Мами, бясна съм

• 30 915
  • 488
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Доживях да го кажеш, че от толкова техника, забравих, че съществува живот на тази планета!  newsm20

И все повече ще се забравя това. Компютрите само засилват алиенацията.

# 436
Дрехи по пода! ooooh! Че и моите са там -  или на поставката, в спалнята, мръсните отиват директно в коша.  Какво му е на пода - чист е. Чак пък да ви вади очите....

Ох, една сродна душа. То от чистници лошо да ти стане.  И мръсни чинии в мивката оставям.  Само да не ми се падне някоя снаха-чистница, да ме разнася по форумите.

# 437
Скрит текст:
Вие пак си говорите за домашни помощници и т.н., е то и колата понякога е на сервиз, а не лежат мъжете ви под нея. Ясно е, че за едно или друго ползваме външна помощ.
Не става дума за чистене, метене, миене, а за това, което е пред двойката и трябва да се направи. След като си тръгне помощницата, след като си тръгнат всички - останалото. Та това нещо защо е лошо да се споделя, а е хубаво да бъде поето само от единия от тях?

Защо е хубаво да се споделят отговорностите в няколко дни годишно, а в останалите споделянето е лошо?
Ами, лошо. Не я слушай ти Популе. Прави се на голяма работа. Два пъти в месеца викала жена да и чисти ВСИЧКО за 20 лева???? Как става това? Явно няма много прозорци за миене, пердета за пране и бани за чистене. А уж е голямата работа!

Като не може да изкарва пари ТЯ и е зависима от мъжа си ще чисти, ще готви, ако трябва и чехлите му ще обува. Иначе няма да може да се справя в живота.  Mr. Green

Е, 20 лв. е на идване. И то, защото идва често при нас, иначе взимат по 25 лв. Не бъди буквалистка. Тарифите са както си го договори човек, моята домашна помощница ми взима 20 лв., получава обяд и стои 6 часа, от които половин е за обедната почивка. Както казах - идва веднъж седмично. Ако се налага, я викам допълнително.

Блазе ти! Няма да си призная колко давам на чистачката и за каква работа.  Embarassed Само ще кажа, че и за нас остава работа да си разделим.  Добре че си имам разбран мъж. Иначе щеше да е трудно.

# 438
  • тук-там
Жалко, че аз ще съм само тъща!  Crossing Arms
Да му мислят обаче зетьовете, ако  разбират само от миялни и простори. Peace

# 439
Дрехи по пода! ooooh! Че и моите са там -  или на поставката, в спалнята, мръсните отиват директно в коша.  Какво му е на пода - чист е. Чак пък да ви вади очите....

Ох, една сродна душа. То от чистници лошо да ти стане.  И мръсни чинии в мивката оставям.  Само да не ми се падне някоя снаха-чистница, да ме разнася по форумите.

Аз дрехи по пода, дори и по диваните не мога да оставям, защото имам Голдън и котка. Особено обичат да си лягат на чисти и сгънати дрехи. Затова дрехите или в коша за пране, или сгънати или окачени на мястото си. Виж, чиниите не ми пречат. Както и книги, учебници, музикални инструменти, играчки (вече им мина времето).

# 440
  • тук-там
Цитат
author=sophiemmaspencer link=topic=831898.msg30396115#msg30396115
Блазе ти! Няма да си призная колко давам на чистачката и за каква работа.  Embarassed Само ще кажа, че и за нас остава работа да си разделим.  Добре че си имам разбран мъж. Иначе щеше да е трудно.

Вие пък,  тези чистачки златни ги направихте.  25 - 30 лв си е нормално за идване - два  пъти в седмицата.  В БГ, де.  Peace
 Под,  кухненски шкафове, прах - мебели. Два пъти в месеца - бани, тоалетни-основно.  Прозорци - веднъж на месец - горе - долу, , не основно. Жената винаги свършва и нещо отгоре., аз съответно и благодаря по някакъв начин.

# 441
За чистите имам специална стая. Чакат да им дойде ред да влязат в гардероба. Но виж мръсните, леко употребяваните. За тях има от скъпите закачалки - велоергометър.

# 442
  • тук-там
За чистите имам специална стая. Чакат да им дойде ред да влязат в гардероба. Но виж мръсните, леко употребяваните. За тях има от скъпите закачалки - велоергометър.

Мхм, аз си взех и гладиатор, щото като ги закачиш на скрипеца и може да си ги "дърпаш" и подбираш... Joy  А и на гладиатора панталоните ми се моткаха по пода.... Crossing Arms

# 443
Трещерица - пожелавам ти снаха ти да не е чистница тогава . Бъди щастлива

# 444
Е, какво точно да "споделим" ? newsm78 Аз да сложа прах, той да натисне копчето? ooooh!

Не, разбира се. Не става дума за едновременна работа. Не става дума за прането, у нас аз също последните години го поемам, защото съм си вкъщи и гледам да изсъхне на слънце, но съгласи се, че е смешно да те викне да натиснеш копчето, ако иска да си пусне нещо. Или си пуснала пералня и ти се е доспало, да дойде да те събуди или да остави дрехите да гният. Преди като не работех от вкъщи пак си избирах прането, той поемаше готвенето. Но в някои случаи се налагаше и да правим обратното. Не става дума за някакви точни правила, а както 100 пъти писах - да може да реагира спрямо ситуацията. Така да се поогледа, пък да си каже - абе, жената ми е сготвила, сервирала, поглезила, дрешките ми изпрани, мирише всичко на хубаво, дай да иде да се опъне на дивана, аз ще ги вдигна тия 2 чинии и ще пусна миялната, няма да се скърша. И тя няма да се счупи, естествено, въпроса е в жеста, че в тая къща днес има и друг човек, не само един, който да подтичва след всички.

Защото на някой от двамата му е ПРИЯТНО да поеме останалото - приеми го...

Затова написах, че нямам никакви забележки как е в нечий чужд дом  Peace какво ви е приятно на вас си е лично ваша работа. Питам конкретно това:

Ако един мъж не иска да участва само от време на време, не гледа какво му е приятно/неприятно и т.н., а по принцип се стреми да вземе по-голямата част от това, каквото има за деня (като в дните, когато има "мъжка работа я върши"), защо този мъж се определя като некадърен като цяло?

П.П. Стига с тези помощници. 30-40 лв. са седмично. Една кутия цигари е 5 лв., ако пуши само единият е 35 лв., при двама пушачи 70 лв. седмично. И като гледам, че се пуши масово, включително хора с уж ниски доходи, е, сериозно ли определяте това като някаква определяща сума  hahaha  помощницата сигурно и вечер остава, та да скокне да сервира на мъжа като му се допие водица Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 20:51 от Не се сърди, човече

# 445
Трещерица - пожелавам ти снаха ти да не е чистница тогава . Бъди щастлива

Обаче пък готвя страхотно. Не може да ме стигне. И се справям без мъжът ми да ми държи ръката.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 20:51 от Трещерица

# 446
Цитат
author=sophiemmaspencer link=topic=831898.msg30396115#msg30396115

Вие пък,  тези чистачки златни ги направихте.  25 - 30 лв си е нормално за идване - два  пъти в седмицата.  В БГ, де.  Peace
 Под,  кухненски шкафове, прах - мебели. Два пъти в месеца - бани, тоалетни-основно.  Прозорци - веднъж на месец - горе - долу, , не основно. Жената винаги свършва и нещо отгоре., аз съответно и благодаря по някакъв начин.

В България де.  Mr. Green Така че възползвайте се от услугата, защото наистина е много изгодна. Примерно, за основно почистване (фирма, работят няколко човека и къщата светва), сме давали няколко стотин долара!

# 447

И аз Трещи, и аз.  Mr. Green Едната ни гостна спалня често посреща неканени гости - изпрани и сгънати дрехи и едно такова метално нещо на колелца, на което ги окачвам да съхнат и после ги придвижвам до гардеробната.  Не посмях да си призная, обаче, да не ме изкарат мърла.

# 448
В България де.  Mr. Green Така че възползвайте се от услугата, защото наистина е много изгодна. Примерно, за основно почистване (фирма, работят няколко човека и къщата светва), сме давали няколко стотин долара!

Стандартът е различен. Въпросът е да можеш да си го позволиш, като работиш  по-високоплатена работа.

# 449
  • тук-там
..... но съгласи се, че е смешно да те викне да натиснеш копчето, ако иска да си пусне нещо. Или си пуснала пералня и ти се е доспало, да дойде да те събуди или да остави дрехите да гният.

Ох, ти си знаеш твоето си....Едно и също...Като латерна.... ooooh!
Никой, никога не ме е "молил" даже да направя каквото и да е, камо ли да иска. Дори децата, с изключение на един два по - специални десерта.
Дрехите не изгниват за една нощ. Имаме достатъчно, тези в пералнята може да почакат.
Каквото иска си го пуска.
 Боже, ти наистина имаш проблеми с еманципацията. Добре, разбрахме - мъжа ти е пич. Готви, чисти, подрежда и простира - чудесно, след като те устройва. Peace Мъж та дрънка....От хладилника той ли пренася в кухнята?
Ти си пич наравно с него... Или обратно..... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт