Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 501
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
Да,благодаря.Колко време преди термина е тази за през бременността?А тази за преди раждане?

Погледни тази темичка и питай там, много са отзивчиви.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=821287.0;topicrefid=20

# 376
Здравейте,
Обръщам се към вас защото не знам какво да правя и къде да потърся информация вече.
Бременна съм в 25 гс, но на последния преглед миналата седмица доктора ми обясни, че бебчо по развитие е в 30 - 31 гс. Измести термина ми от 01 август на 29 юни!? Пита ме дали съм сигурна в датата на последния си цикъл и дали не е бил септември, а не октомври и можело един месец да съм карала цветна бременност!? Сигурна съм, тъй като започнахме с опитите през октомври и не е възможно да съм била с цветна защото правих тестове и за бременност и за следене на овулацията! Питах дали не е просто по-едро, тъй като и аз съм едра, но ми отговори, че не просто било по-едро, а по-развито?!
Прочетох, че може бебето да е по-развито ако майката е с диабет. Пуснах си изследвания, нямам диабет. И въпреки, че доктора ми обяснява, че нямам повод за притеснение тъй като всичко е наред  с бебо и съм щяла да родя просто месец по-рано, някак си нещо не ми дава мира и не разбирам как може да има такава голяма разлика в развитието. Изпрати ме при доц. Томова за преглед и да се сравнят данните ( уж за мое спокойствие ). Но нали една бременност е 9 месеца? Как е възможно тогава в моя случай да бъде 8?
Моля ви, ако някой е имал подобен случай да пише защото ще се смахна вече!
 Banghead  #Crazy
На мен някъде към 19-20г.с.ми изместиха термина с 3 седмици напред.После в 34-35 г.с. пак се върнахме на първоначалния ми термин,а накрая преносих с една седмица,така че не знам какво да ти кажа,освен да отидеш и на друг лекар за мнение.

Здравейте, днес мина прегледа при доц. Томова и се оказа, че всичко си е наред. Има разминаване от около седмица което е в рамките на нормалното, но няма такива разлики от 4-5 седмици. Според доц. Томова проблема е в апарата на моя лекар. Чух се и с него и ще ми види резултатите в понеделник Simple Smile
за всеки случай ми каза да се обърна и към ендокринолог тъй като еднократното изследване на кръвта не е показателно за гестационен диабет. Според нея нямам повод за притеснение, но не е зле да си направя консултация Simple Smile
 newsm47

# 377
  • Варна
Аз не мога да проумея какво точно го смущава твоя лекар  newsm78
притеснява го че не е под отрицателните стойности, но според мен нещо бърка изследванията.
IgG е показател за преболедуване в миналото, това че стойностите са положителни означава, че си боледувала и имаш антитела. Т.е. отвсякъде е по-добрият вариант, отколкото да са отрицателни и да има опасност да се разболееш оттук нататък. И аз не разбирам притесненията на лекаря ти.

# 378
Здравейте, момичета!
Въпросът ми е трябва ли една бременна в 3ти месец да се ограничава в свиването и клякането? newsm78 Аз редовно си се навеждам и си клякам, а свеки и ММ ме пазят. Другата седмица съм на лекар и ще го попитам. Какво ви е мнението?

# 379
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Въпросът ми е трябва ли една бременна в 3ти месец да се ограничава в свиването и клякането? newsm78 Аз редовно си се навеждам и си клякам, а свеки и ММ ме пазят. Другата седмица съм на лекар и ще го попитам. Какво ви е мнението?

Трето дете ще раждам и не съм се ограничавала никога от движения. Само не вдигам по-големите ми деца Peace

# 380
Здравейте, нормално ли е да вдигам температура 37 - 37.2 в началото на бременността. От няколко дни вечер се чувствам отпаднала и си мерих температурата и всеки път ми е леко завишена.
Още не съм ходила на гинеколог тъй като все още е рано според личната ми лекарка, но тази температура започва да ме притеснява. Според моите изчисления съм в 4 гс. Док каза да изчакам една седмица

# 381
  • Варна
Здравейте, нормално ли е да вдигам температура 37 - 37.2 в началото на бременността. От няколко дни вечер се чувствам отпаднала и си мерих температурата и всеки път ми е леко завишена.
Още не съм ходила на гинеколог тъй като все още е рано според личната ми лекарка, но тази температура започва да ме притеснява. Според моите изчисления съм в 4 гс. Док каза да изчакам една седмица
  Нормално е заради високите нива на прогестерона. Аз си ходех с  37.4 до четвъртия месец. Успокой се  Peace

# 382
Благодаря,  това ме успокоява, аз иначе само мисля разни неща и се паникьосвам

# 383
Мамчета,как се справяте с киселините,безсънието и болките в кръста??? В почти 8 месец съм и от самото начало на бременността киселините ме мъчат до толкова,че повръщам и не мога да спя Sad Изписан ми е Гавискон и Талцид -ефект няма SadSad От 1 месец някъде не мога и да спя (г/д по 2-3 часа на нощ) ,което усещам,че ми е недостатъчно и ми е тежко през деня.Като спинкам на дясната страна бебка много блъска (а аз си мисля,че я натискам и затова прави така) ...Как всъщност е най-добре да спя имайки впредвид напредналата бременност?Благодаря!

# 384
  • Варна
Мамчета,как се справяте с киселините,безсънието и болките в кръста??? В почти 8 месец съм и от самото начало на бременността киселините ме мъчат до толкова,че повръщам и не мога да спя Sad Изписан ми е Гавискон и Талцид -ефект няма SadSad От 1 месец някъде не мога и да спя (г/д по 2-3 часа на нощ) ,което усещам,че ми е недостатъчно и ми е тежко през деня.Като спинкам на дясната страна бебка много блъска (а аз си мисля,че я натискам и затова прави така) ...Как всъщност е най-добре да спя имайки впредвид напредналата бременност?Благодаря!
Най-добре е да се спи на лявата страна. За киселините аз пиех Биоанацид и много ми помагаше. Преди да го открия пиех газирана вода, а понякога и хлебна сода, колкото  и да не е полезно, понякога просто не се търпеше. А за болите в кръста не мога да те посъветвам нищо...

# 385
Газирана вода пия по шише,че и повече на ден... Биоанацид хапчета ли са?Теб мъчило ли те е безсъние?

# 386
Момичета помагайте страдам от тежка мигрена.Днес сутринта се събудих с главоболие и цял ден съм много зле ,изпих 2 парацетамола за целият ден ,но главата временно ме отпусне за около час и после пак се започва със силната пулсираща болка. ooooh!
Правих си студен компрес ,масажи ,но нищо не помага. Sick Друго което мога да пия освен парацетамол?Някакви идеи че вече не се издържа?! Praynig

# 387
Момичета знам че не е хубаво да се панирам но не мога да спра да се притеснявам.Бременна съм в 5 седмица преди 2 дни бях на лекар и видяхме гастационното сакче.От днес обаче ми изчезнаха всичките симптоми нито гърдите ме болят нито усещам напрежение ниско долу!Имам 1 мисед и това е дълго чакано дете(2год) затова и тръпна от страх да не се повтори случката.Иначе зацапване нямам или някакви неразположения.Дайте съвет моля ви случвало ли се е на някой внезапно да му изчезнат симптомите на преглед съм чак на 8!Благодаря предварително

# 388
София, симптомите се появяват и изчезват. Не е нужно да са налице непрекъснато. Бъди спокойна, защото с притеснения вредиш на бебето. Мисли позитивно и не се вглеждай в такива неща  Peace

# 389
Момичета помагайте страдам от тежка мигрена.Днес сутринта се събудих с главоболие и цял ден съм много зле ,изпих 2 парацетамола за целият ден ,но главата временно ме отпусне за около час и после пак се започва със силната пулсираща болка. ooooh!
Правих си студен компрес ,масажи ,но нищо не помага. Sick Друго което мога да пия освен парацетамол?Някакви идеи че вече не се издържа?! Praynig
Ако страдаш от мигрена, значи имаш чести проявления на симптомите и следва да си информирала следящия те лекар и той би трябвало да ти е дал насоки.

Ако просто имаш главоболие, причините за него могат да са много, вкл. захарен махмурлук. За него, примерно, помага пиенето на вода.

Няма как да ти помогнем, ако не сме сигурни за какво иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт