Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 038
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз не знам защо не се празнува рожден ден по-рано, както и защо трябва на пилето да му се реже трътката преди да го печем. Ако някой знае, ще прочета с любопитство.
Веднага ще ти изложа простичкият ми аргумент защо РД не се празнува по-рано. Аз съм родена на 10 август. И нямам абсолютно никакъв повод да празнувам на 6, 7 или 8 например, защото това, за което черпя, реално не се е случило.  Grinning Иначе на датата и след нея може да се черпи неограничено и нефиксирано.

# 541

Chandelier. Sia. Maddie Ziegler от Dance Moms.

Клипът е друг, но песента е същата. Мерси.   bouquet Добре че станах по-рано, че щеше да потъне поста ти сред 99+.  Laughing
По-малката балерина е вълшебна.  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=YUTTn0KjHsY

Не ми казвай, че дъщеря ти не е чувала за Maddie ziegler.  Laughing

# 542
  • Euskal Herria
На самата трътка отгоре е мастната жлеза, заедно с отвора - като мъничко шипче. Това се изрязва, заради веществото, което съдържа - понякога доста горчи. Аз обаче предпочитам да махна цялата трътка, но съм виждала да продават в тарелки и само трътки.
40-ият рожден ден го празнувах точно 3 дни, голям купон стана. Заради мои много близки хора даже ходих да питам в църквата, суеверие било това - така ми отговориха. И ми дадоха доста примери точно за 40-те като число, свързано с религията. Ох, малко омотано го обясних.

# 543
  • София, Младост
40-ият ми рожден ден предстои и не мисля да го подмина  Wink. Празнувахме и този на съпругът ми  Hug

# 544
Като не си колил кокошки откъде да ги знаеш тези неща?  Laughing Не съм знаела никога, че се маха и нищо не се е случило като не съм го махала.
40-тия рожден ден го празнувах и още как.
Аз кокошки не съм колила и не смятам да го правя .
  Купените пилета са си изчистени -просто това чепче там се реше ,както и ноктите на крилата едно остро - при домашно изчистено пиле и опърлено е така  - при купеното много ясно ,че не е . Може и  с тях да се яде.
  Това ми обясни бабата на мъжът ми това знам.
  Между другото доста ценни знания имам от нея ,а свекърва ми е напълно неука и сега се учи от мен Grinning
Поживях известен период на това село и си имаше и плюсове за мен .
  Най-вече прекрасното детство на дъщеря ми ,сега и синът ми обожава да си е там и той до 6г си отрасна на село .
  Като дойде тук , в 1 клас ,гордо обясняваше на всички ,че е от село и е селянин Grinning
  /А той  по документ никога не е бил жител на това село , но там си отрасна и там си харесва/.

Жармен, мерси за обяснението. Явно нещо трябва да се реже, когато сам трябва да почистиш пилето, а на изчистените не е нужно, но аз като не знам - режа наред, за всеки случай.
Те купените нямат нужда от рязането май -освен това остатъче от перото - то е просто ямичката където е било .
   Аз пък много се дразня на някакви суеверия и недоказани канони и напук правя наопъки.
40-ти рожден ден не се празнувало защото -
  тази дата 40 е от символиката на християнството и има важен смисъл.
 До 40 ден детето не се показва на никой и се пази от зли очи , след 40-ти ден се прави Понуда по моя край,
 до 40 ден душата на умрелия още не си е отишла
  след 40 дена е възкръстнал Иисус Христос и оттам всички тези 40

# 545
  • София
Аз пък смятам тотално да игнорирам 40-ия си РД догодина. Не съм суеверна.  Peace

# 546
  • sofia
РД на малкия го изместихме с един ден предварително миналата година. Просто в този ден беше по-удобно да се организира тържеството за децата. А баш на датата му имах и служебни ангажименти и това допълнително наклони везните.

# 547
# 548
Далеч ми е да мисля за 40-тия РД, но мисля, че и него ще празнувам, както всички останали - най-малко 3 дни Simple Smile Много обичам рождените си дни.
Ох, Янтре, бива ли така! Чак ми се дояде!

# 549
За рожден ден по-рано, моята логика е че не се празнува, защото човека реално още не се е "родил".
Как ще празнуваш нещо, което не се е случило реално във времето преди.
Да, това е логиката, а суеверието прибавя към тази логика и 40 дни за починал човек....

# 550
  • sofia
Янтре, не така!
Некои хора не си влизат в дрехите....без да са бременни Laughing

# 551
Ако някой ми каже откъде мога да си купя истинско домашно пиле ще съм му благодарна цял живот.Снощи пекох едно...е няма такава отврат Sickа уж на Дюк били по хубави.Винаги такова купувам,но на толкова гадно не бях попадала
Еееее Янтрааа,бива ли така сега.Май и аз ще тичам до Лидл за гофретник.

# 552
  • София
Ама защо само гофретите, аз цялостна картинка чаках  Sad

# 553
Янтра,
Много вкусно изглеждат!

# 554
  • София, Младост
Ех, Янтре, ще обядвам гофрета май. Добре, че до училището на дъщеря ми продават читави  Embarassed

elenii, писах ти на лични  Peace

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 12:51 от viliandar

Общи условия

Активация на акаунт