(Био)зеленчукова градина - тема 29

• 69 955
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Не знам как е при вас, но при нас вали сняг.  Cry
Пепелта от дърва я изсипваме в градината. А като си приготвях пръстта за разсадите, сложих и по някоя и друга шепа пепел. Тя май изсушава малко, та реших да не прекалявам с количеството.

# 181
ЛЕле, сняг, при нас духа много силно... Завих парника, ама кога ще го сея.
Герри, и аз сега слагам тор, ако не е прясна, нищо не пречи.

# 182
Насипах я пепелта в градината, ама щеше да ме отвее. И студено бррр..
Тази зима май няма свършване. Mr. Green

# 183
След вчерашния слънчев ден се бях приготвила да свърша милион неща тази събота и неделя в градината, а този сняг.. Никак не беше честно  Crossing Arms

# 184
Дървесната пепел ползвайте с едно на ум, демек с мяра... Преди 2 години изсипах камари в градината и още е предозирано с калий...

# 185
При мен е лято но дошло изведнъж ooooh!
Попаднах на този инструмент..някой майстор който разбира може да го сътвори Peace

# 186
При мен е лято но дошло изведнъж ooooh!
Попаднах на този инструмент..някой майстор който разбира може да го сътвори Peace
Някой вече се е захванал: http://www.agrohit-evrika.com/index.html

# 187
Рорик,аз съм от Русе,но живеем в едно селце на 17 км.от града.Отглеждаме домати,но трудно  Wink Показвам днешни снимки на сорта домати Лабрадор с малко доматче-вижте обаче височината на растението!!!!                      Алис,не залагай много на него !По добре някой сигурен сорт пък като видим какво ще направи тази година ще помислим за другата.Добре,че сложих сама 6 корена! Blush 

# 188
Нито едно стръкче пащърнак не е поникнало-ни в покритите със стъкло лехи,ни в новата градина! newsm78 Май ще сея втори път,а друг път ще знам да не бързам толкова...Днес хапнахме първите зелени салатки садени от есента,но са само няколко,защото зимния сорт който сях не поникна въобще-Зимна маслена глава,а другия сорт поизмръзна и доста салатки изгниха.Чудя се тепърва да правя ли разсад за някой по лятна салата?

# 189
  • Пазете Гор
Пащърнакът извежда едно петопръстно първо листенце, изчакай още малко. Не е късно и за повторен посев. Огледай (или обработи) за голи охлюви.

Супа или яхния с добавен пащърнак е нещо качествено по-добро, усилието си заслужава!

Салатките са ми болна тема, домашна мъка. Оцеля 1 (една) единствена - като че ли не е салатка, ами дъб!

# 190
  • на пъпа на Златията
Рени ,
1,защо си садила домати в тия сандъчета?
2. Това ми прилича на саксийно цвете, като ония портокалчета  по 30 сантиметра.
Това ако ти се лепне да ти опраши градината че има да береш дренки вместо домати.
Този сорт ако не сте го взели от някой цветарски форум, да не се казвам ,как се казвам.
Народът лудна. Гледам ги и тия с манджите по телевизията .Мастер , не знам,къв си. Пак казвам - народът лудна.

# 191
Този сорт ако не сте го взели от някой цветарски форум, да не се казвам ,как се казвам.
Народът лудна. Гледам ги и тия с манджите по телевизията .Мастер , не знам,къв си. Пак казвам - народът лудна.
rorik,
Вече не си rorikLaughing
Моят "Лабрадор" не е от цветарски форум, предполагам, че и другите са се снабдили от същото място.
Аз имам "Рила" със същата големина като "Лабрадора" и с цвят.  Sad
Явно тази година всички ще ядем дренки.

# 192
Рени,   bouquet благодаря за снимките и споделеното за Лабрадор. Вече знаем със сигурност, че е почти декоративен домат. Дали плодовете ще му се получат по-големи от череши? Сега е моментът да попитам колко големи стават плодовете на чери доматите? Никога не съм опитвала дори, може и да са вкусни. Засяла съм Розов, Паулина, Калина и от ниските се надявам Розов мед и поне още някой друг да са нормални, ще видим. В Лонг Кийпър също ми е надеждата да ядем по-късни домати. От експерименталните сигурно ще насадя някой и друг в оранжерията и в основната градина. Нека първо да станат разсадите. Лабрадор и Ямал (общо са под 10) са на един месец. Нямат много добри условия, но трябва да оцелеят. Simple Smile
Много студ тази полет. Вчера цял ден беше чисто мартенско време - духне със сняг, стопи се, после пак. Чак след две седмици прогнозата е за по-топло (нощни над 5 градуса).
И моя пащърнак го заглеждам, ама нищо. Сигурно му е студено. Грахчетата тук-там са подали главички. Не бях сигурна дали ще излезе нещо, защото семената са с изтекъл срок на годност, а не ми се купуваха нови. Марулките, които засях преди десетина дни ли беше, са поникнали, което е радващо. Презимувалите на открито лекичко започват да растат. Само няколко коренчета са изгнили, другите са добре. И ние вчера хапнахме първата зелена салатка, но не от марулки, а от зелените перца на балучката. Е, много вкусно! За първа година засадих балучка, друга година все стар лук садя и после режа перца, те растат. Дали ще се получи така и с балучката не знам, но ще опитам. Да си призная, хич не съм наясно с тази балучка. Било едър арпаджик. А какво ще стане, ако се остави за глави - от любопитство питам. Опитах да насадя няколко стръкчета марулки от разсада, който расте вътре, но при този студ не храня големи надежди. Най-вероятно засетите и поинкнали през пролетта ще са по-бързи.

# 193
Имам един покарал чесън. Как мислите дали става за сеене?

# 194

Общи условия

Активация на акаунт