Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 635
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ами  знам ли... Струва ми се по-безобидно лимонтозуто.
E не е. Wink Купи си специализиран препарат, не е космическа сума Simple Smile

Скрит текст:
Пералнята и нея ли с лимонтузу почистваш, нали и за там има препарат за почистване, принципа на поддържане на машините за мен е аналогичен.

# 631
  • Пловдив
Пералнята и нея ли с лимонтузу почистваш, нали и за там има препарат за почистване, принципа на поддържане на машините за мен е аналогичен.
Това от пералнята не го ям все пак. А с това от миялната ям - вилици, чинии, тенджери.

# 632
  • София
Това от пералнята не го ям все пак. А с това от миялната ям - вилици, чинии, тенджери.
И? Нещо не ти схванах идеята newsm78

# 633
  • на Мелмак
И пералня и съдомиялна чистя с препарати за тях.
Не ми пречи да купувам и да правя профилактика на уредите.
Янтра знаем , че не обича да купува напр. сол - нейна си работа !
Дрехите от пералнята не ги ям , но ги слагам върху себе си .
И ако праха , омекотителя или препарата нещо не са наред - аз или някой от семейство ми има кожен проблем . За мен няма причина да правя компромис независимо дали става въпрос за съдомиялна или пералня !
Вярно , че това е индустрия и всеки гледа да печели , но и ние искаме добри доходи и все пак сме консуматорско общество  Peace

# 634
  • София
сменихме си малката съдомиялна аристон с BEKO DIN 28320, пуснах я два три пъти и тази според моите представи сякаш не суши, като свърши програмата я отварям, всичко е мокро. с аристона имаше някаква влага, но вода нямаше вътре.
в описанието на програмите си има и сушене.
някой с подобна миялна да сподели дали има подобни наблюдения  Rolling Eyes

# 635
  • Пловдив
А, не, купувам сол - зависи в кое населено място съм. Някои места изискват. Някъде карам без. НО! купувам обикновена морска сол, знаете за коя говоря, по 60 ст за килограм. Отговарям за 4ри миялни, аз купувам препарати, другите сипват каквото съм оставила.

Аз и омекотител в пералнята не ползвам. Никога, нямам купен. По едно време експериментирах с разни за сушилня, но и тях не ги ползвам.

# 636
  • София
Въпроса за солта е дискутиран доста. Всеки сам си преценява дали да ползва и каква /обикновена, морска или за миялни/. Разликата между готварската и специализираната е, че тази за съдомиялната е пречистена, докато обикновенната готварска сол, заради обработката и може да съдържа примеси, които увреждат филтърния блок на съдомиялната. Обикновената готварска сол не е подходяща за миялни също, защото саламурата от нея не е тази, която е необходима за поддръжка на живота на смолите в йонообменника, както и защтото може да стане на тапа някъде. Морската сол е пълна с примеси, поради особености на процеса на добиване и също не е подходяща. Много дълъг ми стана поста, който иска да попрочете за натревите, калциеви и магнезиеви йони - кои къде се намрат, как взаимодействат с йонобменика и защо обиновената сол не е подходяща, защо изобщо се слага сол и т.н.

# 637
  • Пловдив
Аз казвам, че всеки си решава, и това е просто друга гледна точка. Просто опция за използване на миялната. Чела съм достатъчно и съм решила, че в голяма степен е въпрос на маркетинг.

# 638
  • на Мелмак
Да, всеки сам си решава  bowuu
Спора за солта е безкраен  Mr. Green

# 639
Здравейте,за Коледа се очертава да получа  съдомиялна.Моля ви да ми препоръчате модел, по възможност 45 см.Такова ми е мястото.И също така,мога ли да сложа свободно стояща по кухненския плот,тъй като така или иначе плота ми в момента е нисък и ще се повдига.

# 640
  • Под Сините камъни
Здравейте,за Коледа се очертава да получа  съдомиялна.Моля ви да ми препоръчате модел, по възможност 45 см.Такова ми е мястото.И също така,мога ли да сложа свободно стояща по кухненския плот,тъй като така или иначе плота ми в момента е нисък и ще се повдига.
Моята е свободно стояща 45см на Горение.За почти 2 месеца ползване съм доволна  Peace

# 641
  • София
Аз съм с Бош 45см и нямам забележки. Сложена е под кухненския плот.

# 642
  • София
Моята е свободно стояща 45см на Горение.За почти 2 месеца ползване съм доволна  Peace
Съвет от мен - преди да купиш отиди на място и ги огледай. Имах Беко - хубаво миеше, но след като изтече гаранцията се съсипа да се разваля - на 8 та година вече предаде богу дух. Купих Горение ей така онлайн http://www.tehnomix.bg/gorenje-gs-52115-x , ами кошниците са нефункционални. При Бекото - чиниите се зареждат от едната страна и има достатъчно място за чаши, купи и др. Горението чиниите са посредата и няма място за чаши и други. Има програми, добре мие, но като не мога да събера съдовете ме хваща яд, че я купих без да я видя на живо.

# 643
  • Велико Търново
Ние днес се сдобихме с Бош 45 см, прилежно опакована с кашон, стреч-фолио, а като отворих капака вътре беше мокра. Нормално ли е това?

# 644
  • на Мелмак
Да, нормално е доколкото знам.
Преди да ги пуснат за продажба ги тестват.
Относно -купуването на нова съдомиялна -общо взето зависи от бюджета.
Има доста мнения за различните марки.
И най -добре е да обиколиш и да по разгледаш .
И пак да ни питаш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт