Целулит - 7 тема

• 145 717
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
# 436
На мен ми се появи проблем на сухожилието на дясната ръка. Много ми е трудно да стискам вендузите вече. Мисля да си взема този масажор, понеже не намирам друг на нашия пазар който да е  с вакум.
http://www.tehnomix.bg/lanaform-la-110220
Макар, че се притеснявам да не е много силен вакума и да ходя синя. Може и с вибрация да си взема. Не съм решила още, ще по умувам.

# 437
Привет, влизам в темата с въпрос. От около 2г си правех масаж с вендузи - силиконови и на винт, но ме стреснаха, че ако ги движа кръгово (трябвало само в посока отдолу нагоре) можело да си докарам разширени вени. Гледам мацката на клипчето ги движи кръгово и във всички посоки. Аз горе-долу по същия начин само че с по-бързи движения примерно един оборот го правя за 2 секунди. Та на въпроса - възможно ли е наистина да си докараш разширени вени? Аз правя масажа на седалището и на бричовете, и дори и да ми излезе някоя вена там, няма да я видя защото имам доста натрупвания  newsm78

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 18:02 от y_em

# 438
Здравейте, доста изчетох и информацията, която събрах се надявам да ми е от полза. Имам няколко въпроса и ще съм щастлива ако може да ми помогнете. На 32г.съм, 49кг. спортувам активно от около 2 год. и съм доста оформена, но каквото и да правя не мога да се справя с проклетия упорит целулит. Имам доста на дупето особено, с храната съм добре, ям сравнително здравословно. Почнах курс от
ръчни масажи и LPG, но се притеснявам защото на няколко места тук чета, че докато трае курсът не трябва да се тренира силово, а тренировките на които ходя са точно такива, напъди, клекове с тежести. По принцип тренирам така от много време и се надявам, че това няма да повлияе зле на масажите, но не съм сигурна  Confused

# 439
  • в 1001-та нощ
...
Аз пък съм чуденка Rolling Eyes Значи, като стисна дупето с ръка, има целулит но пренебрежимо малко.... Последните дни обаче забелязах, че като си стегна мускулите е много зле положението. Ама не мога да разбера, стрии ли е това или целулит newsm78

Стриите са, като белези - черти. Целулитът е неравности, трапчинки ... Може и двете да имаш

# 440
 Simple Smile Аз водя борба от 1.06. с почти всички възможни средства - ръчен масаж + вендузи, дори с точилка, Радиочестотен лифтинг, LPG - с последния модел - М 6 Integral, доста по-добър от M 6, криолиполиза, която добавих от 2 седмици насам, пилинг, мазила, маски, много движение, пиене на вода и др. Но имам и излишни килограми и става бавно ... Целулитът е много по-мек, като цяло и доста по-видим. При мен е повече с цел отслабване. Само кавитация не съм пробвала.
Една масажистка ми обясни, по повод "пляскането" по време на масаж, че повечето го правят с цел ефект пред клиента - по-лесно се постига зачервяване, но по-добре е това зачервяване да се постигне с масажни движения, което е доста по-трудно, а не с пляскане.
Ще споделя впечатления от криолиполизата.

# 441
  • тук и там
Аз се отказах от масажите със вендузи,поради няколко причини.Като първа и най-важна,целулитът ми става по-видим след масажите... Sad Като втора причина-краката ми изглеждат ужасно след масаж със вендузи-с огромни синини,то даже не са синини -ами лилави на цвят кръвонасядания.Предполагам че е до кожа..Кожата ми е доста бяла,и прозират кръвоносните съдове през нея.Така или иначе имам доста видими капиляри,след масаж стават още повече и се пукат и няма оправяне.Пих два месеца рутаскорбин-без ефект..С други думи-не са за всеки тези масажи. Peace

# 442
И аз засега се отказах, защото можело да си докараш разширени вени и вече не смея да масажирам...

# 443
Може би зависи от масажиста... моята кожа също е бяла и прозрачна, но синини рядко са ми ставали.
Разширени вени с вендузи не можеш да си докараш, може да се влоши положението на разширените вени от масажа, поради което тези зони следва да се избягват.
При мен в края на ръчния масаж ми правят по едно "минаване" с вендуза, кръвообращението много се подобрява.
И при мен веднага след всеки масаж, дори да е само ръчен, целулитът става по-видим, защото течностите, благодарение на масажа, т.е. задържаната вода, се оттеглят .

# 444
Аз също започнах масаж с вендузи преди около месец и мога да кажа, че виждам подобрение. Като цяло нямах много за махане, може и това да е причината за бързия ефект  Peace
Синини не съм имала никога, но на мен много рядко ми се появяват. Все пак не съм се измъчвала с вендузите, ако усетя болка - намалявам вакуума.
Правя масажа всеки ден като редувам един гел на Биотен, който имам и олио на Боди Шоп. Като ги свърша мисля да пробвам с маслото срещу целулит на Икаров.
Използвам и гела на Кройтерхоф, но не заедно с вендузите  Peace

# 445
Здравейте момичета, и аз ползвам вендузите вече почти година и съм доволна, много се подобри видът на кожата, цветът, на места целулитът е намалял. Но пиша основно заради стриите...имам няколко по гърба/паласките и ползвах едно масло Bio oil. Някой ползвал ли го е...върви му и реклама по тв. Ползвах го 2 месеца някъде, не виждам особен резултат, няма и съдържание на маслото, та въпросът ми е имали някое масло или комбинация от масла, които имат положителен ефект за стриите?

# 446
Здравейте момичета, и аз ползвам вендузите вече почти година и съм доволна, много се подобри видът на кожата, цветът, на места целулитът е намалял. Но пиша основно заради стриите...имам няколко по гърба/паласките и ползвах едно масло Bio oil. Някой ползвал ли го е...върви му и реклама по тв. Ползвах го 2 месеца някъде, не виждам особен резултат, няма и съдържание на маслото, та въпросът ми е имали някое масло или комбинация от масла, които имат положителен ефект за стриите?

Според мен за стриите единствено помага времето и почивката на море  Laughing
Ще обясня какво имам предвид - обичам да се пека на слънце, може да е вредно, но ми е приятно да имам хубав тен. След като мине морската почивка и постепенно тенът избледнее забелязвам, че и стриите са по-бледи. И така година след година почти вече изчезват десетгодишните ми стрии .....
Преди време ходих на едни процедури за заличаване на белези. Ами и те са на същия принцип - горят съответното място и след време се образува нещо като коричка. Тоест - увредената кожа пада и на нейно място идва нова кожа.
Все пак не съм експерт по темата, само споделям моите наблюдения  Simple Smile

# 447
Аз пък отдавна се зарязах  Blush с масажи, тренировки...  Crazy
Бях посвалила няколко килца и като се видях 53кг. на 170см. височина, направо се уплаших за здравето, буквално  Confused и преустанових всичко... да, ама ето месец и половина с обилно и постоянно ядене и без никакъв спорт и масажи, вчера се мерих +2кг.  Crazy та, сега пак трябва да почна надолу  Laughing

# 448
  • София
За стрии при мен страхотен ефект има от мазане с какаово масло-био натурално.За един месец ,всяка сутрин мазане почти изчезнаха.Аз имах на бедрата ...вече пиша в минало време 😄 имах

# 449
  • тук и там
За стрии  съм чувала че помага масло от Ему,но не съм ползвала лично...

Общи условия

Активация на акаунт