Да поговорим за съдбата!

• 10 812
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Вярвам, че има неща, които е писано да се случат и които по никакъв начин не зависят от действията ни.
Вярвам, че има и такива неща, които можем да променим с действията си.

newsm10 Категорично съм на същото мнение.  Sunglasses Там е работата, че не знаем кои са едните и кои са другите.  newsm78 Grinning Остава ни само да правим усилията, пък квото има да става, ще стане.  Rolling Eyes  Sunglasses Все пак изразът "роден със сребърна лъжичка в устата" не е случаен - познавам такива хора.  Sunglasses

# 16
Точно, като въпроса "Какъв е смисълът на живота?" Ами ако знаехме отговора, нямаше да има смисъл да го живеем, нали щяхме всичко вече да си знаем предварително. 

С това съм абсолютно съгласна. Особено ми е смешно като започнат разни хора да си натрапват смислите. И изобщо нелепо е да се мисли, че смисълът за всички е един и същ.

# 17
  • Ямбол
Също толкова нелепо е да мислиш за нелепо нечие чуждо мислене, за което не знаеш дали е вярно или не е.

# 18
Чуждото мислене не ми пречи до момента, в който някой не се опита да ми го натрапи.
Иначе всеки има право да си бъде нелеп, колкото му душа иска.

# 19
  • София
Чуждото мислене не ми пречи до момента, в който някой не се опита да ми го натрапи.
...и да не ме кара да го слушам. Превърнала съм се в "магически затворени уши", когато от култура, да не обидя, се налага да "изслушвам". После се чудим кого копират тийнеджърите  Laughing.

# 20
  • Ямбол
За натрапването разбрах, но ти окачестви като нелепо мислене онова, за което смисълът е един и същ. Ти знаеш ли дали е един и същ или не е?

# 21
За натрапването разбрах, но ти окачестви като нелепо мислене онова, за което смисълът е един и същ. Ти знаеш ли дали е един и същ или не е?
А ти правиш ли разлика между думите "смисъл" и "замисъл"?

# 22
Съдбата (и смисълът на живота) на всички е една и съща - да се развиваме и преминем на по-високо и осъзнато ниво..Wink)
При някои става в този живот, на други души им трябват няколко прераждания.
Всичко останало е средство по пътя и личен избор как да продължиш.

(ай ся изяжте ме))

# 23
Съдбата (и смисълът на живота) на всички е една и съща - да се развиваме и преминем на по-високо и осъзнато ниво..Wink)
При някои става в този живот, на други души им трябват няколко прераждания.
Всичко останало е средство по пътя и личен избор как да продължиш.

(ай ся изяжте ме))
Сигурно това е общият вселенски замисъл, но в повечето случаи хората изтъкват като смисъл начините, а не целта. И ти се казва, еди кое си е смисъла на живота, защо не го искаш и защо не правиш това и това, за да го получиш?

# 24
но в повечето случаи хората изтъкват като смисъл начините, а не целта.

Точно.
  bouquet
 Laughing

# 25
  • Ямбол
...
А ти правиш ли разлика между думите "смисъл" и "замисъл"?
Да, правя. Но ти не отговори на моя въпрос. Благодаря, разбрах, че се опитваш да се измъкнеш. Не ми отговаряй повече. Питах веднъж, не искам повече отговор, след като не ми отговорят хората, значи нямат против да си направя каквото пожелая заключение за тях, а аз вече го направих.

# 26
От какво да се измъквам? Някой ме следи ли, що ли?
Говоря ти за смисъла, индивидуалния смисъл, а не за общия.
Щом ти се правят заключения и това те кара да се чувстваш добре - чудесно.

# 27
  • В мечтите
Вярвам,че за да се сблъска всеки един от нас с определени обстоятелства и хора е....чиста съдба,не зависеща от нас,а как ние ще реагираме на дадените ситуации и хора...зависи само и единствено от нас.

# 28
  • Ямбол
Може ли пример за сблъсък с обстоятелство, което не зависи от нас? Благодаря.

# 29
Земетресение?

Общи условия

Активация на акаунт