Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 484
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря! Дано всички се наслаждаваме на спокойна бременност Praynig

# 436
Според моя гинеколог силна и продължителна кашлица може да предизвика контракции.Даже се опита да ме убеди,че съм имала контракции заради една нелекувана кашлица,но истината е,че имах постоянни контракции от 4-ти месец до края и според мен нямаха нищо общо с кашлицата.

Да, точно това ме притеснява. Моят гинеколог ме прегледа в събота и за кашлицата ми препоръча само Синекода и бонбони за гърло. Не мога да кажа, че за два дни има голямо подобрение, но поне спя нормално през нощта.

Смеси мед с настърган корен от джинджифил. Винаги ми е помагал срещу кашлица.

kle0patra, може ли да дадеш повече информация - как го приемаш и по колко?
Не се притеснявай излишно,в едно се убедих-контракциите могат да се появат и от стрес и от постоянно мислене за тях.Не казвам да се подхожда безотговорно,но просто преди да са се появили не го мисли.Simple SmileАз бях със зверски контракции през цялото време и работих до края и напук на всички гинеколози при които ходих преносих с една седмица.Не ги мисли сега контракциите,а си се наслаждавай на бременността си.Успех ти желая и да оздравяваш бързо.

Ох и аз от 2 седмици съм с контракции ту се появяват ту изчезват.През нощта понякога ме хващат за около 1ч и после ходя по-голяма нужда и малко след това ми минава.На вас случвало ли ви се е?

# 437
Panteryx,случвало ми се е няколко пъти през бременността,но така и ме досрамя да питам гонеколога.Simple Smile

# 438
Panteryx,случвало ми се е няколко пъти през бременността,но така и ме досрамя да питам гонеколога.Simple Smile

bowuu и аз така се чувствам ,но общо взето май май всичко трябва да се консултира с лекаря.Аз съм чак на 25.05 на лекар и ще питам и не ме интересува срам не срам,само да не ме боли корема пак  newsm78

# 439

Смеси мед с настърган корен от джинджифил. Винаги ми е помагал срещу кашлица.

kle0patra, може ли да дадеш повече информация - как го приемаш и по колко?

Рецептата ми е "на око", но със сигурност няма да навреди на бременността. В една чаена чаша слагаш една супена лъжица настърган корен от джинджифил. След това хапваш няколко пъти на ден по една лъжица от сместа. Дано ти помогне като на мен.

# 440
Благодаря ти  bouquet  Ще се посъветвам и с доки относно джинджифила, че гледам да не рискувам с билки и дано облекчи кашлицата, че доста се задържа.

# 441
Привет! Да попитам и тук, че в моята отчетна не ми отговарят.
Можем ли да ядем хайвер? Тооолкова ми се хапва, вчера видях в магазина (разбит с лук, тарама и червен) и не спирам да го мисля. В нета намирам много малко инфо и то противоречиво. Според личната ми лекарка може, ама тя ми казва, че всичко можело, пък аз знам, че не е така. Вие какво ще кажете по казуса?

Много мъка ми е стая храна, имам чувството, че само забраненени неща ми се ядат  Cry

# 442
Аз не знам, какво означава "забранени" храни. Хапвам всичко, което ми се яде. Тези хайвери, за които питаш, са минали някакви обработки и няма какво да ти стане от тях.

# 443
Мерси, Диамантче!
Ами, под забранени визирам най-вече разните му там сирена (камамбер, синьо, бри, ей тези), които са ми голяма слабост (може ли да ги ядем готвени?)
Дори не знам мога ли да ям топени триъгълничета...Даже скоро ме стреснаха, че и моцарела не можело и въобщее, само българско, кашкавал и извара и то от пастьоризирано мляко. Та вече за всичко се чудя, може ли, не може ли.

# 444
Здравейте момичета! Искам да попитам нормално ли е да ми дойде цикъла 45 дена след раждането, а имам кърма и кърмя редовно

# 445
Forestgreengirl, не знам какво да те посъветвам. Аз за себе си не се съобразявам и не се вманиачавам в това, с което се храня. И моцарела ям, и риба, и ягоди, и други сирена (синьо и камембер не обичам, но вероятно и тях бих хапвала)... Чувствам се добре, на прегледите детето също изглежда и се развива добре.
Доколкото знам, меките сирена не се препоръчват заради листерия или токсоплазмоза. И двете обаче могат да се хванат от много други неща - например недобре измита салата. Като отидеш на ресторант и си поръчаш салата, знаеш ли как са я измили?  Wink

# 446
  • Варна
Ами то затова е по-добре да избягваш салатите в ресторанти и други заведения. Всеки си решава, повечето хора не се вманиачават, но си има риск и всеки си прецененява дали да го поеме.

# 447
Благодаря ви. Аз направих грешката да се зачитам прекалено много и да изпадам във вманиячавания хахаха, отдавам го на факта, че ми е първа бременност.

Ще си обядвам филийки с хайвер днес, туй то Simple Smile Хубав ден на всички  Hug

# 448
И аз четях в началото много, но спрях. Хапвам си хайвер, когато ми се прияде. Хапвам си и ягоди - едни ги отричат, други не. На кого да вярвам?

# 449
Аз пък що ягоди изядох досега. Добре, че не съм прочела нищо за тях  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт