Мами, бясна съм

• 30 903
  • 488
  •   1
Отговори
# 465
А не знам защо все се взирате все в този тип семейство в който мъжа изкарва парите. При нас примерно аз и той печелим стравнително еднакво, майка ми и баща ми и те са така, даже в продължение на много години майка ми печелеше доста по-добре, ми пак си деляха работата. Както и при нас, така и при тях не е било опция да се наема помощ.
На Popule мога само да кажа, че ако беше 20 лева при мен се хвърлям от раз, ама не е. Идва към 250 лв на идване 4 часа, демек около 1000 лв на месец, ако ще идва 1 път седмично да има вид все пак. Ми не знам, коментирали сме го с мъжът ми, и решихме че не ни е приоритет да си спестим работата, предпочитаме да спестим парите и да си разделим задълженията, не ни пречи.

# 466
Ми не знам, коментирали сме го с мъжът ми, и решихме че не ни е приоритет да си спестим работата, предпочитаме да спестим парите и да си разделим задълженията, не ни пречи.

Става дума за тези, на които им пречи.  А този, който изкарва повече пари, се предполага, че повече работи.  Ако единият се прибира скапан в 22 ч., а другият се е мотал цял ден.  Като Краси например, която не работи.

# 467
Ми не знам, коментирали сме го с мъжът ми, и решихме че не ни е приоритет да си спестим работата, предпочитаме да спестим парите и да си разделим задълженията, не ни пречи.

Става дума за тези, на които им пречи.  А този, който изкарва повече пари, се предполага, че повече работи.  Ако единият се прибира скапан в 22 ч., а другият се е мотал цял ден.  Като Краси например, която не работи.

Е, добре де, колко пъти да уточня, че коментирам само схема в която и двамата работят на вън. Ако единият работи домакин(я), което също си е работа, е ясно че тогава домакинските задължения се поемат от нея/него.

# 468
...Четейки в темата виждам, че има жени, които не желаят тези екстри. Спестяват от тях. Ами тогава защо се сърдят на мъжете си, че не помагат в домакинството, заради собствения им (на жените) избор да се лишат от външна помощ и техника в домакинството? Защо сами си усложняват живота, а и вгорчават този на половинката? newsm78

Ами да спрат и жените, които работят, да се интересуват от всичко и като потрябва нещо да кажат - е, нали има пералня, миялна и домашна помощница, не ми вгорчавай живота. Защото, както palachinka каза, говорим за работещи жени, ако е домакиня, тогава мнението ми е съвсем различно. Естествено, че ще се очаква тя да прави почти всичко, ако има домашна помощница - което остава след нея. Но пак не виждам лошо мъжът да направи една приятна вечеря за семейството си, когато е свободен. До желание е.

Popule, съвсем не опира въпросът до уреди и т.н., а до начин на мислене и какво очаква човек от този до него. Както мъжете обичат да получават онова, което жените дават, така има и жени, които харесват същото. И ако ще 100 други жени да й напишат, че не е права и че не трябва да очаква това от мъжа си, ако ще тя да се опита да се вкара в този модел, ако ще да има всякакви миялни, перални, сушилни и т.н., пак няма да е удовлетворена.
Проблемът си е м/у нея и този до нея. Защото искат различни неща и за всеки искането му си е правилно. И не става дума само за битовизмите, по принцип е така за всяко нещо, което засяга двойката.

Става дума за тези, на които им пречи.  А този, който изкарва повече пари, се предполага, че повече работи.  Ако единият се прибира скапан в 22 ч., а другият се е мотал цял ден.  Като Краси например, която не работи.

Няма връзка м/у времето за работа и парите, за съжаление...
А това, че се прибира в 22 ч. не значи, че е работил до 22 ч. Пак опираме до шаренията сред хората, варианти всякакви. Може да е работил до 17 ч. и пак да е по-пребит, ако е било по-натоварено, може да е киснал в офиса до 22 без да прави нищо, защото не му се прибира, а може и наистина да е работил яко. И ако разбиранията им са еднакви, никакви проблеми няма да имат, тя ще е щастлива, че той работи много, той ще си получава всичко, което смята, че му се полага вкъщи и ще си свиркат. Но ако тя смята, че не я устройва да се виждат за толкова малко време и че е нарушен баланса м/у работа и семейство, нищо няма да й помогне да се чувства добре в тази връзка. Разбира се, не говоря за крайна финансова нужда с временно такова работене до късно. Тогава е ясно, че няма искам, не искам.
За домакините писах вече, там да  Peace

# 469

Това щях да кажа и аз. Много често заплащането не е пропорционално на вложените усилия за съжаление.

# 470

Това щях да кажа и аз. Много често заплащането не е пропорционално на вложените усилия за съжаление.

И според вас кой получава пари без усилия.

# 471

Усилията не винаги се измерват във време. Освен това има професии, където В началото на кариерата се полагат огромни усилия и много време, но идва момент, в който се "берат плодовете". В момента работя с плаващо работно време (тоест, мога да си избирам кога да започвам работа, стига да си изработя времето), мога да работя от вкъщи, имам достатъчно отпуска. Заплатата ми позволява чистачка. На работа полагам огромни усилия и работя много интензивно, много стресираща работа, но такава, която ми позволява да я оставя на прага на къщата и да си имам и личен живот.

# 472

Вярваш или не, има и такива късметлии. Но не е това есенцията, а именно че съществуват много примери за това, че определени професии са крайно зле платени версус други а изискват големи усилия. Примерно медицинска сестра женена за финансист. Кой според теб изкарва повече? Или примерно, както има тук около мен много които работат по платформи в северно море за луди ама луди пари, а са на схема 2 седмици работят, 4 почиват. Да не споменавам, че според запознати не се прегърбват чак от работа. Така че примерни има бол всякакви за тотален дисбаланс между заплащане и вложени усилия. Така че според мен това не може да е критерий.

# 473
Никой не получава пари без усилие.
Обаче има много хора, чиито професии изискват повече усилия и са уморени много повече, но заплатите са по-ниски.
Отделно има професии, в които този месец може да се утрепеш от работа и да не вземеш 1 лв., другия пък без да прави нищо клиентът сам изскача отнякъде и взимаш сериозно количество пари.

Затова казвам, че всичко е относително...

sophiemmaspencer  Peace

# 474
  • София
Popule, съвсем не опира въпросът до уреди и т.н., а до начин на мислене и какво очаква човек от този до него. Както мъжете обичат да получават онова, което жените дават, така има и жени, които харесват същото. И ако ще 100 други жени да й напишат, че не е права и че не трябва да очаква това от мъжа си, ако ще тя да се опита да се вкара в този модел, ако ще да има всякакви миялни, перални, сушилни и т.н., пак няма да е удовлетворена.
Проблемът си е м/у нея и този до нея. Защото искат различни неща и за всеки искането му си е правилно. И не става дума само за битовизмите, по принцип е така за всяко нещо, което засяга двойката.

Значи нека да се разберем - ако не си удовлетворен от една връзка, защо стоиш в нея? Говорихме си вече, че опитите за промяна на партньора водят до неуспех в повечето случаи. Следователно, като не "ти отърва" дигаш си шапката. Ама да се омъжиш за някого и тепърва да започнеш да го моделираш по свой образ и подобие това не го разбирам. Тези неща ги обсъждахме по-назад.

# 475

Отделно има професии, в които този месец може да се утрепеш от работа и да не вземеш 1 лв., другия пък без да прави нищо клиентът сам изскача отнякъде и взимаш сериозно количество пари.

Затова казвам, че всичко е относително...

sophiemmaspencer  Peace

Ами ще се сменят всеки месец.  И аз това казвам, че всичко е относително и всяко семейство е различно.

# 476
Всякакви гафове стават с тая работа с жененето. Човек като е млад и неопитен и го тресе младежки и творчески ентусиазъм може всякакви неща да натвори. Млад, влюбен, неопитен, не знаеш какво да очакваш от другия. Нормално е да се понагодите и понапаснете и формирате по някакви общи критерии, които за вас са правилни. Ама ако не си съвсем млад и знаеш какво искаш и планът ти е да хванеш някой и да го манипулираш и формираш както на теб ти е удобно, не е гот - съгласна съм.

# 477
Значи нека да се разберем - ако не си удовлетворен от една връзка, защо стоиш в нея? Говорихме си вече, че опитите за промяна на партньора водят до неуспех в повечето случаи. Следователно, като не "ти отърва" дигаш си шапката. Ама да се омъжиш за някого и тепърва да започнеш да го моделираш по свой образ и подобие това не го разбирам. Тези неща ги обсъждахме по-назад.

Ами не знам, нека каже авторката, ако се появи. Факт е обаче, че като някоя жена се оплаче тук, че я ползват у тях за персонал, въпреки че работят заедно, все се намира кой да й обясни, че така трябва да бъде, все пак мъжът й 5 пъти годишно си вади ръцете от джобовете.
Ако я удовлетворява е ясно, че няма да пуска тема.

Ами ще се сменят всеки месец.  И аз това казвам, че всичко е относително и всяко семейство е различно.

Да Peace Ама ще се сменят друг път, ако мъжът смята, че това е женска работа?

# 478
Осми март мина и замина а още дъФчим тая тема. Хората сигурно отдавна са се оправили че и забравили, тук не та не - да се избистри Mr. Green

# 479
  • София

Ами не знам, нека каже авторката, ако се появи. Факт е обаче, че като някоя жена се оплаче тук, че я ползват у тях за персонал, въпреки че работят заедно, все се намира кой да й обясни, че така трябва да бъде, все пак мъжът й 5 пъти годишно си вади ръцете от джобовете.
Ако я удовлетворява е ясно, че няма да пуска тема.

Знаеш ли защо е така? Защото въпреки, че се оплаква, продължава да стои - демек, опитваме се да я успокоим и да разберем в какво точно послъгва. Защото възниква въпросът защо стои (нека да го разбере, в крайна сметка, ако не е могла до сега)? Wink И аз много щателно обясних отговорите на този въпрос (пари, секс, деца, ти добави - личностни характеристики и пр.), като изводът е ясен - щом стои, значи има защо. Ами да не се оплаква тогава, само трупа излишен негативизъм, с което не си помага, ама никак! Stop

Общи условия

Активация на акаунт