MasterChef България, Тема 2

• 52 132
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
luba_rizova, Pupitka, Атти, благодаря за подкрепата, ще му предам  Peace

# 541
Стискам палци на Ву, справя се чудесно!

Пилешка супа праввя с фиде и никога с картофи. Девесил съм слагала, дафинов лист и целина също, но не и чесън. Застройка правя с кисело мляко и жълтък.

# 542
... За супата мъжа ми си направи експеримент и той участва в състезанието да познае съставките - ами в списъка му присъстваше всичко, без девисила,  мащерката и дафинов и я лист, а дори не опита супата, само по това, което дадоха, т.е. беше със 17 елемента.   Та човек дори от обща култура трябва да познае поне 13-14 неща, стига да не се притесни,  както Кристина напр.
Зависи кой как приготвя супа. Яла съм пилешка супа само с пилешко, лук, морков и застроена с брашно и яйце. Друго не разпознах да има в тази супа.
Някои слагат готово бульонче на Маги примерно, в което има 20 подправки и в супата си слагат морков, пиле и картоф - точка.  Laughing Кой както се е научил.

Не съм се опитвала да познавам какви продукти е сложил Шеф Токев, но сега като казахте прегледах какво е сложил в супата. Не слагам - дафинов лист, чесън, мащерка.
Дробче не винаги слагам, зависи дали съм си купила набор за супа. Тогава и воденичка може да сложа. Лимон не винаги. Понякога нарязвам в супата.
В пилешката супа предимно слагам: вода, олио, сол, черен пипер, глава и листа целина, магданоз, девисил, червена, зелена и жълта чушка (винаги си миксирам за супи), лук, морков, пилешко месо, картоф, фиде, жълтък, кисело мляко.
За някои хора моята супа вероятно не е пилешка супа, но така я обичам  Laughing
Като имам дреболийки слагам и от тях + лимон + понякога и пащърнак (чудесен вкус придава).

Ако Шеф Токев беше казал да опишат кой как приготвя пилешка супа, щях да улуча доста от подправките и продуктите му. Иначе ако бях на мястото на готвачите в мастъра, сигурно щях да се пуля и да търся неземни подправки и продукти, които е използвал и щях да пропусна елементарни подправки и продукти, както някои от тях направиха.

Голямо писмо за една супа дръпнах  Joy

# 543
  • Ямбол
Аз и олио рядко слагам, колкото си пусне пилето, после слагам бучка масло и така ми е по-вкусно, отколкото с олио.

# 544
Аз и олио рядко слагам, колкото си пусне пилето, после слагам бучка масло и така ми е по-вкусно, отколкото с олио.
Точно!  Simple Smile Това го пропуснах.
Сега прочетох назад в темата. Наистина, колкото домакини - толкова варианти на супа. Може заради предизвикателството да познаят съставките да е сложил Шеф Токев чесън, дафинов лист и мащерка в супата. Досега не бях чувала някой да слага такива подправки в пилешка супа.

# 545
  • Ямбол
Да, сложили са силни аромати, които са разпознаваеми за тези, които ги познават. и чушките, и чесънът, и подправките си имат силни ухания и вкус.
Аз пилето не го овкусявам, защото така се губи идеята на месото, което основно искам да усещам. Затова рядко слагам дори и чушка, и лук не слагам. Само морков.

# 546
  • Пловдив
По принцип, до колокто знам, по стандарт супа със застройка не търпи картоф. Картофа се слагал само на бистри супи. Peace Моята майка също слага картофче във всички супи, но откакто се наложи да обслужвам каприза, вече не го правя. /а не , че не обичам аз , но/ Ама да набуташ и дафинов лист, и девисил и мащерка ... наистина със сигурност е заради предизвикателството, то тези силни подправки сигурно убиват вкуса на месото , както Лиляна каза. Абе да вземем да идем до Хилтън и да си поръчаме супа, да видим какво ще ни донесат hahaha
Да видим как ще ни изненадат следващата седмица.  #Crazy

# 547
Ето менюто в ресторанта където работи Андре. И да отидем не може да хапнем такава пилешка супа  Mr. Green Супи има само
Френска лучена, Картофена супа с кървавица, салата от див лук и Пилешки бульон с лимонена трева и сезонни зеленчуци . Поне в тази, която им сервира нямаше лимонена трева.  Grinning

# 548
  • Sunshine state
Значи викаш откъм супи бедна работа.  Laughing Така са изисканите ресторанти- поддържат малък асортимент.
Не знам защо си мисля и аз,че Мариола ще си седи до края и ще бъде сред финалистите. Нещо като Крисчън от американския МГ. По ТиЕлСи отнови повтарят сезона с Джош. Не мога да разбера защо не купят друг? Направо и репликите им знам наизуст.

# 549
Значи викаш откъм супи бедна работа.  Laughing Така са изисканите ресторанти- поддържат малък асортимент.
Не знам защо си мисля и аз,че Мариола ще си седи до края и ще бъде сред финалистите. Нещо като Крисчън от американския МГ. По ТиЕлСи отнови повтарят сезона с Джош. Не мога да разбера защо не купят друг? Направо и репликите им знам наизуст.
Не само супи  Grinning Салати има повече, месо има от всяко по един вид, но пък такива ресторанти наистина имат малък асортимент.

# 550
В по - добрите ресторанти е така, за да не се разваля храната и винаги да е прясна. Много по - добър вариант, отколкото да има 10 страници меню и два фризера пълни до горе.

# 551
И аз гледам отново сезона с Джош и ми е тъжно след това което прочетох за него, беше ми много симпатичен Sad)

# 552
В по - добрите ресторанти е така, за да не се разваля храната и винаги да е прясна. Много по - добър вариант, отколкото да има 10 страници меню и два фризера пълни до горе.
То и няма смисъл да е много голямо. Така има неща, които никога не се поръчват или се продават по две порции. Губят и двете страни - ресторанта, защото хвърля продукти и клиента, защото може да си поръча някое от тези неща.

# 553
Току що гледах Нина със сина и при М. Векилска. Много е мила тази жена, дано, дано успее!

# 554
  • Русе
Извинявам се за спама, просто търсачката на форума не ми дава отговор.
Та, какво се е случило с Джош от сезона, който сега дават по TLC?

Общи условия

Активация на акаунт