АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 960
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
didito_mam, интересен въпрос. Аз съм замислила да сложа две саксийки с пеперомия. В една статия твърдят, че унищожавала бактериите във въздуха  newsm78 Даже ги бях закупила, но ММ ги забрави на паркинга на Икеа  Mr. Green, и ще трябва пак да ходя дотам.

# 541
  • София
Didito_mam за цветята в стаята на бебо аз мисля, че няма проблем. Принципно зависи какви, чувала съм, че има такива които изпускат вредни вещества. В моя случай със сигурност ще има цветя, т.к. в началото бебо ще е в хола, където си е малка оранжерия. Аз съм голям фен на цветята и имам доста, повечето са стайни и не се изнасят на балкон. Разбира се сигурна съм че ще има и противоположни на моето мнения. Просто аз смятам, че е нормално да има растителност покрай хората, още повече, че след като аз живея сред тези цветя и бебо чрез мен вече малко или много е свикнал с тях.

# 542
И аз не мислех да ги махам, но скоро в един сутрешен блок коментираха, че имало плесени и разни спори в почвата и това можело да отключи алергии, та за това се зачудих..

# 543
  • София
И аз съм ЗА цветята, зависи какви са, разбира се.
И дали се поддържа редовно почвата  Peace

Ние в хола ги държим, имаме няколко палмички, два кактуса и 4 китайски рози и даже смятам, че са полезни Simple Smile)

# 544
Цветя нямам аз, не мога да се грижа правилно за тях, или ги пресушавам или ги преполивам. Щом няколко кактуса не оцеляха на грижите ми, реших, че е грехота да мъча растенията!

Сега като прочетох съвета за смрадликата и се поразрових,че за бременността и раждането, дори отглеждането на бебо по прочитам тук-там, ама сериозно не бях се замисляла за последиците от раждането за самия ми организъм. Та в този ред на мисли в тази статия ми се стори, че има 2-3 интересни неща за следродилния период за които не съм се замисляла до момента: http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=4310

# 545
Е, ясно е разбира се, че гащите не са вълшебни и не могат да свършат цялата работа. Съгласна съм, че физиологията и упражненията са най-важни, но пъвото си е даденост, а второто може да се прилага на един по-късен етап - доколкото съм чела около 40 дни след раждане.
Що се отнася до хранителния режим, също незнам дали ще мога да се организирам от самото начало. Предния път, колкото и да вярвах, че количеството храна няма значение имах възможност в продължение на 1 година да експерементирам и установих, че кърмата ми намаляваше, когато се ограничавам. Още вярвам, че моя случай е по-скоро изключение, отколкото правило и че с много течности и немного, но качествена храна може да се осигури достатъчно кърма, но просто при мен не се получаваше. Наложи ми се брутална диета и много спорт, но чак след година. Корема ми се възстанови, както си беше отпреди, но сега при втора бременност и повече годинкииии незнам. Това, което ме притесни беше корема на една позната, около година след второто и раждане - гледах го и съвсем сериозно се чудех дали не е бременна с трето, а тя е доста слаба, няма никакви излишни кг. Незнам на какво точно се дължи - отпусната кожа, мускулатура или нещо друго, но на фона на прекрасното й тяло направо ме шокира. Та тези гащи поне може да ги нахлузиш веднага след раждането, ако ти понасят де (и аз доста се чудя дали ще мога да ги търпя).

# 546
welinity, много полезно инфо ! Simple Smile
Днес бях на преглед и не съм особено очарована.
АГ ме прегледа , всичко с бебка е добре , води , плацента , пъпна връв . ММ го попита колко тежи приблизително , а той му отговори , че когато се роди ще види. ММ го изгледа пренебрежително и тогава той каза , че е приблизително около 1800-2000 кг.
, което за моята седмица 34 г.с.+ 4 дни , ми се вижда нереално да е толкова малко. Но не знам , това с килограмите е доста индивидуално. Докато си настрои апарата , от лежането по гръб ми прилоша , напръскаха ме с вода , след това ММ помоли да ми премерят кръвното, а  сестрата го попита " е защо ? "
, абе нямам думи . След това ме закачи на апарата за тоновете , като трябваше ние да си придържаме слушалките 15 минути , естествено постоянно се местеха и се губеше звука.

# 547
welinity, и на мен ми хареса статията.

ici-bici, със сигурност млекцето се нуждае от нахранена мама:) и вода, а също и от стимулация.
Скрит текст:
Няма да забравя как малката беше на 8 месеца, когато ми спря кърмата. Тя реве, аз посивяла. Просто бях въвела доста хранения за деня, и интервалът без кърмене беше станал голям. А тя си искаше да суче, не беше свикнала с друго. Цяла вечер се опитвахме, пих течности, и накрая тръгна  ooooh!. Това ми е за урок!
И аз се притеснявам как ще сваля, че и моите годинки станаха повечко. Моя приятелка с второто не можа да свали 2-3 години, и то поради недоспиване, и компенсация със сладки неща. Свали килата като тръгна по командировки, и поне се наспиваше на хотел  Simple Smile

Mama-Sita, неприятно изживяване. Аз пък съм очарована от моята АГ, тъкмо напоследък си бях развалила мнението покрай истериите с болничните.Онзиден ме прегледа извънредно, изписа ми лечение, и не ми взе никакви пари. А след 3 дни пак ще се срещаме, вече за редовна ЖК.

# 548
  • София
Mama-sita  и на мен ми се налага постоянно да придържам слушалките на тонове, особено в по малките седмици, бягат много. Ей сега за първи път миналата седмица малко заспа на запис и не шаваше.

Ох аз днес не събирам сили за един разпис тук. Такова 00 изживяване имах че не знам как ще раждам... Направо парцал съм... Да живеят свещичките.  Утре съм на преглед и от сега съм стресната от този преглед за разкритие... Бррр....

# 549
  • Под кленовите дървета
Маце, дишай дълбоко по време на прегледа, не спирай дъха и ще мине по-леко.

Аз снощи имах болки, болки, по едно време пак съм заспала. Вчера измихме колата, даваха само 1см. сняг валеж, тази сутрин колата е зарината, поне 30-40см. има Simple Smile

А тук не мерят тонове Whistling

Вчера много се ядосах на мъжо, такива скандали му вдигнах, че...той ми вика "Ти искаш да раждаш и нарочно се ядосваш". И от там още повече подпалих!

# 550
  • София
Mama_sita най-вероятно не е могъл да го измери точно и за това не е искал да ви казва. Жалко, че и той и сестрата са се държали грубо, за съжаление има лекари и лекари. Според мен, ако това е лекаря при който ще раждаш по-добре го смени.
Иначе това с килограмите доста пъти го обсъждахме, но пак ще кажа. Ехографа изчислява килограмите по формула от измерената обиколка на главата, коремчето и дължина на бедрото. Тези размери трябва да са засечени на точно определени места, тоест ако не е премерил на точното място всеки един от размерите (когато бебето мърда това си е трудно дори за много опитни лекари) резултата за килограмите ще е същия, който ще ти каже и врачка хвърляща боб  Simple Smile
И не на последно място за момиченцата е нормално да са по-мънички.

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 19:07 от alvinda

# 551
alvinda, да и аз за това не се притесних толкова, защото не видях да му мери главичката или коремчето той си гледаше пола и после ми казва , ``ами толкова време се мъчих но не можах да видя какво e ``, а пък аз знам вече от 4 месеца ,че е момиче и не е някаква толкова важна новина за мен, повече ме интересуваха други неща.  На 20.02. последно ходихме на 4Д по мое желание и там жената го измери 1672 кг. и все си мисля ,че за 20 дни и повече е наддала. Слава богу няма да раждам при него. ooooh!

# 552
Извинявам се много,че се намесвам в темата Ви,аз съм една мама от мартенските.Искам да кажа на мама Сита няма какво да се притеснява за размерите на бебка-много са относителни вярвай ми по-голяма е!Не се притеснявай винаги има отклонение около 0.250-0.300гр.,за мен казват че ще бъде едро бебе(3.500-38г.с),а сега съм 39-6дни и значе аз трябва да родя над 4кг. Бебе.Според мен всичко е д ган-А на родителите!Извинявам се много за дългия пост!Хубава вечер!

# 553
За цветята - на няколко лекции казват, че не хубаво да има в стаята с бебето.
Растенията като цяло също дишат кислород, през деня отделят повече от издишания от тях, но през нощта не. И съотв. през нощта ние се "конкурираме"  с цветята за кислорода в стаята. Затова аз знам, че в стая, в която се спи, не е добре да се гледат растения.
На мен сутрин като стана без да имам цветя въздухът в спалнята ми се струва спарен и задушен и първата работа ми е да проветря хубаво.
 Е, все пак няколко кактусчета примерно не са кой знае какво. Отделно при бебетата може би и заради алергиите не е добра идея.
Но всеки си преценя за себе си. Simple Smile

# 554
  • София
Ние пък имаме 15-20 саксии в спалнята и въздуха е супер свеж. За първи път чувам за алергия от пръст или цветя, но може и да има.

Общи условия

Активация на акаунт