Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 722
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
В 12 г.с. вече ме записаха на ЖК. Иначе в 6 г.с ходих на преглед, който си платих, в 9 г.с. си взех направление от личната и отидох отново на преглед, от 12 г.с. си се водех вече на ЖК. Първите изследвания се пускат през първия триместър, кога точно ще е това всеки лекар преценява. На мен ми ги назначи в 13 г.с. Цитонамазка също се прави, на мен ми пусна в 17 г.с.
Лека бременност.

# 511
Здравейте, бъдещи мами, следя темата, но досега не съм писала.Сега и аз имам въпрос. Бременна съм в 9г.с., но все още не съм записана за женска консултация, кажете ми това нормално ли е и от кога започва да се води ЖК. И друго, в коя седмица се пускат пълни кръвни изследвания, цитонамазка взимали се?
Аз се записах в 12 г.с.,първо се ходи при личния лекар.Не са ми вземали цитонамазка.

# 512
Предполагам, че лекарят от ЖК ще ти даде направление, но и личния няма да ти откаже.  Wink

Благодаря за отговора!

# 513
Благодаря момичета, значи за сега съм добре с времето. И на вас лека бременност. Grinning

# 514
  • Germany
Здравейте,момичета. Отново се включвам с въпрос. Днес влизам в 11 г.с., а не съм наддала никакви килограми (може би един в сравнение с преди забременяването, но не съм сигурна), тежа 54кг. Та, искам да попитам това нормално ли е и кога започват да се качват кг?  Thinking

# 515
Аз започнах да качвам в началото на 5 месец, като в момента съм +2-3. Има време да качваш  Wink Всичко е индивидуално  Peace

# 516
  • София
Паника - 2 черти! Непредвидено, закъсня и ето 2 теста - и двата положителни....
Нито съм се пазила от цигари нито съм се пазила и от пиене този месец - вино предимно вечер - това колко  ще може да е проблем? Пия и успокойтелни добавки - това проблем? Несвързано задавам въпросите в паника съм - нито пия витамини, нито нищо, нито съм правила хормони, микробиология или цитонамазка послендите 7-8м....
Какво да правя - записах си час за лекар за сряда, но главата ми ще се пръсне - защо ми беше пустото пиене миналата седмица.... ама рожден ден на брат ми.... витамини да си взема? нещо спец да ям или да не ям, предполагам да спирам успокойтелните (Неолексан)
Имам течение - бледожълто, без мирис, това проблем може да е?
Боже сигурно като го прочета ще се диагностицирам като кукувица, но в момента нямам идея какво да правя, на кого да кажа и изобщо.. нещо да предложите за успокоение, коет оняма да навреди?

Благодаря предварително   bouquet

# 517
Джинджър, честито! И аз след тестовете бях  #Crazy и първия ми въпрос беше "какво да ям и какво да не ям", за друго не се сетих в оня момент Laughing
п.с. и аз имам течение - прозрачно към бледожълто на моменти, без мирис, било нормално ми казаха по телефона, ще видим док какво ще каже на живо.

# 518
Джинджър дишай дълбоко и честито!
според мен спираш алкохол,цигари,лекарства почваш фолиева киселина по 400 гр. на ден и си чакаш посещението при лекар!
аз лично също бях пила алкохол,аулин -като не знаех за бременноста...в момента съм 20 седмица и всичко е ок!  bouquet

# 519
Честито и от мен!  bouquet

Спри алкохол, цигари и хапчета, както са ти казали другите.
Не сте тревожи, всичко ще е наред.

# 520
Фолацид добра фолиева киселина ли е или трябва да се купи/замени с неофолик мета?

# 521
Паника - 2 черти! Непредвидено, закъсня и ето 2 теста - и двата положителни....
Нито съм се пазила от цигари нито съм се пазила и от пиене този месец - вино предимно вечер - това колко  ще може да е проблем? Пия и успокойтелни добавки - това проблем? Несвързано задавам въпросите в паника съм - нито пия витамини, нито нищо, нито съм правила хормони, микробиология или цитонамазка послендите 7-8м....
Какво да правя - записах си час за лекар за сряда, но главата ми ще се пръсне - защо ми беше пустото пиене миналата седмица.... ама рожден ден на брат ми.... витамини да си взема? нещо спец да ям или да не ям, предполагам да спирам успокойтелните (Неолексан)
Имам течение - бледожълто, без мирис, това проблем може да е?
Боже сигурно като го прочета ще се диагностицирам като кукувица, но в момента нямам идея какво да правя, на кого да кажа и изобщо.. нещо да предложите за успокоение, коет оняма да навреди?

Благодаря предварително   bouquet
Дишай и се успокой.Разбирам те,аз даже имах два рентгена преди да разбера,пих лекарства и ...много водка,ама много няколко дена подред.Ходих 6 пъти на фетална морфология,докато се уверя,че всичко е наред.А,и пуших много,
тренирах зверски-
не беше планирано да забременявам.Изобщо не съм за добър пример,а?WinkТака че има и по-зле.Алкохолът няма да е проблем според мен,за хапчетата ще ти кажат,но мисля,че всичко ще е наред.

# 522
  • София
Благодаря на всички Ви   bouquet
че и на фотоепилация ходих.... да видим сряда Simple Smile ще се похваля - благодаря за спокойните думите!

# 523
Здравейте,момичета. Отново се включвам с въпрос. Днес влизам в 11 г.с., а не съм наддала никакви килограми (може би един в сравнение с преди забременяването, но не съм сигурна), тежа 54кг. Та, искам да попитам това нормално ли е и кога започват да се качват кг?  Thinking
Спокойно, рано е още за качване на килограми, аз също започнах да качвам в 5 месец

# 524
Спокойно, аз сега влизам в 12 седмица, а миналата седмица дори свалих 2кг, от 44 на 42, но казаха че често се случва, особено ако ти се гади и не можеш да ядеш много.

Общи условия

Активация на акаунт