Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 662
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Одри, винаги се радвам на хората, които си харесват работата.

Когато бях млада, един умен възрастен мъж ми каза нещо, което съм запомнила за цял живот: Че човек е щастлив тогава, когато сутрин с удоволствие отива на работа и вечер с удоволствие се прибира вкъщи.
Простичка дефиниция на щастието.

# 1 531
За стотен път питам, някоя от вас дали има проблем със спел чека. Току що си редактирах безумна грешка, защото я видях.

Проблем нямам, но не работи.  Laughing

# 1 532
Аз искрено си обичам работата, честно ви казвам. Най-много ми харесва, че си сред хората.

Нино, то наистина е до собствениците. Първото нещо, когато почнах да се занимавам с ресторантите, което ми казаха шефовете е че всяка вечер, след приключване на кухнята, трябва да се прегледа. Олиото от фритюрниците се сменя ВСЯКА вечер, котлоните се чистят, плотовете, пода, микровълновата. В-С-И-Ч-К-О. От друга страна пък сервитьорите са длъжни всяка вечер да подредят работните шкафове, да полират приборите и да изчистят оливерниците.
Тези хора от "Кошмари в кухнята" изобщо не си разбират от работата, поне според мен.

Ей за тва ще видиш Шишков през крив макарон  Mr. Green никога няма да дойде в такава поддържана кухня  Crossing Arms

# 1 533
  • София
Добро утро Hug
Рано рано се излюпих, от страхотна крампа на крака! Разходих се уж да ме отпусне и да си поспя още малко, но докато трамбовах из спалнята се разсъних .... и ето денят ми започна : първо си правя кафе, гледам зодията, после веднага да видя нощната смяна тука какво прави Laughing

Докато сте на тема ресторанти... аз умирам да се храня по кръчми (хем знам от многото предавания какво е по повечето ресторантски кухни, ама пусто главата ми не увира! Mr. Green) но отдавна не ми се беше случвало така да се погнуся както онзи ден в едно заведение.

Както бях преполовила зелената си салата, забелязах да се мъдри в нея един бая голям гол охлюв Sick Щях да върна всичко Shocked, и загубих желание да ям по ресторанти поне за 2 седмици!!!
Тъй като реших да не казвам на останалите, щото сладко си похапваха, и никой не си беше поръчал зелена салата (само аз  4470 диетичната...) мъжът ми ме охока, че само поръчвам и не си ям яденето, та съвсем ме вбеси!
Тъй де, вече няма да ям а само ще пия! Wine Glass

# 1 534
Люси, добро утро:) През бременноста с Жаки, накрая имах такива крампи, много е непритно. Пиех Магнерич- таблетки магнезий, смятам, че облекчава положението. Консултирай се и ако е подходящо за теб опитай.
Боли ме коремът, нервна съм, с моя късмет ще пътувам с допълнителни неразположения Crossing Arms
Вместо на последен плаж, се свивам в леглото и само за ядене мисля.
Никъде не намирам в каква последователност са книгите на Дюма, исках да започна Мария Антоанета, но се оказа,че е продължение на Анж Питу, ама дали тя е първата. Писах поредици, не излиза нищо преди нея. И Кръстникът имам свалена, може пък нея да захвана. На книга, преживявам много повече, отколкото на филм, а Кръстникът ми е много любим.
Нищо не ми се прави.
Снощи гледах Кухня, весел сериал, Тонка ли ми го препоръча, благодаря:)

# 1 535
Добро утро Hug
Големият ми син в момента чете книга на Тери Пратчет и вчера като чу в новините, ревна. После пък се присети за кончината на прадядо му|/на моя дядо/ и тъгува много дълго. Говорихме за смъртта, за смисъла и като цяло за тежки екзистенциални въпроси, които мен започнаха да ме вълнуват доста по-късно.
За пореден път се убеждавам, че той се превръща в много чувствително дете /спомня си в детайли как е реагирал преди три години на  тъжната новина, че прадядо му е починал - казал е добре, а му е било много мъчно/.
На работа много работа и  се връщам вкъщи с много по-голям кеф, отколкото отивам.

# 1 536
Жаки, ето творчеството на Дюма баща http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B … D0%B0%D1%89%D0%B0
Дюма син http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B … D1%81%D0%B8%D0%BD
Чела съм Дамата с камелиите, не помнех, че  е негова.

# 1 537
Силве, много благодаря  bouquet
Валери, на колко години е синът ти? Имаше един период,  в който Мими беше много чувствителна около 9-10 годишна беше. Разстройваше се и плачеше, ако види човек с недъг да проси, питаше за починали близки, тогава говорихме за смъртта. По това време почина и пра баба и, която много обичаше.
Вечер се сещаше, че когато бича малка одраскала баба Льони по лицето или, че не я е слушала и плачеше.
Отмина за около година- две. Да не би твоето момче, да влиза в пубертета? При нас това беше първия сигнал за особената възраст- свръх чувствителност, не характерна за нейния по- спокоен характер.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 07:58 от JACKLIN*

# 1 538

Ако не си чела Кралица Марго я препоръчвам. Скоро препрочетох и Морис Дрюон http://chitanka.info/person/maurice-druon

# 1 539
Добро утро  Hug

Жаки, вие утре ли пътувате?

# 1 540
Жаки, малък е - на седем години. Иначе и аз много се вълнувах от тези теми през пубертета.

Вечер се сещаше, че когато бича малка одраскала баба Льони по лицето или, че не я е слушала и плачеше.

По същия начин. Вчера се сети, че се е сърдел, когато дядо му се е шегувал с него...

# 1 541
Да, Одри, вечерта. Литна, като миг времето. Сега адаптацията ще ми е тежкън. Поне времето да беше хубаво, а то....
Жаки вика отиваме си е България, там е топличко и има моренце:) Има дрънки:) Сняг, палата и ботуши, не голо дупе, като тук:)
Жади, тук ли си? Да не тръгна да раждаш Simple Smile

Валери, дано и при вас е период и отмине, сега за теб ще е трудно- разговори, обяснения, ама защо умират децата, защо са болни , нали ти няма да се разболееш и да умреш и изобщо въпроси , на които аз самата не знаех какво да отговоря.
Част от порастването е  Hug

# 1 542
Влизам за едно ''Здравейте'' и да пожелая чудесен, последен работен ден за тази седмица. Ух, гаден ден ме чака и не ми се тръгва хич. Хайде да пекне вече викам, а? Жаки, донесете малко слънчице с вас Hug

# 1 543
  • София
valerie, на 7 години не му ли е раничко за Пратчет? Аз на моят (на 10) преди месец му обясних, че ще му го дам най-рано след 3-4 години. Прецених, че Пратчет има доста препратки към други автори и за да го оцени му е нужно повечко да почете и да натрупа бекграунд.

# 1 544
  • някъде ... тук ...
Добър да е петъка, 13ти Laughing

У дома дребният се е зарибил с Топ Гиър и само се разправяме. Успявам по някое време да пусна Мастършеф, а до Кошмарите не стигам. Ама и на мен са ми интересни тия уникуми с колите, та не припирам много-много Crazy

Общи условия

Активация на акаунт