АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 959
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Giada колко успокояващо,че не съм само аз  Hug

Аз в спалнята имам 5 орхидеи  Rolling Eyes Но нали се стопля вече, ще проветряваме по-често, а след 2 месеца направо ще си живеем на отворена врата.

# 556
lady_vanila  - аз ще съм със секцио, но не е заради това, че и моя бебо е с увита пъпна връв Sad и аз бях се стреснала и още ми е притеснено , но и моя док. каза,че много често се случва .

alvinda - Мен ме гледат всяка седмица, но тонове казаха,че няма да ми записват... само ако се наложило тогава..  newsm78 За спирането на магнезия ми казаха до 22-ти сметката е до края на 26 г.с. да го пия  Thinking

И аз съм от подуващите се  вече - краката, ръцете и лицето ...

за косата и моята си е същата, само дето расте много бързо и почти ми над кръста вече, но пък само това чакам да се роди бебко и да си я подстрижа  Laughing само това спазих от всички стари вярвания ... Rolling Eyes а ноктите колко здрави ми станаха , чак почнах да се драскам и то яко с тях Simple Smile жалко,че ще трябва да ги отрежа преди да влезна в болницата и без маникюр  Crossing Arms

За проблема ми с кръвното док. му звъннах вчера и той се притесни да не раждам  Laughing  но за кръвното каза, че " това е здраве" и да не се притеснявам  newsm78

А относно разходката вчера по магазините - еми взехме два комплекта за изписване ( моя мъж като се заинати , че ще ги вземем  и край.... взехме ги  ooooh!) А за количка видяхме във Вис Виталис една на промоция 3 в 1 , но така и забравих да питам как се казва модела  Embarassed - тоя болен мозък  #Cussing out  На снимката която направих на количката на коша за багаж пише Coral а като приближа в коша за новородено изниква бланка на abdor ... да ама в нета я няма никъде  newsm78 newsm78 newsm78 ако някоя от вас е виждала или чувала моля да ме светне..  Hug

ЧЕСТИТ МИ 9-ТИ МЕСЕЦ Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 22:02 от Nikol_1189

# 557
  • София
Ох, днес успях маааалко да се поразходя, става все по трудно да ида и до магазина дори... Едни приятели ми бяха на гости днес и едното момче, коео не ме беше виждало отдавна само заключи "ъ, ми ти си само един корем, очаквах да приличаш на малко слонче". Чудих се да се радвам чи на комплимента или да се чудя защо ми е толкова тежко да си извършвам ежедневните дейности:)

Jasmin - колко му е - където е един, там са и 30см. Не ви щади вас зимата... Ти успокои ли се?

Metlichina - точно така е, растенията през деня приемат повечето въглероден двуокис и го "превръщат" в кислород, но вечер процесът се обръща.
Но и не знам колко е популярно да имаш чак толкова много растения в спалнята - повечето са малки (гардероб,легло,скрин). То и зависи какви са растенията и колко зеленина имат. Повечето "оранжерии" са в хола, поне доколкото аз съм виждала - и у нас е така, не че имаме кой знае колко много.

Nikol - честит 9 месец! Ппреди като ходих във ВисВиталис да гледам колички бях харесала една coral krasnal - да не е тази?

# 558

Po3u  Hug Hug Hug  само качили гумите бяха по-големи , но е същата. Чудим се, но гледам в Холандия излиза около 500 лв. А тук е 650- 680лв.

# 559
Nikol,
да не е тази
http://www.dundio.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … l-3-in-1-len.html
че те вървят около 670-690 лв. Adbor - и са с големи гуми.

Иначе за цветята в стаята на бебо, сега съм пльоснала две там, че нямам място в оранжерията в хола  Grinning но мисля да ги разкарам като се роди, че уж на лекциите казаха никакви цветя при бебето, за да не се събирало прах.

# 560
# 561
  • София
Хей, днес много оспамих темата. И ще се разпиша пак. Тази вечер да ви се оплача имам чувството, че някой ми е изпил мозъка. Ние нали сме с бойлер и ММ влиза да се къпе, а аз с целия си ъкъл реших точно тогава да мия филтрите на абсорбатора и му източих цялата топло вода. Горкият не му стигна вода да се изплакне. После реших да сготвя един гювеч, взех да режа картофи и седя и не мога да се сетя обикновено как ги режа на кубчета или на филийки  newsm78 даже питах ММ. И тъкмо викам готова съм слагам го във фурната и се сетих, че никакви подправки не съм сложила, даже и сол  #Crazy

Рози, аз съм същата само корем и едвам се движа.
Аз за цветята не се притеснявам, че ще "издишат" кислорода. Апартамента далеч не е херметизиран, а и не затварям вратите на стаите. За алергиите съм на мнение, че ако бебето се гледа в изолирана среда е много по-вероятно след това да се отключат алергии.

# 562
Добро утро. И аз махнах цветята от стаята засега, мисля лятото, когато сме на отворен прозорец да ги върна.

# 563
Добро утро на всички Simple Smile
Вкъщи цветя нямам, само подправки за готвене на отворения балкон, и то пролетта. Всичко друго измира при мен  hahaha

Вчера на обяд ядох малко пресен чесън и вечерта се вкарах в такива филми, мъжът ми горкият реши, че ще раждам. През 5 секунди бях "ох". Докато аз самата загрея от какво изведнъж ми стана толкова зле, мина доста време. Вече ще внимавам изключително много какво ям... Май РоЗи и още някой (ada_smiles?) се оплакваха от проблеми със стомашно-чревния тракт. Е, вече и аз разбрах какво е.  Rolling Eyes Имайте си едно наум.

# 564
Момичета дайте ми съвет. Синът ми е вече на 5 и половина. Днес в групата им има скарлатина и аз реших да го задържа в нас. Но много ми се иска вече да ги изкара тези шарки. Как мислите вие - дали не е по- добре да го пусна да я изкара и да се свършва вече преди да се е появила сестричката му? Аз съм една от последните през април , така че имам още много. След 2 дена влизам в 34г.с.

# 565
  • Бургас
То не е гаранция ,че ще хване.И доколкото знам към скарлатината не се създава имунитет (ако бъркам шарките някоя да ме поправи)

# 566
  • София
11ALIS99, скарлатината е бактериална инфекция и не създава имунитет. Моят син я е карал 3 пъти. Няма смисъл да го пускаш. Доста тежка болест е, а и като цяло срива имунитета.
Шматкофотел, така се прецаках с таратор преди около месец и оттогава чесън не съм яла.  :mrgreen
Сега така ми се яде боб с наденичка, но не смея....

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 09:08 от Red tree

# 567
  • София
Добро утро Simple Smile

И аз знам че скарлатината не създава имунитет. Синът ми след две седмици ще направи 7 и всяка година от яслата до сега имат шарки поне по един път в годината .... еми не е изкарал нито варицела, нито скарлатина, в яслата имаха и морбили един път. И да го пуснеш наистина не е никаква гаранция, че ще се зарази. Освен това лекарката му ми е казвала да не го водя да го заразявам нарочно с шарка, защото не е хубаво и в повечето такива случай се изкарвала много тежко.

Моята бебка май хич не харесва чесън, колкото пъти съм яла настава революция в корема ми Simple Smile

# 568
  • София
Момичета дайте ми съвет. Синът ми е вече на 5 и половина. Днес в групата им има скарлатина и аз реших да го задържа в нас. Но много ми се иска вече да ги изкара тези шарки. Как мислите вие - дали не е по- добре да го пусна да я изкара и да се свършва вече преди да се е появила сестричката му? Аз съм една от последните през април , така че имам още много. След 2 дена влизам в 34г.с.
Привет! Към скарлатина не се придобива имунитет, така че дали ще боледува сега няма голямо значение - като се върне може пак да се зарази ако още върлува в групата. Щом днес са обявили карантината то твоето дете в петък ако е ходило най-вероятно е имало контакт с болното дете, така че също няма много смисъл от спиране. АКо пък искаш да го спреш за по-сигурно му направи и един гърлен секрет. Ето повече инфо: www.pramed.com/scarlatina.htm

Аз през нощта имах някакви контракции според мен (менструални болки + стягане), но за да не се филмирам реших да не ставам и да засичам. ПОмислих си отново за това, което акушерката ми  каза, че никой не е родил докато спи и после съм заспала. Пак се будех, но не знам колко често беше. Сега нищо няма. Ох много ми тежи и на мен вече, хем ми се иска вече да си гушкам бебка, хем не ми се ражда още...няма угодия

# 569
  • Бургас
Така е, скарлатината е "шарка при малките деца", боледуват предимно деца до 9-10 години, има много редки случаи на заболели над тази възраст. По тази причини не е опасна за възрастни / бременни. Не се изгражда имунитет, може да бъде изкарана няколко пъти, възможно е да протече с тежки симптоми и усложнения. Моят съвет е да не рискуваш.

Общи условия

Активация на акаунт