Целулит - 7 тема

• 145 666
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • в 1001-та нощ
Здравейте момичета,
Алена и аз имам същия масажор, много е добър и здрав. Моят е на 9 години и все още си работи идеално. Обаче аз не помня коя от приставките е за целулитен масаж? Ти всъщност за целулит ли го ползваш?

Ползвам тази, която е като бодлички  Peace

Меган, аз бях загледала един - мисля на Филипс, който има и инфраред, а за ултразвук - не помня. И по-скъп. Ако ще е уред за вакуум - искам да има и още екстри, иначе само за вакуум - вендузите са ми идеални Simple Smile

# 586
Аз имам такъв вибромасажор в къщи, но ефект  няма. https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0 … jTyvgJbB2FttJM%3A
Мажа с антицелулитен гел и с колана със силиконовите бодлички се почвам. По половин час ме масажира и няма никаква разлика.
При първите масажирания ми почервеняваше кожата и засърбяваше, но сега свикна и дори не се зачервява. А и забелязах, че бодличките вибрират на едно място, т.е. един вид забиват в бедрата и не се движат по тях, а само на едно място.
Искам да питам нещо- при целулита, който се получава от задържане на вода, пиенето на повече вода не усложнява ли нещата, вместо да помогне? Нали точно това е проблема- задържане на вода? Какво знаете вие? Съжалявам за тъпия въпрос:)

# 587
Ти определяш натиска. В началото на темата има клипчета, добре е да ги видиш. Всеки масаж трябва да се прави внимателно, за да не разтеглиш кожата и вместо да я подобриш, да й навредиш. Масажът не трябва да боли и да ти прави синини. Същото е и за капилярите. Започни с леки масажни движения и с лек натиск. Когато усетиш, че няма вече натоварване може да увеличиш  вакума. Успех! Wink

Благодаря, Princesa Lea! Явно трябва да пробвам с различни видове натиск, докато намеря златната среда.

# 588
  • София
Алена, благодаря!  bouquet Аз вечер пред тв-то си се масажирам, с този уред, но без приставка и пак ме отводнява. Сега ще пробвам с тази, че все не помнех коя от всички беше за целулит.
new_girl, пиши после как върви  Simple Smile

# 589
Satenka, пиенето на НЕдостатъчно количество вода кара организма да я "складира" в клетките, което всъщност причинява това задържане. Приемаш ли достатъчно вода организма няма да изпитва нужда да се запасява и да я натрупва.. Това поне е моето мнение, нека някой по-компетентен да се включи с по-точно обяснение.  Peace

# 590
  • София
задържането на вода може да има много причини, освен тази която си посочила- недостатъчно количество, може да има хормонално нарушение, липса на елемент- калий например, а може въпреки всичко просто около датата на мц да си се задържа вода, зависи и от солта. На мен ми помага пиенето на чаша вода с лимон сутрин на гладно, както и отвара от магданоз. Аз не смея да ползвам отводняващи таблетки. Един масаж особено вечер- лек, лимфен много ми помага също. но трябва постоянство, като миенето на зъби. Всеки ден да се прави по-малко масаж, разходка, краката на височко вечер след работа, особено ако се носят обувки и храна, вода и... една почивка на Малдивите...  Mr. Green

# 591
Отварата от магданоз за какво по-точно е и как се прави?
А защо не смееш да пиеш отводняващи таблетки? Аз пия дрениращ чай, надявам се да ми помогне малко от малко.

# 592
  • София
Satenka, аз не искам да пия таблетки, защото ме е страх да не ми прецакат бъбреците. Моя позната ползва такива преди години и имаше кофти последствия. Всеки си преценява сам. За чая от магданоз има мноого инфо в нета. Няма значение коя рецепта ще си харесаш. Действа отводняващо, а оттам и намалява видимия воден целулит.

# 593
Таблетките може да са вредни не само за бъбреците, но могат и рязко да свалят кръвното. Освен това май рязко се губят и електролити от тялото. Така че по-добре да се изягбват, ако не са предписани от доктор.

# 594
Предполагам същото се отнася и за дрениращия чай.Поне ще свърша опаковката и няма да пия повече. Ще видя за магданоза. Мерси на всички за инфото:)

# 595
Поръчах си този комплект http://www.ebay.co.uk/itm/Set-4-CUPS-ANTI-CELLULITE-FACIAL-COSME … :J50AAOSwk1JWgtM2
Има представка за лице някой правил ли си е масаж ?

# 596
Здравейте,

След разбъркване  на хормоните и качване на килограми ми се появи целулит, който не съм имала. Спортувам и се храня здравословно, но ми се иска да приложа и други методи. Мислите ли, че кавитация би помогнала или пък вендузи, сухо четкане?

Извинявайте, ако е обсъждано повече пъти, не съм чела темата преди  Peace

# 597
  • Sofia
   За сухото четкане знам, че е много ефективно и полезно за организма, като цяло. Ето темата за тази рутина. Peace

Вендузите също са добър помощник в борбата с целулита, но с тях трябва много да се внимава, защото са противопоказни при хора с лесно пукащи се капиляри.

По отношение на кавитацията, има доста спорни мнения, което лично мен би ме отказало. Peace

# 598
Една приятелка ползва вендузи и при нея имаше видим ефект след около месец.
А аз ходих веднъж на кавитация (целулит нямам,но се боря с едни упорити 5 кг),бях решила да направя няколко процедури,но попаднах на едно предаване,в което между другото се вметна,че процедури като кавитацията и криолиполизата не са разрешени мисля ,че беше във Франция,(може и да бъркам)тъй като убиват здрави клетки и съответно нанасят поражения върху организма.За себе си реших,че с няколко кг в повече ще съм по-добре,отколкото да рискувам здравето си и не отидох повече.
Аз бих опитала с отводняващи билкови чайове,тъй като целулита е и задържане на течности.
Приятелката ми пиеше много кола и газирани напитки,но откак спря да пие кола и намали приема на газ.напитки има голяма промяна,но предполагам се дължи на различни причини при всеки,така че едва ли е панацея това което споделям.

# 599
Дилянка зависи от състоянието на целулита. За съжаление някои път се повлиява само от по-специализирани процедури и терапии, дето не може човек сам да си прилага вкъщи. Но храненето, спорта винаги са от полза.

Общи условия

Активация на акаунт