АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 717
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Маце Да ти е жив и здрав рожденика  bouquet. И браво за хубавите резултати от прегледа Heart Eyes. При теб май ще стане като при мен - цяла бременност контракции, какви ли не хапчета и сега като дойде момента - пълно затишие Crazy.

За коланите - аз имам от предното раждане, но тогава не го носих. Много ми беше топло с него (края на септември Crazy) и определено ме дразнеше. А и не съм сигурна доколко е добре с тях. Моя лекар беше против, защото правил коремните мускули лениви, трябвало сами да се справят с прибирането на корема.

Вчера направихме с ММ основно почистване на всичко и съм много доволна Party. Остана за следващата му почивка да измием прозорци и вече официално сме готови с пролетно-бебешкото почистване Mr. Green. Мислех че ще ми е много тежко след като по цял ден имам разни болки в таза и срамната кост, а то беше точно обратното. Цял ден нищо не ме боля и чак вечерта като седнахме усетих, че съм уморена Party.

# 601
#chudesna#, какви глобули са ти изписали? При мен се оказа, че няма кандида, но съм имала някакви бактерии и ми изписала Канестен - гин през вечер, за да се изчисти всичко преди раждането....Смятам, че щом и наблюдаващата ме докторка, и доктора, при когото живот и здраве ще раждам ми казаха, че са ок, няма да навредят newsm78
И на мен ми ги изписаха глобулите преди месец горе-долу, 3 вечери подред, е просто няма такова вълшебство.Имаше ефект още след първото слагане.След това трябваше да слагам Полижинакс, но не ми харесаха.С две ръце за Канестен гин.  Peace

# 602
  • София
Привет Simple Smile тук в София слънце няма, аз обаче се разходих малко и ми се видя много приятно времето навън  Simple Smile
Тази нощ ми беше буквално кошмарна, едни неприятни фантастики сънувах, да ми се чуди човек как ги измислям, направо като за холивуд. Аз само веднъж съм сънувала бебо, но от тогава доста време мина.
Болки около пъпа не съм имала, но ми е много странно, че в радиус от 5см някъде около него корема ми е много по-топъл. Има ли други, при които е така?

Чудесна, готино клипче, много са забавни тези бебета  Laughing Дано глобулите, да са ти помогнали. На мен Кълвачева ми беше изписала същите в 6ти месец, за съжаление не ми помогнаха. Аз обаче си имам чести проблеми с тези гадинки и не съм добър пример.

Маце, супер новини от прегледа и честит рожденник.

А пък ММ този уикенд ще е на тимбилдинг и ми е криво от сега. Направо се чудя 3 дена сама какво ще правя.  Много се възхищавам на мамите, на които мъжете им пътуват често как се справят.

Bebka88, добре дошла  Simple Smile

Red tree, честито хълцане  Wink Аз в началото като го усетих да хълца бях много развълнувана, а сега си викам "Ох пак почна"  Joy Ама той вчера поне 6 пъти ми кара корема да подскача от хълцане.

Мария92, на теб май още ти е рано, да се разкомплектовате с бебка, така че почивай повечко.

# 603
  • София
alvinda, аз се зарадвах, защото само съм чела за хълцането. Баткото така и не го усетих нито ведтъж, но него толкова малко го усещах, че в 8 и 9 месец буквално през 2 дни бях на тонове...
Чудесна, групата е тайна и мисля, че не можеш да я намериш по име. Трябва някой да те покани. Аз писах на Мацето. Пусни ѝ едно ЛС с мейла, с който се регистрирана във ФБ.

# 604
Здравейте момичета!!! Някой може ли да ми обясни,аз защо си поспивам толкова много. Вярно,че лягам в 00:00 ,но защо ставам в 12:00. Бях се пробудила в 07:00,но мързела беше по-силен.
Аз в сряда имам среща с един доктор в Майчин дом... малко ми е "стреснато".
Моя бебо хълца почти всеки ден,даже по някога повече от веднъж.
А това с глобулите е просто ужасноооо!!!
Преди време ми се наложи полижинакс -едва ги изтърпях,а по време на бременността ми се наложи два път да ползвам гино-певарил, заради проклети антибиотици.

# 605
alvinda, аз се зарадвах, защото само съм чела за хълцането. Баткото така и не го усетих нито ведтъж, но него толкова малко го усещах, че в 8 и 9 месец буквално през 2 дни бях на тонове...
Чудесна, групата е тайна и мисля, че не можеш да я намериш по име. Трябва някой да те покани. Аз писах на Мацето. Пусни ѝ едно ЛС с мейла, с който се регистрирана във ФБ.

Добре, благодаря Simple Smile

# 606
Здравейте момичета!!! Някой може ли да ми обясни,аз защо си поспивам толкова много. Вярно,че лягам в 00:00 ,но защо ставам в 12:00. Бях се пробудила в 07:00,но мързела беше по-силен.
Аз в сряда имам среща с един доктор в Майчин дом... малко ми е "стреснато".
Моя бебо хълца почти всеки ден,даже по някога повече от веднъж.
А това с глобулите е просто ужасноооо!!!
Преди време ми се наложи полижинакс -едва ги изтърпях,а по време на бременността ми се наложи два път да ползвам гино-певарил, заради проклети антибиотици.

Аз също съм си доста поспалива, откакто забременях. Десет часа сън са ми нужни на денонощие (случвало се е и по 11 да спя), но само през нощта и през деня си се чувствам супер свежа. Често си полягвам за почивка през деня, но не и да спя и с този режим си карам доста месеци, явно и на бебка й е добре  Heart Eyes...
Относно хълцането на бебоче, и аз го усещам почти всеки ден...скоро се замислих, че аз май не съм хълцала, откакто коремчето ми стана голяяямо  newsm78 странна работа, преди като започнех си беше периодично по цял ден  Joy

# 607
  • Перник
chudesna, много весело клипче!  Joy
mace, радвам се за добрите новини от прегледа и честит празник!   bouquet
red tree,  честито за хълцането  baby_neutral моят бебо хълца почти всеки път след като се наям.  Crazy

# 608
Ауу аз съм много щастлива,че не хълцам Grinning изпадам в истерия.
За сметка на това кихам през цялата бременност.
Ехеееейй и в София се опитва да изгрее слънце. Ако се задържи,ще направя една разходка до Южен парк.

# 609
Ауу аз съм много щастлива,че не хълцам Grinning изпадам в истерия.
За сметка на това кихам през цялата бременност.
Ехеееейй и в София се опитва да изгрее слънце. Ако се задържи,ще направя една разходка до Южен парк.

Опита се на няколко пъти да пробие слънцето, дам... ама нещо не му се получи Simple Smile

Хълцането при мен е като тупкане и все от една и съща страна. Като почне не може да се спре Simple Smile)) Пгалвам го, подрусвам се леко, че то става досадно  Crazy Crazy

Аз с предната бях много по-поспалива. Казваха ми все: "Спи, че посля няма да има!" И аз спях. Научих се и после ми беше много криво с недоспиването...

# 610
Ехх за половин ден изписвате света  Grinning

Маце супер новини от прегледа. Да ти е честит рожденника и още дълги години да се обичате и радвате един на друг и на новия живот, който скоро ще се появи на бял свят.

Аз да се похваля , че напоследък си поспивам. Нощем ставам само 1 път, а се събуждам най-много 2.

Освен това днес е супер времето при нас и се поразходих сега се излежавам блажено и мисля да се отдам на малко следобеден сън, че утре съм на ЖК и там ще си откарам цял ден в чакане та няма да мога да си почина.

За боцканията около пъпа много странно, но откакто прочетох, че някои от вас ги имат и аз ги получих - дали до сега не съм им обръщала внимание не знам  newsm78
Иначе снощи за пръв път изпитах доста силна болка от местене на бебка - на няколко пъти се случи и направо подскачах в леглото, а ММ се чудеше какво става.

Моята бебка си хълца доста често и аз много и се радвам.

На мен доки още не ми е взимала МБ (сигурно защото нямам оплаквания за сега)  и се чудя защо не ми е изписала нищо превантивно, но сигурно тепърва и това ще стане.

Започнах да гледам Такъв е животът Шейново и за сега ми е много интересно.   Simple Smile

Мислех да пиша още много неща, но бременния ми мозък изключи вече  Heart Eyes

# 611
Мами, току що прочетох нещо много мило от една книга за бъдещи майки. Признавам си, че ме разплака, бих искала да го споделя с вас...... Hug
"Правите си тест за бременност, виждате чертичките, които се появяват в прозорчето и спонтанно се обръщате да видите лицето си в огледалото. Това вече не сте вие. Тази усмивка не сте я виждали преди, този развълнуван от радост поглед не изглежда да е ваш. Към осмата седмица лекарят ще направи ехографско изследване, за да чуе сърцето на бебето. На екрана виждате само една звездичка на черен фон, която примигва. Сърцето му бие бързо и силно, с трепета на едва наченатия живот. Никога няма да забравите момента, в който сте чули ритъмът на две сърца, тупкащи в едно. Безброй пъти са ви описвали ритането на бебето, напомнящо погъделичкване, или побутване с пръст корема ви отвътре...и ето, най-накрая чувате и сте сигурни, че е точно това. Никога няма да забравите къде и кога се е случило.........
Подготовка на багажа за родилния дом: Отваряте една пътна чанта и започвате да събирате нещата, които са написани в списъка ви. Този момент много прилича на всички онези случаи, когато тръгвате на ваканция, само че сега има и още някой с вас за компания. Когато сложите в багажа нещата за бебето ще разберете, че от сега нататък всеки път, когато се подготвяте за пътуване, винаги ще се приготвяте за двама."  Heart Eyes

# 612
  • София
Ек Велика на мен това не ми е още 45 дневен, нормален си е, продължение на предишен  Peace  Аз съм в болнични още от октомври месец. Затова се чудех как изведнъж ми се смали дневния размер.. Ако и следващия болничен е така, ще звъня на счедката, или даже по-добре по-рано да и звънна..  Peace  Дано не е объркала нещо.
Айде аз отивам на кола маска, утре съм на педикюр  Flutter

# 613
  • Sofia
Да и при мен хълцането е като тупкане и го усещам само отляво, не трае много дълго, но е много сладурско. В началото не бях сигурна дали е хълцане, но една приятелка ми обясни, че и тя точно така го е усещала.

Аз ако не съм успяла да се наспя вечерта през деня съм като парцал, но беба е много активна и рядко успявам да спя следобед.

Ах, Anny_S, много мило  Hug Аз особено в началото доста често пишех в едно тефтерче как се чувствам, сега го правя по-рядко, защото забравям.

# 614
  • София
ici bici,аз превантивно не бих бърникала там точно сега.Гинексида като цяло би действал превантивно заради хлорхексидина в него,но без оплаквания и с чиста микробиология,аз не бих си ги слагала,защото всъщност не са нищо особено,а само ще трябва да пъхам нещо. Но все пак ти си прецени. За интимен гел,аз от доста време ползвам на Uriage.
Маце,да ти е жив и здрав рожденика! Браво за прегледа-на младежа хич не му се излиза Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт