На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, МАЙчета  kaffeetrmker_2
Radus тези пеленки наистина са много интересни, но от разговори с приятелки разбрах, че не всички бебчета ги търпят, някои не обичат да ги повиват така (както и не обичат да спят в чувалче).
Въпреки всичко аз имам 2 броя, ей така, за всеки случай.
Багажа аз мисля да го подготвя към края на март, началото на април, не искам да предизвиквам нещата да се слузват рано рано Praynig . Дано не се налага да го стягам в бързината ако бебчо тръгне да излиза без да съм подготвена  Joy Но нали уж при първескини се преносвало по-скоро, от колкото да изпревари термин...

# 286
  • Варна
Оф, аз реанимирах след 2 дни нон стоп температура - сега остана само кашлицата и хремата Sad И болно дете с Т и болен мъж с Т ....

Гледам бая сте пописали по темата за годинките, аз няма да се впускам надълбоко. Според мен при всеки е различно и на всеки му идва по различно време момента. Аз реално и на 23 бях готова, но не бях срещнала подходящия мъж. С ММ се намерихме и оженихме за половин година, като бях на 28, на 29 родих сина си. Сега ще съм на 32. Живот и здраве ако имаме финансова възможност съм готова и за трето, не мисля, че ще стара - стига да мога физически, какъв е проблема....  В наше време наистина 55-60 години мисля, че е доста активна и будна възраст, гледам по родителите и приятелите им.. Пак казвам, ако можех щях и по-рано да родя - въпрос на късмет. И тогава щях да си отгледам добре детето.

vasileva, много благодаря за списъка, тъкмо щях да помоля ако някой скоро е ходил в Окръжда да преснеме списъка... иначе багажа чак към Април.

Цвете!!!! Много се радвам за вас, чакаме ново инфо като имаш време, дано малкия Божидар да трупа бързо грамчета, всички сме с него и теб!

# 287
  • В градината...
Mother of PrincesS , ами ако майката няма кърма, бебето гладно ли ще стои  Thinking

# 288
Mother of PrincesS , ами ако майката няма кърма, бебето гладно ли ще стои  Thinking

Приема се че едва 3% от жените нямат кърма /това беше последното проучване от преди година примерно, след това не съм се интересувала/, т.е. реално проблем "нямам кърма" не съществува. Въпреки това акушерките в неонатология се смиляват понякога и дават по някое шишенце с АМ, но държат да е тяхно, за да се знае как е стерилизирано и почистено, предвид основния ни контингент.

# 289
  • Бургас
Живот и здраве ако имаме финансова възможност съм готова и за трето, не мисля, че ще стара - стига да мога физически, какъв е проблема....  

Аз за шок и ужас на някои смятам, ако божието чудо се случи, да имам и трето дете  Shocked

И в опровержение на теорията за късното раждане, ще споделя още нещо. Както вече казах майка ми е родила третото си дете на 28 г. т.е. млада. Само че живота хич не е бил милостив с нея и на 40 г. изглеждаше като бабичка. И всички ме питаха, дали това е баба ми. Така че на хората не им пречеше пак да я бъркат с моя баба въпреки крехката и възраст. Смятам, че при всички положения аз ще съм къде, къде по-обаятелна и красива  Joy

За багажа- не съм готова с нищо. Но пък си имам нощници, хахахах и ми едно спокойно откакто ги взех  Joy В началото на април, обаче смятам да се заема сериозно с него  Peace

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 13:33 от Никки

# 290
  ахахаха Ники , така ме развесели  Laughing Относно багажа и аз мисля тези дни да се заема , вече и дата имам за секциото , няма измъкване Grinning

# 291
Никки, аз като теб съм много щастлива с моята млада мама, казвам млада, защото тя е на 48, аз на 27, но аз на 19 никак не си представях да съм маминка. Сега наистина го поисках с цялото си сърце!

# 292
Gabs90 какво стана с кредити те ,че мене тука ми звънят за рефинансиране само и се изкушавам че ни я точно това искаме да направим .Но трябва да се разходя до края на София . Абе ужаш са те я банки но няма начин ако го рефинансира ме ще ни е по добре . ooooh!

# 293
Живот и здраве ако имаме финансова възможност съм готова и за трето, не мисля, че ще стара - стига да мога физически, какъв е проблема....  

За багажа- не съм готова с нищо. Но пък си имам нощници, хахахах и ми едно спокойно откакто ги взех  Joy В началото на април, обаче смятам да се заема сериозно с него  Peace

Хахахх, аз така вчера си купих гАщи и вече ми е някак спокойно, че имам нови гащи за болницата  Joy Joy

# 294
  • София
Моят списък е мнооого дълъг, нищо, че повечето неща няма да ми трябват  Laughing
Най-вероятно ще разпределя в 1 пътна чанта с най-важното за раждане или секцио и след това ММ ще ми донесе останалия багаж, разпределен във втори сак.
Дрехите ми за изписване ще си ги подготвя в къщи предварително, заедно с комплекта за изписване на бебето, за да може ММ да ми ги донесе в деня на изписванете, за да няма риск да ходя с рокля и маратонки Grinning

2 бр. нощници
бельо - бикини, сутиени за кърмене, чорапи
жилетка
превръзки
джапанки
гребен
паста
четка
сапун
самобръсначка
шампоан
лъжица
вилица
чаша
ластик за коса
хавлия
помпа за кърма
крем за зърна
козметика, гримове за изписването, стик против изпотяване, крем за лице
зарядно за телефона
мокри кърпи
книга
таблет
документи - лична карта, обменна карта, Изследвания Wass, HbSAg, кр. група и др
тоалетна хартия
подплънки за кърма
минерална вода
шоколад, солети
стотинки, дребни пари
отвара от смрадлика
дрехи за изписване + обувки
фотоапарат

за бебето
- памперси
- мокри кърпи - 2пак
- крем за подсичане
- бебешки сапун
- ръкавички
- нокторезачка, гребенче, четка
- две памучни пеленки
- комплект за изписване

# 295
Момичета здравейте,

отскоро понаглеждам темичката, но все не оставаше време да пиша, т.к. работех активно до момента. От София съм, на 29 години, това ми е втора бременност след една неуспешна завършила с аборт. Чакаме момченце живот и здраве края на Април -началото на Май, но така както се очертават нещата може и да се наложи по-рано заради показания за секцио.

Бих искала да ви попитам за тези, които искат да се възползват от избор на екип, по специално за Тина Киркова става въпрос, има ли нещо като предварително запознаване с израждащия лекар? Как може да се организира това и кога е най-добре да се направи? Спряла съм се на едно две имена, но основно по препоръки на приятелки и по форумни мнения и ми се иска да се видя на живо с лекаря  Simple Smile Витаминка може би най-добре ще може да ме ориентира Simple Smile, ако някой от останалите знае - също ще съм много благодарна!

# 296
  • Варна
Аз се прибрах Wink
Беше малко неочаквано за мен, но снощи имах огромно подобрение, а на сутринта се чувствах съвсем добре. Сега трябва да лежа вкъщи, една седмица мисля само и единствено това да правя, а на 19-ти пак съм там за консултация и преглед и се надявам моят лекар да ми отмени тежкото ембарго.
Трябва да донакупим каквото не сме успели още, да пообиколим, да изберем.

Супер изморена се чувствам след цяла седмица само търкаляне в леглото, но аз там така и не се наспах добре, постоянно влизат лекари, акушерки, санитарки и сънят е някак накъсан. Сега ще оставя домашните да ме обгрижват Heart Eyes

# 297
  • София
Тайга, прекрасно Simple Smile Почивай си пълноценно, ако трябва зарежи пазаруването или го направете онлайн, може и да си избереш неща от интернет и половинката ти да иде да ги вземе, но наистина полежи още малко, поне до 35-36гс.

karamel4e, според мен трябва да се свържеш с тях, за да се уговорите, да се запознаят предварително с твоя случай и да се ангажират.

# 298
Gabs90 какво стана с кредити те ,че мене тука ми звънят за рефинансиране само и се изкушавам че ни я точно това искаме да направим .Но трябва да се разходя до края на София . Абе ужаш са те я банки но няма начин ако го рефинансира ме ще ни е по добре . ooooh!
към коя банка си че чак ти Вънят за рефинансиране! Хахахахах тази седмица не ми остава време помеже си оправям документите За второто майчинство другата седмица ще проверя и по банките!

# 299
  • София
Тайга, много хубави новини Simple Smile Почивай повечко и дано няма вече подобни ситуации.

Цвети, много се радвам за двама ви с Божидар  Hug

За багажа съм си свалила от сайта на МД какво трябва да се носи; смятам следващата седмица да взема още някои неща, които ми трябват и към края на март да го приготвям вече - мен все ме е страх да не ни изненада по-рано бебка и да не съм готова.

За храненето не знам какво да кажа вече... при количеството храна (основно въглехидрати), която ям и ми се струва огромно за последния месец съм качила само 2кг, от които близо 1кг са за бебка. Не знам как става тоя номер. Но важното е, че бебче е добре и наддава, тъкмо се връщам от преглед и вече е точно 2кг в 32г.с. дори върви 1-2 дена напред, а досега все изоставаше с толкова. Вече се е обърнала главично, макар че малко ми отрязаха желанието за нормално раждане, защото съм доста дребничка. Но все пак каза, че на следващия преглед ще говорим по-подробно, за да видим колко голямо се развива бебето.

Общи условия

Активация на акаунт