Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 624
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 1 545
Добро утро!
Жаки, изтеглих си Кралица Марго сега /Силвия мерси за препоръката/ и видях, че в читанка я има поредицата, която търсиш:
http://chitanka.info/person/alexandre-dumas - произведения.

# 1 546
Онна, аз не съм чела Тери Пратчет и не мога да преценя. Според мъжа ми му е достатъчно на този етап да го чете , заради език, хумор. Пък после ще препрочита.

# 1 547
  • дядовата ръкавичка
.... За пореден път се убеждавам, че той се превръща в много чувствително дете....

Много харесвам чувствителни и деликатни деца, особено момчета. Прекрасни мъже израстват.

И на мен ми се насълзяват очите при гледката на просяци, че даже и на улични музиканти  Embarassed. Тоест, в центъра на Сф си рева почти нон-стоп.

Тери Пратчет не е моят автор. Мразя да зарязвам книги, но Морт не успях да дочета.

# 1 548
Добро утро!
Яна, сега освен и за Сарагоса да сънувам, че пътувам.
Жаки, искам да ти кажа лек път и дано като се приберете, Мария вече да е здрава, а вие да сте оставили всички болести там и да започне спокоен период за вас.
Вчера моят син се опита да тества загряването на тигана като Дядо Пене. Как го измисли, не знам. Със сигурност не сме гледали предаването заедно.
Звездна, ако знаеш как само мечтая за такава картинка и в София вече Simple Smile
Одри, много съм зле, нали все пропускам нощната смяна и си мислех, че си медик!
Люси, крампите наистина са ужасни. И аз като Жаки пиех Магнерич.
Джулка, успех ден!
Успешен ден на всички!

# 1 549
  • София
Онна, аз не съм чела Тери Пратчет и не мога да преценя. Според мъжа ми му е достатъчно на този етап да го чете , заради език, хумор. Пък после ще препрочита.

Най-вероятно няма да го разбере, няма да му хареса и ще го остави - ама кой знае де.
Иначе Онна е права, има препратки към много други произведения и е по-смешен, ако го четеш с повече обща култура - например има цели книги, които са намигване към Макбет, Фантомът на операта.

И моят син е решил сега пак да го пробва, но знам, че няма да стане, не е готов, не е разбираем Тери за малките. Аз го четох за сефте в 11 клас и пак не можах да го харесам особено, чак после в университета.

От няколко години насам пък спря да ми е интересен и последните 2-3 книги изобщо не съм ги чела.

Добро утро, с две думи Simple Smile)

Валери, разбирам те толкова добре! Синът ми ревеше от нищото поне до 2-3 клас, колко подигравки и бой е изял в началното училище ... Ама пък сега е страхотно момче, с което всички си споделят и си говорят, с много силна емпатия и съпричастност към всички.

Жаки, лек път  Hug

# 1 550
Нека чете детето щом му харесва. Мен не са ме ограничавали в избора на книги и прочетох доста, които уж не са били за възрастта ми. После пак съм се връщала към някои и ги оцених по различен начин.
За съжаление, синът ми не чете. Не успях да го приуча, а тук и в училище не ги карат. За миналата година имаха да прочетат една книга и то в учебно време. Почти не им дават домашни и аз водя някаква неистова борба с него да го накарам да се занимава допълнително.
Някак притръпнах и си мисля, че след като успяват толкова много, системата им не би следвало да е толкова лоша.
Аз не мога да повярвам, че синът ми, с толкова малко подготовка е в клас за напреднали, в който са деца, показали над 98% резултат на тестовете. Очевидно е умен, но пак ме дразни, че не използва потенциала си.
А све думи, похвалих си гарджето, но всъщност исках да кажа да се радвате, че децата ви четат.

# 1 551
  • София
Моят син много чете. Интересно му е и дебелите книги хич не го плашат. Обаче се е забил само на разни фентазита и не иска да опита нещо друго  Confused Сега последно сме се разбрали, че като си дочете "Хрониките на Кейн" ще пробва някой от детските романи на Кестнер. Приготвила съм му и Карл Май, "Островът на съкровищата" на Стивънсън и "Белият зъб" на Джек Лондон.

# 1 552
belinda, е кажи ми как да размахам гьостерицата като съм два пъти по-прегрешила от тебе...  newsm45 Щом обмислям довечера да отида на фитнес най-накрая, представи си колко съм го закършила  Mr. Green

Снощи да ви разправям, седя и чакам една от най-добрите ми приятелки с мъжа й, чакаме си ние вече час, викам нещо да не им се е случило. А то какво да им се е случило - ние двете хубаво се разбрахме за четвъртък, само дето всяка за различен четвъртък си мисли  ooooh! Ама сме така от училище още, ни часове за среща уцелвахме, ни места, няма такива шматки! Вече мъжете щели да се разбират, щото нали...

И да ви се оплача - на бракмата, наречена компютър в работата ми, й изчезна звукът - звук, икона, всичко. Борих се с всичките ми хакерски и IT умения, не стана. А ако не мога да си запуша ушите със слушалки, за да свърша нещо важно, просто няма да го свърша, защото в стаята ни е лудница (в една стая сме всички, които взимат някакви решения и е постоянен поток), а аз в основата си работя с цифри, важни и гоооолееееми, а аз не съм светило по математика, защо цял живот с нея се боря, не мога да кажа - съдба ли е, наказание ли е.... Ужасена съм.

# 1 553
  • Ямбол
Моят син много четеше до към седми и осми клас. После рязко спадна. Следи някои поредици, обаче май няма какво да му привлече вниманието, а и той не си търси сам.
Сега се радвам на малката, която вчера още щом приключи едната книга подхвана следващата. Ерих Кестнер и Астрид Линдгрен изчита в момента каквото има в Читанка

# 1 554
  • HH
Здравейте  Hug

Бела, днес е 13. Мисли му, имаш време до довечера  Sunglasses

Обмислям дали да не си донеса един надуваем дюшек в работата. Така и така все съм тук. Утре пак съм на работа, и другата събота отново. Да се наспя е вече събитие, което трябва да отпразнувам  ooooh!

# 1 555
Добро утро.
Още не съм прочела всичките 99+ нови отговори, но бързам да кажа, че днес моят младеж навършва 12 години. Simple Smile Щастлива съм, радостно и приповдигнато ми е настроението.
Чувствайте се почерпени всички.

Много харесвам чувствителни и деликатни деца, особено момчета. Прекрасни мъже израстват.
Моето дете е такова .. дано не прозвучи нескромно, но ми е страшно чувствителен и емоционален. Типична рибка. Simple Smile

Жаки, лек път ти пожелавам и по-малко неразположения!

Джули, дано ти е хубав петък 13-ти. И ти изпращам слънце.

Одри, предполагах, че работиш нещо свързано с храната. Всеки път много хубаво и компетентно се изказваш в темата за MasterChef.  bouquet

# 1 556
Познавам ужасно много хора, които не четат кники и не са глупави или по-неинтелигентни. При мен проблемът е да се науча да приема детето си като различно от мен, защото аз съм книжен плъх от както се помня.

# 1 557
Мамче, живо и здраво да е прекрасното ти момче! Hug Да расте щастливо и да имате много поводи за гордост!

От днес започвам една моно диета. Надявам се да успея да я завърша. Сега си пийвам прясно мляко. Grinning

# 1 558
Моят син чете само комикси и много се забавлява с тях, не мога да му насмогна с комикси. Купих му книжка на Роалд Дал, прочете я, но не ми е искал втора, докато комиксите си ги купува.

# 1 559
Мамче, честит рожденик!
То и петък 13-ти било днес, аз сега видях. Жади, нещо?

Мастър шеф го гледам от началото и ми е много интересен. Всичко свързано с кухня ми е интересно. Снощи обаче отпадна нашата съфорумка. Не очаквах. Винаги съм ѝ се възхищавала на нещата, които показва в кулинарния.

Общи условия

Активация на акаунт