АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 757
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
welinitу, това е много неприятно. В такъв момент човек се нуждае от сигурност, а теб така те изненадват. Ама ще се наредят работите, то бебето няма да пита кой ще го изражда, ще си излезе...

Сетих се какво щях да коментирам, за спането на бебето 1 мес. в количката. При нас горе-долу така се получи, не че си нямахме легло. Първия месец докато се регулира циркадния ритъм, падна голямо тикане в количката в хола по нощите. Като (ако) заспеше, вдигахме коша от рамата, и направо така го местехме в леглото. А нали във Финландия ги гледали в картонена кутия - така че, колко му трябва на едно човече? Малко топлинка и любов  Heart Eyes

# 226
  • София
И моят термин е на 17 апр, ама предвид, че ще съм секцио, едва ли ще ме чака някой до тогава Simple Smile

Джинджифилът и аз си мислех, че го мразя, обаче 1 приятелка ме светна за комбинацията 1-2 с.л. настърган джинджифил + 1 лимон, настърган целия с кората + 4-5 с.л. мед или може и повече на вкус. Това се държи затворено в бурканче в хладилник. Е, много ми е вкусно така и свежо, похапва се по 1-2 с.л., когато се сетиш. И като го ям след ядене, все едно съм си измила зъбите, такова свежо усещане, а и пресича грипове и настинки веднага Simple Smile

Днес не стигнах до срещата, понеже ходих на отворени врати в Тина Киркова. Не успях да си запиша час по тел, казаха, че е пълно и тая и другата седмица. Обаче като отидох на място, никой не провери имена и си влязох. Ами мизерийка ми се стори. За сравнение държавната болница в Сливен, където раждах предния път ми се стори като 3-звезден хотел. ВИП стаите и те същите като другите, ама с по 1-2 легла по-малко.
Най-се развълнувах като изкараха 1 току що родено бебче още мазничко от секцио да го покажат на таткото и баткото, разревах се, много мило ми стана.  Heart Eyes
А пред болницата изписваха някакво бебе и 1 циганин свиреше на акордеон и се буташе сред роднините, чакайки някой лев явно. Та май пред всички родилни ги има тез индивиди.  ooooh!

# 227
Рафи, при мен много бързо стана всичко. Станах сутринта до тоалет и видях това кафяво течение. Разсъних се бързо и след половин, един час почнаха регулярни контракции. Звъннах на лекаря, взехме майка ми от нейната болница и в родилното, установиха 6см разкритие. Започнаха вливания и на обяд в 12.35ч. се роди Даниел 3850кг и 51 см 10-12 дни преди термин. Всичко стана много бързо и леко  Heart Eyes

# 228
Циганьорите са пред държавните болници, другите ги гонят. Мен супер много ме дразнят. Навсякъде са, аман от тях - пред ритуални зали, родилно, все се бутат.

Тази поредица за Шейново, никак не ме трогва. Някак ми е много нагласена. Всичко - хора, лекари, болница. Да не говорим, че тази лекарка русата, дето непрекъснато я снимат ми е отвратителна. Добре, че не работи вече там. То такъв тон вади и така говори с пациентите, че се чудя как някои въобще иска да е при нея... ooooh!

# 229
  • София
Добро утро   bouquet
Наспах се  Grinning  Grinning  Grinning Не мога да повярвам! Станах само един път в 2 и съм спала цялата нощ Simple Smile Събрах сили за голямото гладене  Laughing

Относно поредицата за Шейново - нагласени са нещата естествено. Действителноста съвсем не е толкова розова, но то идеята на предаването е друга. Мен ме разчувстват ражданията, самата поява на бебенцата Simple Smile Аз и да не съм бременна такива неща ми действат доста емоционално Simple Smile

Подкрепям мненията за джинджифила  Peace Аз също съм си настъргала с мед и лимон и определено мога да кажа, че два-три пъти си пресичам разболяванията с него, даже и на малкия давам от време на време за имунитет Simple Smile

# 230
Еей, айде ставайте! Очаквах да почета поне страничка със сутрешното кафе, а то само  doli е ранобудница днес! На работа, момичета! Изгледах 3 серии от шейновския сериал, ама малко ми простеят някои персонажи..а бебетата са сладури наистина!

# 231
Добро утро и от мен! За Шейново и на мен някой персонажи малко в повече ми дойдоха, но такъв е животът  hahaha И аз се наспах тази нощ - напоследък много спя като за последно...
За запека - от няколко дни е страшно  #Cussing out и продължавам борбата, а днес ще пробвам и джинжифила, защото май съм се разкиснала яко

# 232
  • Варна
Особено онази с французина...просто такава лигла несъм виждала... а и той пък какво се правеше на отворен не разбрах, след като лекар му казва че трябва да постъпи тя в болница, за доброто и на бебето, а те взеха да се чудят....и после и другата и тя...ама как ще влизам от днес....ще дойда утре...
После се чудим що лекарите са изнервени, ми с такива пациенти, и аз щях да се изнервя....както и да е..днеска ще мие  много натоварено - отивам на лекция в мола, после имам среща с една жена от Алианц, после пък малко съм на работа за 2 часа.. въобщееее ще се се уморя..

За запека - сутрин пия чаша вода с мед, и псоел изяждам 8 сини сливи... после след 30 мин  ям кисело мляко дъра бъра, на обяд круша, сини сливи, и вечерта портокал.

# 233
Добро утро на всички Simple Smile Да ви се похваля, вчера си купих от сутиените за кърмачки на H&M - 2 бр. за 34 лв. Супер са удобни - памучни и без банели. Май ще си ги нося даже отсега.  Sunglasses

За джинджифила - и на мен ми е отврат и супер брутално, но действа безотказно - все едно прилагам чесън, люти чушки и ракия наведнъж  Joy

# 234
Хаха пакрис, ти май живееш на ошав?! На мен пък така ми се хапват сладки неща! Но сега сме ушушкали хладилника и шкафовете (доста ям очевидно), а провизии носи само ММ, който е на работа. Аз не излизам, защото ми е трудно да вървя. Буквално ще гладуваме днес!;) Останал ни е един лимон в купата за плодове хихи!

# 235
  • София
Добро утро и от мен!

Giada - и аз съм на диета днес, хаха. Както не бях излизала от няколко дни, запасите свършиха! В нашата купа са останали само едно манго и един банан.
Добре че снощи правих кексчета... Мляс, мляс.

Ще изляза после, след като се разсъня, на разходка из квартала, то не се издържа вече. И ще го взема пустия му джинджифил, че май не вървя към оправяне. Утре и до ЛЛ мисля да отида. Вечер ми се запушва носа и цяла нощ спя с отворена уста, това в комбинация с уникално яките киселини и ставане поне 2 пъти на вечер... На всичкото отгоре май термометъра ни се е развалил, или аз не го слагам правилно, но вчера всеки път, в който си меря температурата, излиза я 34.5, я 35.5... Веднъж не се качи над 36 градуса, това май не е нормално? То аз усещах, че нямам температура, ама все пак...

# 236
  • София
Po3u ама тая хрема и аз я имам навечер. Не мога а дишам, мисля че 99% от нас я имат. Хъркам ужасно вечер. То си е нормално.

Леле пръстите са ми като кебабпчета.... ММ вчера ми изброява колко срещи имал днес на работа и все важни, и аз му викам "Аха значи утре да не раждам", и той унесен " Не няма смисъл"  hahaha

Мен пък тази др. Ковачева ме кефеше, Хем малко чалната хем много оправна. Е верно можеше малко по мила да е, ама наистина и лигави пациенти, отичшла в 39та седмица с високо кръвно и ще ми се прави на кифла. Мен  и тази Пелагия ми лазеше по нервите. Ей вкисната женаааа...... Абве хейтър съм...

# 237
Всичко е свъзано, Рози. Мисля, че секретите, които се стичат към стомаха, увеличават киселините. Или беше обратното  newsm78 Пожелавам ти бързо оздравяване!

# 238
  • Варна
Да споделя за джинджифила - режа си две малки кубчета и и ги сдъвквам бързо със зъби - да изтече сока. Това най-добре ми действаше на кашлицата, като започнех много да се давя. Две кубчета, защото повече не можех да понеса ooooh!. Аз по принцип съм добро прасенце и почти всичко ям, но тоя джинджифил си е голямо предизвикателство за мен. И с мед и с лимон ми е гаден и на чай сигурно няма да ми хареса, дано не ми се налага повече да го ям.

# 239
Ехеее,браво бе момичета за два дни,16 изписани страници (спамо-чат някакъв се заформя)  Grinning не успявам да ви изчета 

Общи условия

Активация на акаунт