Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 269
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дълго време, ползва по-малко вода и по-малко ток от стандартните програми, за слабо до нормално замърсяване. Моята е почти 4 часа по книжка и изобщо не съм я и  пробвала.

# 121
Ейнджъл, благодаря ти още веднъж, ще проверя и при нужда ще те помоля за помощ   bouquet

# 122
E, значи супер миялна съм си купила!
Никога не й се е налагало да мие поне една нормално изцапана чиния, в която е имало майонеза, лютеница, винен кебап или сос фрикасе, примерно.
Да ям салати, да пия чай и фреш и да мия с програма за тенджери.. Много съм доволна!
Според мен това,че е изобразена тенджера,не значи,че е за тенджери,а че може да се справи с такива замърсявания.
Аз почти никога не ползвам кратките програми на ниска температура.Миенето го разбирам не само да ми отмие остатъците от храна,а и да дезинфекцира съдовете.

# 123
  • София
Даже в моята книжка пише, че ако уреда се ползва предимно на темп. под 50 градуса има опасност да се развият бактерии и др. замърсявания. Затова самата машина следи това, и през няколко цикъла при изплакване увеличава температурата до 60 градуса.

Същото знам и за пералните, че не трябва да се пере постоянно на 40 градуса, че се развиват бацили, трябва да се пере и на 60 градуса.

# 124
  • SF
Всъщност не знам на колко градуса мият програмите.
Каква е логиката програмата Еко да трае 4 часа, но да консумира по-малко ток? По-малко ток на час ли? Трябва да е 4 пъти по-малко ток на час, за да излезе някаква сметка "на сметка". Simple Smile

# 125
Най-използваните от мен програми на миялната са еко (пускам я на отложен старт за през нощта, за да свърши до сутринта - не заради цената на електричеството, мисля че ние имаме амо една тарифа, а за удобство), и кратката програма (на моята машина е 29 минути), която използвам най-вече през седмицата, когато нямам силно замърсени съдове. Аз и по принцип нямам загорели тави и прочие, защото винаги разстилам алуминиево фолио на тавите, като оставям и повече от двете страни, когато режа фолиото, и загъвам отгоре с тези части. По този начин и тавите ми остават абсолютно чисти, и храната, бидейки завита като с капак, се сготвя по бързо, и остава по-сочна, а и не на последно място фурната остава чиста.
Никога не слагам в миялната чиниите с остатъци по тях.
Но идеята за използване и на програмите с по-високи градуси поради вероятния риск да за завъждане на бактерии игурно има своя резон. Ще прочета повече из интернет, и ще трябва сигурно да пускам и другите програми от време на време.

# 126
  • София
Всъщност не знам на колко градуса мият програмите.
Каква е логиката програмата Еко да трае 4 часа, но да консумира по-малко ток? По-малко ток на час ли? Трябва да е 4 пъти по-малко ток на час, за да излезе някаква сметка "на сметка". Simple Smile
Тази програма хаби по-малко ток от ежедневната или интензивната програма на машината. Цялата програма, спрямо цялата друга програма.

# 127
  • SF
Ще пробвам някоя нощ на Еко. Не че ще разбера нещо за сметката ми за ток, но защо пък не! Peace

# 128
  • София
Тя разликата е малка и според мен екото заради икономиите си мие по-зле... та не знам...

# 129
  • София
Здравейте на всички!
Хоп и аз в клуба на миячките  Hug
Взехме този модел. Вчера ни я вързаха, направихме тестово миене на празна машина, а вечерта заредих и посудата на стандартна програма 60 градуса. Всичко ок, измиха се добре нещата, единствено по приборите имах като бели петънца. Някой има ли идея от какво може да е?  newsm78 Сложих таблетка Финиш много в едно. Светят ми индикаторите за сол и гланц, днес сложих сол, но пое много малко, резервоара беше пълен с вода и индикатора, въпреки наличието на определено количество сол продължава да свети..... Приемам всякакви съвети  Hug
Къде мога да намеря инфо и/или снимки как най-добре да се нареждат приборите и да се оптимизира пространството?
Предварително благодаря на отзовалите се   bouquet Hug

# 130
  • София
Хм, след поста на Мишле, почвам да се съмнявам в супер качеството на таблетките Финиш.

И при мен от финиша остават бели петънца. А са доста скъпи.

Но пък евтините W5 от Лидл мият перфектно.

Някой друг с такова мнение за финиша?

# 131
Аз нямам проблем с Финиша, но Блейзито пък ми "бутна" надписите на чашите  Joy Joy не знам надписите ли бяха "слаби" или блейзито силно  Joy

Относно белите петънца установих, че ми се появяват на по-стари вилици и лъжици с по-новите нямам проблем при едно и също/едновременно/ зареждане - едните излизат с петънца, другите не  ooooh!
Въпреки че ползвам таблетка финиш съм сложила и сол и гланц.
И четох че таблетките не стават за кратка програма нямали "възможност" да се разтварят "качествено"  Joy

# 132
Къде мога да намеря инфо и/или снимки как най-добре да се нареждат приборите и да се оптимизира пространството?

В моята книжка /моята е електролукс/ има снимка за подреждането, но гледам винаги да има малко разстояние примерно между чиниите /или в кошничката за прибори, нагъчкани ли са остават направо остатъци по тях. Имаше препоръка да се подреждат лъжица, вилица, лъжица....

# 133
Хм, след поста на Мишле, почвам да се съмнявам в супер качеството на таблетките Финиш.

И при мен от финиша остават бели петънца. А са доста скъпи.

Някой друг с такова мнение за финиша?
Финиша и мен ме дразни,имам още едшн пакет и няма да си купя от тази марка повече

# 134
  • Русе
Никак не е хубав финиша, не, че не вземам на 2 г 1 път и после ме е яд малко, но ги ползвам като ги деля. Надписите са кофти, не е от Блейзито. То и тях не ги харесвам, ама не е от него.

Общи условия

Активация на акаунт