Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Лутам си се аз, от едната крайност нищо да не  правя и да се оставя на мисълта, че наистина няма причина и просто е станала грешка, до там, да направя всички изследвания. А хормоните на ЩЖ искам да ги видя как са, тъй кто съм обременена.

# 256
О Маце,  Честито бебе!! Жив и здрав да е Калоян - много да ви радва и да е много спокойно бебе!   bouquet

# 257
Маце, Честито рожба и от мен, да ви е жив и здрав и много да ви радва!!!

# 258
Здравейте момичета Simple Smile
Да се включа и аз в темата. На 1ви януари ми направиха абразио след като се установи, че плодът не се развива. В началото на март АГто ми направи пълен преглед като ми пусна микробиология, цитонамазка и ме изпрати на Ендокринолог за да изследвам хормони и щитовидната жлеза. Препоръча ми също да изследвам и маркери за тромбофилия.
Резултатите от цитонамазката, микробиологията и ендокринолога са перфектни. Относно маркерите за тромбофилия съм хетерозиготен носител на Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210 G>A), MTHFR (C677T) и хомозиготен носител на 4G/4G.
Първоначално Агто ми беше казало 6 месеца да изчакам, но след обстойния преглед каза, че можем да започнем с бебеправенето.
Като цяло имам тромбофилия, но по негови думи тъй като всичко останало ми е в нормите сме изолирали проблема и просто трябва да започна да пия до колкото разбрах по-силна фолиева киселина и когато видя положителен тест веднага да започна с биенето на фраксипарин.

Тааа този преглед съвпадна точно с няколко дни преди овуто и вече започнахме опитите. Стискам палци на всички и дано по-скоро да имаме хубави новини.

P.S. Относно изследванията за тромбофилия - в МД ми казаха, че след 1 аборт не е нужно да ги правя, защото може да е чиста случайност, но пък ето че си е заслужавало, тъй като се оказа, че има проблем и разбран на време той може да се лекува.

# 259
Само да се поправя проблема с тромбофилията не може да се лекува, а по-скоро да се контролира по-време на бременността.

# 260
Крайно време е да спрат с това "един аборт е нещо нормално / грешка на природата", защото всяка втора жена с един аборт има някакъв проблем, който често се лекува дори с Аспирин Протект. Успех на всички бебеправещи и много положителни мисли за всички които все още изчакват! Темата е пример, че всяка една от нас става майка и се радва на детето си, за жалост трябва първо да минем през ада, но мечтите се сбъдват.  Heart Eyes

# 261
Не е задължително , много жени имат по един аборт , които след това забременяват и износват без проблем - аз самата преди  9 години преживях кухо яйце и след няколко месеца забременях и износих сина си без проблем . Сега започнах да търся причината за моите аборти ( два след раждането ) чак след втория аборт и причината се оказа самото раждане на дете , а не нещо друго !
Изследванията са изключително скъпи и терапиите след тях също , за да се предписват с лека ръка, сега ако някоя жена много настоява - нейно е право е да търси причината и след първия аборт- много често това си е просто кофти ембрион и грешка на природата !

# 262
  • Варна
Сега започнах да търся причината за моите аборти ( два след раждането ) чак след втория аборт и причината се оказа самото раждане на дете , а не нещо друго !

В какъв смисъл "раждането на дете"?

# 263
При  мен специално проблема е такъв, имам положителем крос мач тест с мъжа ми , който става положителен след раждане на дете от този мъж.Разбира се причините при всеки са различни ,но не трябва да се вади според мен веднага тежката артилерия -забелязала съм , че само който не е излседван , на него не са открили нещо , а понякога дори и с наследствената  тромбофилия голяма част от жените износват без проблем и без да знаят за нейното съществуване .Това си мое лично мнение!

# 264
  • В градината...
Дам, например на 4г/4г е носител всяка трета жена. И на мен ми го откриха. Но и при първата /неуспешна/ бременност, и при тази, съм все на аспирин.

# 265
  • София
Мили момичета, преди година на този ден преживях моя К. Понесох го тежко. Година по-късно се радвам на ритничетата в корвма ми.  Heart Eyes Благодаряня всички от тази тема за подкрепата, а на всички, които сега минават през това изпитание им желая догогодина по това време да се радват на бременно коремче!  babydust7 babydust7 babydust7

# 266
Мили момичета, преди година на този ден преживях моя К. Понесох го тежко. Година по-късно се радвам на ритничетата в корвма ми.  Heart Eyes Благодаряня всички от тази тема за подкрепата, а на всички, които сега минават през това изпитание им желая догогодина по това време да се радват на бременно коремче!  babydust7 babydust7 babydust7

Страдахме зааедно си спомням. Но всичко е минало  Hug Кураж на борещите се  Praynig

# 267
# 268
Грабвам си и аз прашец, че е времеееееее  newsm79 smile3535
Дано и ние сбъднем мечтичката си мнооого скоро  Hug

# 269
  • София
Маце честито момченце Калоян, да е жив и здрав малкия бебок  Hug Hug Hug

love001  love001  love001 за всички борбени момичета в темата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт