АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 721
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря момичета за бързото отзоваване💐

# 571
  • София
Shmatkofel - трябва да внимаваме с храненето, да:( Напоследък ние с giada се оплаквахме, макар че аз от самото начало на бременността си страдам и все си "търся" другарче. Първо беше Мацето, тя се оправи, сега giada... Харесвам те, ама моля те, не влизай в клуба:)
Същото се отнася и за Redtree - аз се разделих окончателно с боба на Коледа. Но ти ми даде добра идея с този таратор. Тъкмо се чудех какво освежаващо да хапна, макар че без чесън колко ще е таратор...Simple Smile

Аз днес съм решила да се разходя до офиса (който ми е на 20-25мин бременно ходене), да  се видя с колегите, стискайте ми палци да изпълня мисията успешно. Вече не съм толкова болна като миналата седмица и искам лека полека да се справя със залежаването, че много ме мъчи.

# 572
Включва се другата със стомашни проблеми, но да се похваля, вече съм ок. Определено бременния организъм е много чувствителен, никога не знам какво ще ме изкара от релси, преди да се случи. При предната бременност имах само един злощастен случай с прекаляване със спанак. Този път първо беше едно зеле, после консерва патладжан, после от едно лекарство Тотема, последно май беше от цитрусите вечер, а и страшно преяждане през деня. Чесън пък си хапвам без проблем...

Рози, завиждам ти, аз от 2 месеца не съм излизала на собствен ход отвкъщи. Пазя си силите за пазар и магазини за обзавеждане. Издържам по около час и половина там. Ноооо...още малко остава!  newsm68

# 573
 Hug ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ ПРЕКРАСЕН ДЕН ЖЕЛАЯ!  Hug

# 574
Добро утро момичета. Аз изпратих детето и мъжа ми и се излежавам с кафето.
Пак сънувах бебета и раждания  #Crazy Почнах да се здухвам явно, а време има. Багажа иначе ми е приготвен, но пак прекалявам с бързането  Confused Четенето в Бг- мама определено май не ми се отразява съвсем добре. Снощи леко май се изпуснах  Embarassed  Embarassed и след толкова четене тук за води, познайте дали не се психирах леко. На мен ми е за втори път, но предният път преносих доста и ми предизвикаха раждане, та сега пак не знам какво да очаквам.
Ох много тегаво стана за сутрешен пост   bouquet Ама да по изгрява малко слънчице, че ми влияе много по добре на настроението  Simple Smile

# 575
  • София
Рози, тараторче без чесън е като мъж без мустак! Хахахаха! Това го чух в някакво предаване и ми е останало в главата.  Joy hahaha
Но иначе е добра идея.

# 576
Снощи при мен беше някакво чудо, момичета.Как си се бях излегнала на дивана и бебка започна да се движи-много й се зарадвах, но от това движение (местене ли беше какво беше нямам идея) такава болка ме прониза около пъпа и след това взе да ме налазва и нагоре към корема, че взе да ме поти от болка, ту се усилваше, ту намаляваше, премести се и от ляво и така 10-15 мин ме държа.Бях малко в шах, но след това всичко мина все едно не е било.Но другия проблем не се забави много-като си легнах, ни на ляво, ни на дясно-зверски болки в кръста и само по гръб положението се търпеше.Е, като за добро утро наоплаквах се.  Laughing

# 577
  • София
Giada - ти пак бая голяма обиколка си способна да направиш:)Simple Smile И то в магазин!:)
То моя собствен ход последния месец ако ти кажа какъв е ... Или до кварталното магазинче (2 преки) или до нашите - рейса спира пред нас, прекачам се на метрото, което спира пред тях.
Ама май трябва да свиквам, тия героизми с катерене по баирите в началото на 8м свършиха засега.

Леле,да ви кажа - снощи седя на ръба на спалнята и гледам легълцето на бебка и направо не мога да повярвам. Изведнъж ми стана много истинско и близко всичко и направо не съм на себе си. Sun   Hug

Хахаахаха, redtree  hahaha това ме разби, хахах
Аз някой път слагам от онова извращение, наречено чесън на прах - колкото да се заблудя малко, хаххаах.

Някой боли ли го под пъпа? От снощи от време на време усещам някакво като пощипване и боцкане от време на време точно под пъпа, отвътре. Ама сякаш само като бебка се врътка (ей сега също, след коктейла от киндер буено и дълго кафе с две сметанки  Joy).

# 578
Чудесна, мерси за прекрасните цветя! made my day!

Sun., казват, че второто тръгва по-рано. Настрой се положително!

Red Tree, много яко!  Mr. Green Mr. Green

И аз цяла нощ сънувах, но колеги и съученици, странно беше...

Рози, мотивация му е майката  Mr. Green

# 579
Добро утро дружина!
Аз не съм сънувала още бебка, но нямам търпение да я гушна. Този път всичко ми изглежда малко по-реално от първия.

Изписаха ми свещички гинаксид за всеки случай - нямам оплаквания и микробиологията ми е чиста. Доктора каза превантивно, против инфекции. Вече 5 дена се чудя дали да ги вземам.  Rolling Eyes

# 580
Giada и аз съм го чувала това за вторите, че по рано излизали Simple Smile А и първото като е било много голямо има вероятност и по бързо да се случи. Този път обаче съм с дата за секцио и ще пътуваме 50км. до болницата, та не искам да тръгва да излиза  Wink
Кой каза, че го дразнели цитрусите? Аз не мога да издържам без портокали  Joy Поне по 3кг унищожавам на ден, а когато свършат става лошо  Laughing
Едната ми приятелка ми звъня вчера да ми каже че ме сънувала, че раждам бебе 6.700  #2gunfire И съм и се карала на сън Joy Ама как няма да и се карам, какви са тези 6,700  hahaha

# 581
Добър ден на всички Simple Smile.Не съм писала одавна,но чета редовно.Моят термин малко се измисти с дата 28.04.Аз немога да спя вечер...от 4 съм будна Shocked.Да не говорим,че ужастни киселини имам.Много съм напрегната,макар,че ще ми е за 2-ри път се тревожа много.Дано всичко е наред и да си гушкаме живи и здрави бебчета Hug.Към края на месеца мисля да испера дрешките  Simple Smile

# 582
  • София
 Добро утро и от мен!

Какво хубаво настроение му идва на човек, като изгрее слънчице, да идва вече пролетта  Party

Как съм забравила да ви се похваля, че миналата седмица имах превод от НОИ, не знам  Party , но разбира се не декемврийския болничен, него още си го чакам  hahaha

И да питам още нещо - според вас възможно ли е, ако нямам промяна в сумата на осигуровките, които ми внасят, да ми се промени дневния размер на обезщетението? Гледам месеци назад ми е една и съща сума на ден, а последния - с около 2лв. по-малка..  newsm78

Сън и аз нямам проблем с цитруси и чесън, да чукна на дърво. А за съня - естествено, че ще се караш  Joy

И аз сънувах, че съм в някаква болница и само давам зор да раждам  Laughing

# 583
ici-bici, гледам никой не ти отговаря, явно никой няма опит с това лекарство. Не знам какъв е смисълът от превенция, макар че това лекарство ми изглежда безобидно. Дано калитарка или swampi се включат.  Прочетох, че има и под формата на пяна за измиване, ако се притесняваш от глобулите, вземи си пяната. Моята лекарка препоръчва обаче Лактацид, което си е предимно млечна киселина.

# 584
  • София
И да питам още нещо - според вас възможно ли е, ако нямам промяна в сумата на осигуровките, които ми внасят, да ми се промени дневния размер на обезщетението? Гледам месеци назад ми е една и съща сума на ден, а последния - с около 2лв. по-малка..  newsm78
45-дневният болниче е първичен и се изчислява на база 24 месеца назад, т.е ако си от февруари - взимат 24 месеца януари2015-февруари 2013 г. На база изчислената сума на ден ти изплащат майчинството в зависимост от работните дни в месеца. Ето тук можеш да провериш сумата: http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

Общи условия

Активация на акаунт