MasterChef България, Тема 2

• 52 155
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Аз картоф не слагам, но девисила го уважавам когато е пресен. Към дафиновия лист съм по-предпазлива.

# 511
Дебата е безмислен - колкото домакини толкова и разновидности на рецепти на пилешка  супа, на баница и т. н.

# 512
  • Ню Йорк
Аз мисля да я опитам пилешката супа в тоя и вариант. Обичам експериментите Wink

# 513
  • Стара Загора
Дебата е безмислен - колкото домакини толкова и разновидности на рецепти на пилешка  супа, на баница и т. н.

Много правилно си го казала макар, че и на мен ми се видя много странно това с дафиновия лист и т.н., но другя шеф каза, че Адре я е приготвил с негов почерк. Аз ако съм там и примерно усетя, че е имало дафинов лист, никога не бих го казал, защото през ум не ми е минавало дафинов лист в пилешка супа.
Тази жена Кристина, ми се струва много мила и с дооооста опит, дано да стигне по-далеч.
Аз и друго недоумявам просто, как може да пускат човек, който е веган и изпитва погнуса от месото с претенции за шеф готвач? Изключително много ме дразни това момиченце и снощната и нацупена физиономия показа тотално невъзпитание и уважение към журито. Как човек, който изпитва погнуса да пипа дори кайма, след това ще може да я приготвя и ястията, който тя ненавижда с месо да бъдат вкусни? Нещо приготвено с погнуса и нежелание не знам как може да бъде вкусно, а ако спечели тя, ще и се налага да приготвя такива ястия. Изгониха къде, къде по-кадърни кулинари заради много малки грешки, а ми оставиха тая претенциозна лигла да продължи.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 18:45 от sparkyy

# 514
Цитат
Адре я е приготвил с негов почерк
.

Не познавам почерка на Андре, но си  мисля, че след като ги видяха дали могат да режат лук, това си беше най - обикновен изпит по разпознаване на аромати и подправки. Защото всеки може да прави пилешка супа.

# 515
Скрит текст:
Изключително много ме дразни това момиченце и снощната и нацупена физиономия показа тотално невъзпитание и уважение към журито. Как човек, който изпитва погнуса да пипа дори кайма, след това ще може да я приготвя и ястията, който тя ненавижда с месо да бъдат вкусни? Нещо приготвено с погнуса и нежелание не знам как може да бъде вкусно, а ако спечели тя, ще и се налага да приготвя такива ястия. Изгониха къде, къде по-кадърни кулинари заради много малки грешки, а ми оставиха тая претенциозна лигла да продължи.
И на мен ми направи много неприятно впечатление това момиче, с каква погнуса говореше за месото.  Confused

# 516
И все пак някой от вас готвил ли е или ял подобна пилешка супа....с този дафинов лист и девисил не знам какъв вкус би имала...

Нито съм готвила, нито съм яла. Слагам други подправки и не застройвам. Олио и дробчета също не слагам. Все пак когато готвя е за да се изяде.  Mr. Green

# 517
  • София
Аз си мисля, че нарочно пилешката супа беше такава завъртяна и с необичайни съставки, за да има какво да отгатват. Едва ли шеф Токев смята това за класическа рецепта, каквито се готвят обичайно  в домашна обстановка.

# 518
  • Стара Загора
Аз си мисля, че нарочно пилешката супа беше такава завъртяна и с необичайни съставки, за да има какво да отгатват. Едва ли шеф Токев смята това за класическа рецепта, каквито се готвят обичайно  в домашна обстановка.
Имаш право! Най-вероятно това е причината. Като се замисля е логично.

# 519
  • Sunshine state

Според мен супата беше нарочно приготвена с повече съставки от необходимото.

И аз смятам така и друго ме учуди - съставките вода, олио и сол...  Rolling Eyes Като казаха 20 съставки и си викаш, брех ,че богата супа,а то.. И аз не бих написала подобни съставки. Хрумна ми, но си казах, че е глупаво и смешно, а накрая се оказа, че действително и тях са изброили.  Laughing
Като изключим Мариела, неприятна ми е и вегитарианката. Като я е гнус от месото, да си стои у тях и да си готви зеленчуци. Сума си нахут навря на каймата, за да прикриела мириса. А каква физиономия направи като опита супата на Токев..  Crazy После най-нагло излъга, че й харесала. baby_neutral Нямам фаворит засега.

# 520
  • Ню Йорк
Скрит текст:
Изключително много ме дразни това момиченце и снощната и нацупена физиономия показа тотално невъзпитание и уважение към журито. Как човек, който изпитва погнуса да пипа дори кайма, след това ще може да я приготвя и ястията, който тя ненавижда с месо да бъдат вкусни? Нещо приготвено с погнуса и нежелание не знам как може да бъде вкусно, а ако спечели тя, ще и се налага да приготвя такива ястия. Изгониха къде, къде по-кадърни кулинари заради много малки грешки, а ми оставиха тая претенциозна лигла да продължи.
И на мен ми направи много неприятно впечатление това момиче, с каква погнуса говореше за месото.  Confused

След китеника тя е следващата, която трудно понасям. Наистина то не бяха фасони, не беше чудо. Ми като се знае каква превземка е какво търси там?
И в разрез с общото мнение другата, която не харесвам е анорексичката, само като я видя и ми се отяжда.

# 521
Израснала съм с девесила, лющян по нашия край........И да, яла съм пилешка супа с лющян - редовно. Това е супата на мама! Heart Eyes Тук, в Благоевград, не я намирах дълго време тази подправка и си я завъдих в градината. Защото пилешката супа, а и ред други манджи, не бяха моите манджи. Нещо ми липсваше!

Абсолютно!!!!!! Peace Peace Peace Peace
Кой както му е сладко така да си готви!

# 522
Поведението на вегетарианката е неприемливо и за мен. Чак такива гримаси  #Crazy, а до колкото си спомням е от 4-5 години е такава. Не ми се струва толкова далечно времето, когато е яла месо  newsm78

# 523
  • Sofia
има ли я тук рецептата за супата....опитах се по спомен да си я запиша,за да спретна в скоро време,но 3 съставки ми се губят Thinking

# 524
  • София
има ли я тук рецептата за супата....опитах се по спомен да си я запиша,за да спретна в скоро време,но 3 съставки ми се губят Thinking
Има снимка на продуктите, ако ти върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт