свекърва ми ме побърква

• 20 153
  • 164
  •   1
Отговори
# 150
  • Canada - Montreal
Да отгледаме децата си и да се опитаме да ги направим хора е наша, на родителите, отговорност.Не услуга, за която децата да дължат благодарнст.

# 151
Да отгледаме децата си и да се опитаме да ги направим хора е наша, на родителите, отговорност.Не услуга, за която децата да дължат благодарнст.

Именно

# 152
  • Бургас

А ако наистина станат хора, те сами ще се погрижат за родителите си и без да има нужда последните да изтъкват невероятните саможертви, които са правили, за да ги отгледат.

# 153
Никой не говори за саможертви, за услуги и тем подобни...Майка ми не ми мърмори постоянно, че ме е отгледала, правила жертви и че съм и длъжна, напротив, дори сега ми помага за малкият, без да я моля! НО АЗ СЪМ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА, за всичко, което са правили за мен. Благодарна съм за обичта, която са ми дали, за покрива на главата, мекото легло и топлото ядене. Не, не смятам, че съм им длъжна, но смята, че ще се погрижа за тях, когато сами вече няма да могат да се грижат за себе си, а между временно, ще съм им от полза, за да улесня старините им!!!

# 154
Никой не говори за саможертви, за услуги и тем подобни...Майка ми не ми мърмори постоянно, че ме е отгледала, правила жертви и че съм и длъжна, напротив, дори сега ми помага за малкият, без да я моля! НО АЗ СЪМ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА, за всичко, което са правили за мен. Благодарна съм за обичта, която са ми дали, за покрива на главата, мекото легло и топлото ядене. Не, не смятам, че съм им длъжна, но смята, че ще се погрижа за тях, когато сами вече няма да могат да се грижат за себе си, а между временно, ще съм им от полза, за да улесня старините им!!!
Как никой не говори за саможертви?

Не четеш ли какво пишат?

Децата били длъжни да са благодарни Crazy

А дълг и Благо-Дарение(обожавам езика ни,удивителен е!) са противоположности..Словосъчетание като "Дължима БлагоДарност"е оксиморон..
БлагоДарността,когато е истинска,тя извира от душата на човека,точно както и любовта..И дългът няма място там..Дългът не е в душата на човека,а в промития му мозък.

Разлика от Земята до Небето..

Ако беше получавала топла храна,легло,но никаква любов,може би щеше да знаеш..Но ти говориш от позицията на дете което е получило любов,ми мноо ясно,че то с любов ще отвърне..
В крайна сметка,каквото даваш,това и получаваш..

То и за това,много деца се"грижат"за родителите си,ма го правят с досада,нежелание..Просто от немай къде,щото така им е набито в главите..

Само Любовта е безпричинна,даваща и неизискваща нищо в замяна..
Всичко останало е фалш..

п.п.Да БлагоДариш,значи да отвърнеш на благото дето си получил,със същото..Като и ти Дариш Благост..
Ама това вече е субективизъм,и мнозина благодарят с фалшива,куха благодарност..То много хора,дори не вдяват какво точно е благодарността,мислят я само за любезна дума..
От типа на "Кажи баба Тенкю"

# 155
Гадно е да се грижиш за някого с досада...Дори сега мама е с операция и всеки ден стоим с малкия там, да и помагам, докато баща ми си дойде и да не е сама. Не ме е молила, но го правя и хич не ми е досадно, приятно е дори! Хем заедно, хем и тя близо до внук си!

# 156
Гадно е да се грижиш за някого с досада...Дори сега мама е с операция и всеки ден стоим с малкия там, да и помагам, докато баща ми си дойде и да не е сама. Не ме е молила, но го правя и хич не ми е досадно, приятно е дори! Хем заедно, хем и тя близо до внук си!
Ми анджък де..Има ли любов,няма трябва,има само желание..Искаш да си до човека щото го обичаш..

То и аз избрах да живея с нашите,щото бяха стари и болни,и макар да си знаех кво ме чака..Сърце не ми даваше да ги оставя сами..
Ами гледах си ги 7 години болни,татко 3 години лежа неподвижен на легло..От любов го гледах,не от нещо друго..Макар да не се справих добре,че и аз съм човек и издишам понякога,сърцето ми застиваше при мисълта да го пратя в хоспис..Та самата мисъл,че той ще страда защото няма да ме вижда,няма да вижда детето..Абсурд..А беше тежко,много тежко..Имало е мигове дето съм проклинала живота и съм молила Бог да си го прибере,че мъката му бе нечовешка..
Дори на моменти си виках,"Що ви обичам бе,що?!?И се гневях  роптаех..И казвах,ако не ме бе гледал с толкова любов и обожание,ако беше някой алкохолик дето да си ме пребивал,толкоз по-лесно би било всичко..
Оставям го в хоспис и толкоз..
Ама ги обичах и двамата и то много...
Дълбоко в себе си,исках да бъда до тях когато агонизираха,макар да не успях да го направя..Телом бях,но духом не успях..Бягах в мислите,си че много ме болеше от страданието на татко..И това ще ми тежи до края на дните ми..
Но ги обичах за Бога,много ги обичах..Не съм изпитвала никаква благодарност..Само любов..

# 157
Прекланям се пред това, което си направила. Относно благодарността, аз лично я обвързвам с любовта, но това си е моя теория, не си длъжна да я споделяш!  Wink

# 158
Прекланям се пред това, което си направила. Относно благодарността, аз лично я обвързвам с любовта, но това си е моя теория, не си длъжна да я споделяш!  Wink
Аз за пореден път,че чудя,аз ли криво пиша,вие ли криво четете.. Grinning

БлагоДарността,когато е истинска,тя извира от душата на човека,точно както и любовта..

# 159
Бе май сме на едно мнение, ма малкото му никнат зъби и пиша измежду другото, къде какво прочела, къде мрънкане, рев, ядене, какво видяла и така  Mr. Green Laughing Laughing

# 160
  • София
Бе май сме на едно мнение, ма малкото му никнат зъби и пиша измежду другото, къде какво прочела, къде мрънкане, рев, ядене, какво видяла и така  Mr. Green Laughing Laughing

Кефиш!  bouquet

# 161
Авторката чете ли още?
Момиче мило, честито бебче! В здраве и любов да го отгледаш!
Верен ход при теб няма, хората не се променят, камо ли на стари години.
Да речем, че е редно да простиш, да дадеш втори шанс. Това ще е само първия от милионите компромиси, които ще направиш. Бабата ще знае, че с малко цупене и малко време ще ти минава всичко. И ще прекрачва границата редовно. Сега мъжът ти те поддържа, но ще му писне все да е посредата, а и при него важи същото като с бабата. Ще научи, че е по-лесно теб да убеди да отстъпиш. Майка си ще спре да закача. Може да и' се сърди, бунтува, но пак ще хване лекото и мекото - да накара жена си да отстъпи.
В другия вариант - да не дадеш да види бебето. Хем ще си права, хем ще си лошаТА. Ще те обявят за инатлива и сприхава.
И понеже всякак ще си ти кривата, направи каквото ти казва сърцето. Не каквото очакват твоите родители или каквото намеква мъжа ти.
Ако обидата не ти дава да я видиш - недей. Но ти и детето сте едно цяло. Или заедно каните бабата или заедно отказвате. Поне нека цялата рода разбере, че е закон - ти и детето сте едно!
И да решиш да поканите бабата, не бързай. Казват за грешка има прошка, но няма нужда незабавно да се дава Wink Като не си е мерила акъла, сега да помери малко времето. После да види внучето и да се извини за пропилените първи щастливи мигове с рожбата. Тях няма кой да върне.
Прегръдки и щастливо майчинство  Hug

ПП: Баба като иска да види внучето да вдигне телефона и сама да се разбере със снахата.. ще се извинява ли що ли, тя да си реши. Ама не да ползва сина за посредник по уговорките за среща, че така е по-лесно да се измъкне от извинение.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 22:29 от dobra

# 162
  • в дяволитите очички на моето тормозче

ПП: Баба като иска да види внучето да вдигне телефона и сама да се разбере със снахата.. ще се извинява ли що ли, тя да си реши. Ама не да ползва сина за посредник по уговорките за среща, че така е по-лесно да се измъкне от извинение.

Те, такива като бабата, не  се извиняват.Обикновено   казват" " И какво  толкова е  станало?!".
Даже  и да  се извинят, то  не е от сърце, а с половин  уста.
Човекоподобни.

# 163
Няма да се разберете с бабата,щом за името не бебето се сърди...
Това е грандиозно изпълнение на свекървеща манипулаторка,която осъзнава,че вече няма място в семейството на сина си.Преди да се появи детето ,може и да и се е искало да доминира и командори,да е получавала снизхождение и внимание,но вече губи играта.Да си стои в Пловдив и да си гледа апарата за кръвно.Ако мъжът ти е пич,слага я на мястото и вс е ок,но ако е маминото синченченце...тепърва ти предстои голям купон с породата свекърва изрод!Ч естито!Ударила си джак пота на балканската майчина любов !

# 164
  • София
И какво стана Авторке, бабата видя ли си внучето. Извини ли се? Живеете ли в мир, светлина и хармония вече?

Общи условия

Активация на акаунт