак са били оригинални.
Ето един материал за дизайнера на роклите във филма в блог от сайта на музея на калифорнийския колеж по дизайн Fashion Institute of Design & Merchandising (FIDM). Показаното боне е за актрисата, играла Лидия Бенет.

Но по-вероятно е наистина официалното решение за такива костюми да е взето, защото са смятали, че роклите "тип нощница" от оригиналното време на действие на романа ще са "постни" за американския вкус в онези години.  Peace

Има някои отклонения от романа в тази версия.
Но пък твърдят, че Колин Фърт е смятал Лорънс Оливие за много добър Дарси.
На мен ми хареса играта му - макар образът наистина да се отличава от този в романа. Докато тази Елизабет Бенет (Гриър Гарсън) не съм я запомнила с нищо...  ooooh!

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 23:26 от мячик

# 632
И аз се захванах да гледам "Гордост и предразсъдъци"(1980).
Спомням си го от времето, когато го даваха по телевизията. Била съм дете тогава, но още го помня. Версията е много добра. А и такъв супер отблъскващ Дарси до момента не съм виждала. Колин Фърт е симпатяга и не може да докара такова надменно държане.

Версията на Лорънс Оливие няма и да я коментирам. Опитах се да я гледам веднъж, но предизвикваше у мен такъв смях, че не продължих.

# 633
Не знам дали някой е писал вече, но случайно видях, че втори сезон на "Outlander" отдавна върви в Замунда Simple Smile Бях го забравила този сериал Simple Smile Е, не ми е от най-любимите, ама като няма друго... и рибите са раци Grinning

# 634
Тази вечер ще дават "Малки бъркотии" с Кейт Уинслет и Алън Рикман  Cry
По Синема, не съм го гледала.
Изглежда доста интересен, миля, че го бяхте обсъждали тук преди време
Това последният му филм ли е на Алън?
Ще го гледам  Simple Smile

# 635
  • Вестерос
Не знам дали някой е писал вече, но случайно видях, че втори сезон на "Outlander" отдавна върви в Замунда Simple Smile Бях го забравила този сериал Simple Smile Е, не ми е от най-любимите, ама като няма друго... и рибите са раци Grinning
Имаме тема за сериала, заповядай там

# 636
  • София
Тази вечер ще дават "Малки бъркотии" с Кейт Уинслет и Алън Рикман  Cry
По Синема, не съм го гледала.
Изглежда доста интересен, миля, че го бяхте обсъждали тук преди време
Това последният му филм ли е на Алън?
Ще го гледам  Simple Smile

Филмът е от 2014 г., не му е последният на Рикман. Снимал е и през 2015 г.

Не е лош филмът, без да е нещо изключително. Кейт е страхотна, а Матиас е голям сладур там.  Grinning

# 637
  • Вестерос
Как беше името на английски на филма?

# 638
  • София
A Little Chaos

# 639
  • Вестерос
За градините на Версай беше нали? Ако е той много ми хареса  Heart Eyes

# 640
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Точно той Peace

# 641
Мн,мн не ме кефи май.
Колко са остарели тук и Кейт и Алън.
Страхотен актьор.Винаги ше си го спомням като полковник Брандън в Разум и Чувства и разбира се Снейп.

# 642
    Напомнихте ми, че някога съм гледала версията от 1980-та, но сега не я откривам в Замунда.
   Редактирам се - открих я!

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 00:12 от Мари дьо ла Фер

# 643
  • Вестерос
От замунда я изтеглих

# 644
  • София
Днес случайно попаднах на трейлър на това
http://www.imdb.com/title/tt3068194/, но не намирам информация къде и кога може да се гледа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт