Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 293
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Да ви попитам с какви препарати и на колко време почиствате самата машина. Аз пробвах един на хейтман /мисля че така се чете/ там пишеше на 3-4 месеца, мисля че добре се "справи" препарата. Ще се радвам да споделите мнения

# 196
С препарата на ККласик.

# 197
  • София
Аз съм си накупила на лидл, едни пакетчета, които се пъхат на мястото на  таблетките и течен, за сега само първите съм ползвала. На около два месеца май пускам.

# 198
Преди няколко дни се обсъждаше проблема с неизмити съдове на кратка програма-стр.9.
Не зная при вас как е обозначена кратка,или ежедневна. И какво се разбира под ежедневна,след като много от вас споделят,че пускат машината и по 2 пъти на ден.
Моята миялна е Беко и има изобразени чаши,чинии,тенджери и съответно градуси. Въобще не съм следила и не зная колко точно минути е всяка. Ясно,че по-ниските градуси е по-кратка.Според мен целта на измиването е не само да отмие някакви следи от ядене, а и да дезинфекцира съдовете. Затова никога не мия на по-ниска от 55 град. А и никога нямам само чаши или фини неща. Дори кристал съм мила на 55 градуса /инцидентно/ и нищо не му стана.

# 199
  • София
Ако миеш на ръка никога няма да миеш с 55 и повече Wink Това само по принцип.
Иначе моята ежедневна си е 60 градуса, 1 и 40 мин май беше.
Това ежедневна програма какво общо има с  колко пъти на ден се пуска машината. Аз най-често всеки ден я пускам по 1 път, понякога на 2 дни веднъж... двудневна програма нямам обаче Wink Под ежедневна се разбира за нормално замърсени съдове и прибори от хранене. Не интензивна за силно замърсени.
Бързите за мен са за мн слабо замърсени чаши и чинии, т.е.например чаши от вода/сок и чинии от сандвичи.

# 200
  • Под Сините камъни
Момичета вчера споделих с познат,че сме си купили съдомиялна на Горение.Направи физиономия,и ми вика дано не съжаляваш.Той работи в сервиз за бяла техника,и ми разказа случай в който клиенти са върнали съдомиялна защото съдовете не били напълно суши след измиването.От централният сервиз им казали,че ще им дадат нова,но едва ли проблема ще се разреши.И сега ме хвръли в голяма чуденка  ooooh! Машината ще заработи най вероятно през юни-юли,когато приключим с ремонтите,но до тогава ще ми е голям дерт.Нека ако някой е имал или има съдомиялна Горение да сподели,дали е имал такъв проблем

# 201
Грийн грюн вече никъде не се намира. С какво ще го заместваме?

# 202
Ако миеш на ръка никога няма да миеш с 55 и повече Wink Това само по принцип.

Естествено. И какво,като на ръка мия на ниска температура,дай и с машина да е така. Защо конструкторите са поставили и по-високи температури тогава? То и бабите ни без перални са прали на не повече от 40 градуса, но ние в някои случаи, при някои видове пране преценяваме,че трябва да перем на 60,например. Въпрос на преценка и разбиране.

# 203
Ежедневната ми (29 минутна) програма за леко замърсени съдове е 45 градуса.
Еко програмата ми е 50 градуса.
Програмата ми за силно замърсени съдове е 70 градуса.

Според някои предишни мнения, изтъкващи антибактериалната сила на по-високите градуси, аз трябва да използвам тази за 70 градуса. Но не бива да забравяме, че освен температурата, почистващата сила на препарата също е важна. Тоест препаратите сигурно също имат антибактериална функция.

# 204
Момичета и момчета, моля помагайте. Нова миялна whirlpool не иска да се стартира изобщо. Вода и ток има. Пускам я, чувам я как започва, но около 10 мин след това спира. Нито една програма не иска да тръгна - нито къса, нито дълга. Някаква представа какво може да и има?

# 205
  • София
Маркучите и как са? Да не би да са прекалено огънати някъде и да не може да напълни вода? newsm78 Казваш, че е нова би трябвало да е в гаранция и да я погледне специалист.

# 206
МъжО ги гледа маркучите. Каза, че били наред. Чакам майстор в петък ама като ги знам какви са поласпури и не искам да стигам до тях. Та питах дали аз нещо не греша, въпреки, че съм имала и друга миялна и не е имало проблем.

# 207
Пускана ли е преди, или сега за пръв път и не тръгва?

# 208
За първи път исках да я пусна.

# 209
Какво мислите за тази http://www.gorenje.bg/dishwashers/built-in-dishwashers?c=479755
Не харесвам марката, но има всичко, което искам ( голяма, за вграждане на 60 см, 3 перки, 3 кошници, аква стоп, самопочистващ се филтър) и цената е доста добра( бюджет макс 1000 лева)  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт