Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 489
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
  • Плевен
Благодаря момичета казва се Никол :*
Искам и да ви питам след колко време спира да боли при ставане вече една седмица мина а още ме понаболва : D

# 421
  • София
Благодаря момичета казва се Никол :*
Искам и да ви питам след колко време спира да боли при ставане вече една седмица мина а още ме понаболва : D
Зависи. Родих нормално. Болката след раждането мина сравнително бързо.
При прибирането на таза имах продължителни и силни болки. Съпруга ми ми помагаше да ставам от леглото. Когато педиатърката дойде у нас (на 10тия ден) ме попита дали са ми правили епизиотомия. Явно доста зле съм изглеждала Simple Smile

# 422
Натали, за цезарово ли питаш?

Чудно име сте избрали!

# 423
Мамчета,искам да ви питам беше ли ви страх преди раждането?Остава ми месец и малко и с наближаването на щастливият момент,все повече се притеснявам...  Heart Eyes Първо бебенце ми е  Heart Eyes Blush

# 424
Мен не ме беше страх, а раждането ми мина тежко. Следващият път ще гледам да ме е страх, за да мине леко  Laughing

# 425
  • Стара Загора
Здравейте мами,
Не знам дали точно тук трябва да питам ама съм страшно притеснена.
Утре влизам в 12 г.с., а днес се събудих с болки в гърлото. Цял ден ме боля и правих гаргара със преварена вода, сода, сол и йодова тинктура. Обадих се на моето Дж.пи. и тя ми каза да си взема да смуча само Солвигол и да си купя и Осцилококцинум. Утре задължително ще ида при нея да ме види, но се притеснявам, защото съм с алергичен бронхит и винаги като се разболея се стига до антибиотик за да не се задушавам.  Дали няма да стане нещо с бебчо? А като си познавам моята гинеколожка, която отрича всякакви лекарства не знам какво да правя....

# 426
jivaka, аз съм 11+4 и от миналата неделя съм с дразнеща суха кашлица, при която на моменти се давя. Усещането е сякаш имам залепен косъм за гърлото. Веднъж-два пъти имам и храчки (извинявам се за подробното описание) и снощи говорих с гинеколога и ми препоръча Синекод сироп 3 пъти дневно. Успокоява ме и през нощта спах добре, да видим кога ще отмине кашлицата. Но в същото време си правя и чайове с мен.
Аз да попитам до колко е опасно кашлянето за бебето, имам предвид самото стягане на коремните мускули?

# 427
беше ли ви страх преди раждането?
Всеки човек изпитва известно притеснение пред неизвестното. Опитай се да държиш страха си изкъсо посредством популярните техники за самоконтрол: медитация, положително мислене.

Здравейте мами,
Утре влизам в 12 г.с., а днес се събудих с болки в гърлото.
Не приемай никакви лекарствени препарати, които не са одобрени или препоръчани лично за теб, от твоя лекар.

Прави и инхалации със содена вода, яж предимно пресни плодове и зеленчуци. Излизай на припек, прави слънчеви нагревки на гърлото (с отворена уста).

Спи повече от обикновено: лягай рано, дремвай следобед.

И се опитай да запазиш спокойствие, търси красивото и веселото около себе си. Защото емоционалният баланс е от основна важност при всеки оздравителен процес.

# 428
Здравейте мами,
Утре влизам в 12 г.с., а днес се събудих с болки в гърлото. Цял ден ме боля и правих гаргара със преварена вода, сода, сол и йодова тинктура. Обадих се на моето Дж.пи. и тя ми каза да си взема да смуча само Солвигол и да си купя и Осцилококцинум. Утре задължително ще ида при нея да ме види, но се притеснявам, защото съм с алергичен бронхит и винаги като се разболея се стига до антибиотик за да не се задушавам.  Дали няма да стане нещо с бебчо? А като си познавам моята гинеколожка, която отрича всякакви лекарства не знам какво да правя....
Аз съм със същия бронхит, не мога да се разболея без ужасна кашлица и антибиотик. Сега съм края на 8 месец и последната седмица изкарах някакъв ужасен грип, но кашлицата определено ми се успокои и отмина с мед, лимон и джинджифил. Не е най-вкусното нещо, но облекчава и не стигнах до антибиотик. Иначе февруари месец пак бях болна и пих тогава, но имах одобрение от ЖК. Недей на самолечение никога.  Wink

# 429
Аз като бях болна се оправих с липов чай с мед и лимон, билкови лукчета и билкови капки за нос.
Гинеколожката ми беше казала да пия парацетамол при нужда.

В крайна сметка важно е какво ще каже лекарят, ако има висока температура и не минава болестта, по - добре да се изпише дори антибиотик, който става за бременни, отколкото да се получат усложнения.
Бързо оздравяване.  Hug

# 430
Смеси мед с настърган корен от джинджифил. Винаги ми е помагал срещу кашлица.

# 431
Цитат на: ♥Nimfea link=topi
Аз да попитам до колко е опасно кашлянето за бебето, имам предвид самото стягане на коремните мускули?[/i
Според моя гинеколог силна и продължителна кашлица може да предизвика контракции.Даже се опита да ме убеди,че съм имала контракции заради една нелекувана кашлица,но истината е,че имах постоянни контракции от 4-ти месец до края и според мен нямаха нищо общо с кашлицата.

# 432
  • Пловдив
Привет! Peace
Да ви питам...след положителен тест,кога се ходи за потвърждаване на бременност при АГ Rolling Eyes

И да допълня-не приемайте никакви препарати,били те и хомеопатични!Това не означава,че са безвредни.Т.е. в никакъв случай Осцилококцинум!

# 433
Според моя гинеколог силна и продължителна кашлица може да предизвика контракции.Даже се опита да ме убеди,че съм имала контракции заради една нелекувана кашлица,но истината е,че имах постоянни контракции от 4-ти месец до края и според мен нямаха нищо общо с кашлицата.

Да, точно това ме притеснява. Моят гинеколог ме прегледа в събота и за кашлицата ми препоръча само Синекода и бонбони за гърло. Не мога да кажа, че за два дни има голямо подобрение, но поне спя нормално през нощта.

kle0patra, може ли да дадеш повече информация - как го приемаш и по колко?

# 434

Да, точно това ме притеснява. Моят гинеколог ме прегледа в събота и за кашлицата ми препоръча само Синекода и бонбони за гърло. Не мога да кажа, че за два дни има голямо подобрение, но поне спя нормално през нощта.

kle0patra, може ли да дадеш повече информация - как го приемаш и по колко?
Не се притеснявай излишно,в едно се убедих-контракциите могат да се появат и от стрес и от постоянно мислене за тях.Не казвам да се подхожда безотговорно,но просто преди да са се появили не го мисли.Simple SmileАз бях със зверски контракции през цялото време и работих до края и напук на всички гинеколози при които ходих преносих с една седмица.Не ги мисли сега контракциите,а си се наслаждавай на бременността си.Успех ти желая и да оздравяваш бързо.

Общи условия

Активация на акаунт