Да поговорим за съдбата!

• 10 813
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
Категорично не съм съгласна , че случайност е синоним на съдба. Може би в някакъв определен контекст - да, но не и да са взаимно заменяеми. Защото случайно и предварително начертано взаимно се изключват.

# 46
И за мен паднали саксии на главата, земетресения и т.н. са стечения на обстоятелствата или случайности.

Под съдба разбирам нещо да ти е "писано", още от рождението ти нещо да е предопределено, предначертано за теб - обикновено от някаква висша сила. В такъв тип съдба не вярвам.
+1

А към всички, сляпо вярващи в "Съдбата" и във висшата Предопределеност, що се оглеждате като пресичате улицата, бе джанъм? То ако не ви е писано, нищо лошо няма да ви се случи. Mr. Green Оправдания винаги се намират обаче...

# 47
Или. примера ти кърти, определено. Ако не се огледам и не мине кола- ще оцелея.Ако не се огледам и мине кола, която ще спре-пак ще оцелея.Ако не се огледам и колата не спре и ме блъсне-може пак да оживея, а може и да умра. Ако не се огледам и кара бързо има по-голяма вероятност да умра.Май има по-голяма вероятност да съм жива със и без съдбата. Mr. Green

# 48
Не мисля, че има случайности. Всяко събитие е провокирано от други събития и в този смисъл не е случайно, а закономерно. Това, че не са ни известни всички предходни събития, го прави да ни изглежда случайно и изненадващо. И го казвам не защото така съм прочела някъде, а защото опитът ми показва това. Sunglasses Може и да бъркам, някои нещастия изглеждат много несправедливи и с нищо непровокирани наистина, но кой знае със сигурност дали е така??
Чудя се обаче какво мисли авторката на темата и защо я няма никаква newsm78

# 49
Не, не вярвам в такива предначертаности и специален замисъл  Peace

Нещо много сложно става всичките 7 млрд да участват в някаква страшна схема  Laughing Пък то планетата Земя е само една от милиардите звезди в Космоса, та предаването на някаква страшна специалност на хората ми се струва меко казано смехотворна  Crazy

Е, ако някой намира успокоение - хубаво, но това не го прави истинско  Peace

# 50
  • Другата България

Лиляна, между другото коментарът ти на първата страница за болестите е убийствен.
 hahaha
Заради теб се върнах на първа страница, че баш таз "умнотия" я бях пропуснала. ooooh! doh
 rotfImbo Мдаа, нагледно показно как можеш да станеш за резил, опитвайки се да си на всяко гърне мерудия въпреки явната липса на знания и познания, че и обща култура.
Достойно за смешките, написано "кадърно" и "професионално". Stop Crazy
Съдба.

# 51

Лиляна, между другото коментарът ти на първата страница за болестите е убийствен.
 hahaha
Заради теб се върнах на първа страница, че баш таз "умнотия" я бях пропуснала. ooooh! doh
 rotfImbo Мдаа, нагледно показно как можеш да станеш за резил, опитвайки се да си на всяко гърне мерудия въпреки явната липса на знания и познания, че и обща култура.
Достойно за смешките, написано "кадърно" и "професионално". Stop Crazy
Съдба.

Извинете ме за намесата, но някои от болестите са действително причинени от микроорганизми, които просто искат да оцеляват, да се хранят и размножават , тоест правят същото като нас  Wink. И те душички носят. Вярно, че малко е пообобщила, а и с това хапване звучи забавно да  Simple Smile

# 52
  • Другата България
Причинени да, ама те да са...
Няма лошо, нямаше да е смешно ако самото Лиле не ходеше по петите на другите, тънчейки и доизкусурявайки всяка дума.
Простено и е, и тя душа носи. Просто човек преди да се изкаже трябва маааалко да помисли, преди да го направи и ако не е сигурен, по-добре да си мълчи. Така мисля аз де, което не значи, че е правилно.

# 53
  • out of space
Рой Съливан е човекът в историята, удрян най-много пъти от мълния, а именно 7! Статистически погледнато, шансът да се случи това е едно на 22 сентилиона – т.е. 22 с 24 нули. През целия си живот Съливан бил рейнджър в националния парк Шиненду във Вирджиния, където през 1942 за първи път го ударила мълния, докато бил на кулата за наблюдение – електричеството влязло през крака му и излязло през палеца, буквално изстрелвайки ноктите му във въздуха. През следващите години светкавици поразяват Съливан, докато кара в планината, лови риба и даже се намира в рейнджърската станция. Въпросната мълния, която успяла да го застигне вътре в сградата, запалила косата му. Това го накарало впоследствие да се движи с бутилка минерална вода в ръка, ей така, за всеки случай. Не че водата му помогнала при следващия удар – година по-късно мълния го треснала в глезена. Даже жена му закачила от кофти кармата на Съливан – двамата се сдобили със странна семейна история, когато мълния ги ударила по време на простиране на дрехи. След толкова светкавици в актива си Съливан започнал упорито да избягва облаци и успял да доживее до 71-годишна възраст. Когато обаче се самоубил от любовна мъка.
------------------------------
Иначе обикновената американка Джийн Роджърс става национален герой, защото има късмета на герой от ситком – след като странните инциденти просто не спират да се случват около нея, все повече вестници започват да обръщат внимание на историите й, а те просто нямат край. Освен че два пъти я ударила мълния, Роджърс успяла да направи на живо онзи гег, добре познат от старите комедии – по време на круиз на кораб помолила приятел да я снима, след което се дръпнала малко повече от необходимото назад и паднала зад борда. За да е ситуацията още по-безумна, приятелят й се спуснал да търси помощ, но от бързане се спънал и изпаднал в безсъзнание. Когато най-после го свестили, едва успели да завъртят кораба и да стигнат навреме при берящата душа насред океана Роджърс. Години по-късно, докато била на разходка със сина си, Роджърс документирано била нападната посред бял ден от прилеп, който се вкопчил в скалпа й. Тя изпаднала в паника и започнала да натиска наред звънците на входовете, но когато й отговорели, крещяла неразбираемо и помощта се забавила. Междувременно цялата истерия стресирала допълнително прилепа, който се напишкал от страх в косата й. И това са само по-забавните истории – сред чистите й житейски трагедии се нареждат това, че е била обирана, прострелвана и душена. Когато се разсеяла за миг и паднала в отворена шахта на улицата, никой не се изненадал, най-малкото тя самата. Един от репортерите, отразили поредния й инцидент, попитал Роджърс дали не се страхува от смъртта. „Не, страхувам се от живота”, отговорила без да се замисли тя.
------

Съдба?  Thinking

# 54
  • Ямбол
Да, точно причинителите на болестите съм имала предвид.
Така, както ние сме паразити за други.

.... самото Лиле не ходеше по петите на другите, тънчейки и....
Ко каза? Ko?

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 19:23 от Лилянa

# 55

Нещо много сложно става всичките 7 млрд да участват в някаква страшна схема  Laughing Пък то планетата Земя е само една от милиардите звезди в Космоса, та предаването на някаква страшна специалност на хората ми се струва меко казано смехотворна  Crazy

Е, ако някой намира успокоение - хубаво, но това не го прави истинско  Peace(
Е ако се вземе в предвид факта, че Земята е на такова разстояние от Слънцето че хем да е не е горещо, хем да не е студено; Луната е с точната големина и форма, за да  стабилизира въртенето ни; Юпитер е планета гигант, която обира повечето фучащи камъни из космоса, за да не се блъснат в нас, а в близките милиони светлинни години няма планета с подобни данни като нашата, годни да поддържат живот...
..тооо-при това положение седемте милиарда да вандалстват върху природата, да секат дърветата като луди и да пълнят океана с боклуци си е наистина....
...Кофти СЪДБА!!!

# 56
  • Другата България
Да, точно причинителите на болестите съм имала предвид.
Така, както ние сме паразити за други.

.... самото Лиле не ходеше по петите на другите, тънчейки и....
Ко каза? Ko?
Grinning Северозападнал диалект, Лиле, от изтънчен произлиза. Sunglasses Wink

# 57
  • на брега на морето
Чрез боледуването на едно скъпо и мило създание животът ми даде отговори на въпроси,  които си  задавах непрестанно докато майка ми умираше.
Като се върна назад в спомена виждам как всичко е било подредено да се случи така, че да ми отвори очите.

# 58
  • София
И" какво има да си говорим, щом е съдба, ще стане  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт