Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

  • 74 707
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София
  • Мнения: 5 731
Оооо, жерав! Много са ми красиви. Чек, най на ята летят.
Луси, ще се стегнеш, спокойно. А младежът вече е добре. Ама е решил, че ще е на ябълки, докато не тръгне на градина в понеделник. Ми то само това ни остава да е 5 дни на плодове тоя щиглец  Mr. Green
Янче,  кАжи само на уше каква торт правиш!
Одри, на кои? Мххххм всичко трябва да знам. Само за писмата не разбрах

# 1 516
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Жаки, радвам се, че сте добре, представих си ви на плажа - родителския хор и хорото на Жаки Баджаки, трябваше клипче да направиш  Joy Joy

Флорче, не разбрах много каква е тази кошничка без дъно,  ама нейсе.

"Следоебната" закуска ме разсмя така, че детето дойде да пита какво става Joy

Нино, и аз гледах част от ресторантската излагация - ега си ужаса! Даже гювечетата фалшиви - правят ги в тиган и после ги изсипват в гювече. Мани, мани! Всичко лъжа и измама. Шкембе-чорба с трайност една седмица. А как изглеждаше джоланът - не, нЕам думи, хора. Каква мръсотия, каква мацаница, руска салата от магазина, вкиснали и развалени стоки в хладилника - как не са отровили някого, се чудя. Пък аз се сърдя на мъжа ми, че не обича да яде в ресторанти. И откакто гледахмеедин репортаж за китайски ресторант преди години, не сме помирисвали китайска храна.

А шеф Манчев наистина е голям сладур. Вижте какво нещо е излъчването - не е някакъв хубавец, обаче пък суперчаровен пич, браво на него. И Шишков е готин.

Любим цитат от Пратчет - един от героите пита един от старейшините кои са най-големите постижения на цивилизацията. - " Топла вода, добра жъболекарска помощ и мекишка тоалетна хартия" е отговорът.
Не мога да се похваля, че съм го чела много сериозно, но понеже едното ми момче е влюбено отдавна в него и е прочело към два метра Пратчет, та и аз покрай него съм закачила по нещо.

Сатурновата дупка е 40 дни преди РД, така знам.

# 1 517
  • Мнения: 4 740
Шишков си е направо хубавец  Blush На мен много ми харесва.

# 1 518
  • София
  • Мнения: 5 731
Аз за тия ресторанти в предаването си мисля, че не бих отишла там, въпреки препоръката от сладура Манчев.
Просто шефът/готвачът виждат мръсотията и мизерията в кухнята, не им прави впечатление. А след шеф Манчев, всичко става цветя и рози. Айде бе. След точно месец пак си става същата мръсотия и мизерия.

# 1 519
  • Мнения: 4 892
Одри, ако много ти се иска им предложи.

Готин е Шишков.

Светалчо, а то до сега във всички ресторанти е било така. Пълен хаос и ужас. Не знам как ги избират, ама нямам илюзия, че са много местата с добра храна, чистота и всичко 6. Говорим за масовите заведения, де. Прав е мъжът ти. И аз не обичам.
Има може би само едно единствено място, на което мисля, че всичко е супер, от-до и затова го обожавам. Ама и то пък не е масово.
Иначе - разбира се, че правя и компромиси, ама не много. И в непроверени ресторанти ям много ограничени неща.

# 1 520
  • Мнения: X
Шишков си е направо хубавец  Blush На мен много ми харесва.
И  на мен ми харесва Шишков . Има хубави очи и излъчване .
   Аз като никога успях да видя част от предаването Simple Smile

# 1 521
  • Мнения: 4 740
Преди години имаше разследване в "Хрътките " по БТВ. Репортерката работи по една седмица в няколко заведения - баничарница, пицария, някакъв гурме ресторант и .. още нещо. Та, искам да ви кажа, че навсякъде положението беше трагично. И то това места в София, които са често посещавани понеже са на възлови места. Повечето ги затвориха, докато отстранят проблемите.
Аз съм в този бранш, както знаете. Лятото се занимавам точно с ресторантите, немислимо е за мен кухнята да е на такова ниво, но пък и за късмет ние имаме много свестен персонал и те сами знаят, че не тръгват вечер докато кухнята не е като нова.

# 1 522
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 405
Гледам кулинарното състезание по БТВ, та пропускам Манчев и Шишков.
Цвети, нищо особено - като тази с ягодите, ама сега пробвам и други сладка и плодове.
Скрит текст:
Снимките са във фейсбук.

# 1 523
  • Мнения: 4 892
Одри, аз не знаех, че работиш в бранша. Много хубаво ми се вижда такава работа. И браво за поддръжката.
Не знам, аз не мога да си обясня как може да има такива собственици. Предимно от тях зависи. Такава мръсотия и мизерия. Бих умряла от срам и погнуса от себе си, при такава мърлявщина.
Наистина недоумявам, съвсем откровено ви казвам.

# 1 524
  • Мнения: 4 740
Аз искрено си обичам работата, честно ви казвам. Най-много ми харесва, че си сред хората.

Нино, то наистина е до собствениците. Първото нещо, когато почнах да се занимавам с ресторантите, което ми казаха шефовете е че всяка вечер, след приключване на кухнята, трябва да се прегледа. Олиото от фритюрниците се сменя ВСЯКА вечер, котлоните се чистят, плотовете, пода, микровълновата. В-С-И-Ч-К-О. От друга страна пък сервитьорите са длъжни всяка вечер да подредят работните шкафове, да полират приборите и да изчистят оливерниците.
Тези хора от "Кошмари в кухнята" изобщо не си разбират от работата, поне според мен.

# 1 525
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Съгласна съм с вас.
За това, че Шишков е хубавец. Joy Joy
С Цвети - за това, че най-вероятно след месец ще е пак същото. Който си е мърляч, си е мърляч.
А като Жармен и аз за пръв път успях да видя част от предаването, досега все го изпусках по някаква причина.

Две неща не ми станаха ясни обаче - защо тоя 25-годишен Георги се е хванал с нещо, от което нищо не разбира и не е използвал баба си, "по предназначение", щом е такъв корифей( бабата).
И другото - защо Манчев казваше, че неизядените зелеви салати, марулеви листа и прочие са хвърлени пари от ресторантьора- нали клиентът си е платил за тях?

Одри, и аз не знаех, че си в бранша. В коя точно брънка от веригата?

# 1 526
  • Мнения: 4 892
Ами супер е, че си харесваш работата, това е много важно. И аз моята си я харесвам точно поради факта, че работя с хора, в смисъл външни клиенти.

И аз това виждам в тия предавания - половината хора грам не си разбират от работата. Там са - ден да мине, друг да дойде. И толкова демотивирани. Не знам. Собствениците могат да си упражнят контрол в 99% от случаите и така трябва, ама все пак и малко съвест от персонала.

Светалчо, щото ги ползват за украса, едно и второ - постепенно клиентите ще намалеят. Може би изводът се налага от това, че се изхвърля половината гарнитура, а може да се сложи нещо, което ще хареса на повече хора, те ще препоръчат на други и прочие. Освен това, на цената на тази гарнитура, може да се предложи нещо, което като продукти в суров вид е повече и по-евтино от тях. Така си мисля аз.

# 1 527
  • Мнения: 4 740
Светалчо, комплексен управител съм. Освен това се занимавам и с програмите за маркиране, всекидневно вкарване на доставките, ревизии, изчисляване на проценти на сервитьорите и т.н. Това е от април до октомври. Сега - запълваме дупки  Mr. Green Но е нормално, зимата няма толкова работа по морето.

# 1 528
  • Мнения: 4 892
Одри, като наближи време за море, ще те питам да препоръчаш ресторант : )

# 1 529
  • Мнения: 4 740
Одри, като наближи време за море, ще те питам да препоръчаш ресторант : )
Няма проблем.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт