Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 731
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Вече на 2 пъти, когато вървя по - бързо усещам малко неприятно усещане в корема, не е болка, нито стягане като контракция, а все едно ми дотежава бебето или ме натиска, но само по едната страна на корема в дясно. Не е просто движение на бебето или ритник, ами и аз не мога да го обясня, някакъв дискомфорт.
Чудя се, дали да се посъветвам с лекар? Трябва ли вече да вървя много бавно..? Wink

ПП Усещането е все едно, че ми убива нещо на корема, не долу а горе до пъпа почти. Като спра да вървя за 1-2 мин. и ми минава.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 21:06 от Анонимен

# 496
Сиси, бебето може да се протяга. Малката ми фръцла правеше така и усещането беше много подобно.

Говори с лекаря си все пак.

# 497
Благодаря, Фея.  Hug

Ако пак ми става така ще звънна на докторката, за всеки случай.  Wink

# 498
Сиси, бебето може да се протяга. Малката ми фръцла правеше така и усещането беше много подобно.

Говори с лекаря си все пак.
И при мен така,но бях след 30 г.с. Simple Smile

# 499

В 18та седмица съм и пия Огестан. Док каза да си пия само тях.

# 500
Здравейте, момичета. Има ли бременни от Бургас?
Ако има ще се радвам някой да ми помогне с работното време на кабинета на др.Гамишев.

# 501
Здравейте, момичета. Един бърз въпрос - в 11 г.с. съм и от вчера имам хрема (запушен нос, болки в гърлото, отпадналост). Безопасно ли е да си напарвам краката с топла вода и морска сол?

# 502
Не е хубаво да се напарваш с гореща вода.
Пробвай с други методи, чай с мед, мед в носа, инхалации.

# 503
Аз съм си правила гореща вода с морска сол за краката,докато бях бременна,защото зимата постоянно ми замръзнаха краката,но знам,че горещ душ и вана не е никак препоръчително.За по-сигурно пропусни и затоплянето на краката ,ако ще го мислиш после и ще се притесняваш.

# 504
Благодаря, момичета. Опитвам и други методи, дано има резултат по-скоро.

# 505
Дами, знаете ли кой трябва да ми издаде направление за очен лекар преди раждане, личния или следящия?  Rolling Eyes

# 506
**Sisi**, това чувство го имам всеки ден, по няколко пъти. Аз съм с близнаци и явно им е тясно. Натискат ме от вътре. Предполагам е същото и при теб. Не се притеснявай.

# 507
**Sisi**, това чувство го имам всеки ден, по няколко пъти. Аз съм с близнаци и явно им е тясно. Натискат ме от вътре. Предполагам е същото и при теб. Не се притеснявай.

В крайна сметка установих, че усещам това "напрежение" вече и когато по - бавно вървя и отидох днес при лекарката за всеки случай.
Изпиза ми магнерот, пие се по принцип превантивно срещу контракции, макар че моето не е точно контракции.
Явно от разтягането на матката, аз така си го обяснявам.

Дами, знаете ли кой трябва да ми издаде направление за очен лекар преди раждане, личния или следящия?  Rolling Eyes

Предполагам, че лекарят от ЖК ще ти даде направление, но и личния няма да ти откаже.  Wink

# 508
Здравейте, бъдещи мами, следя темата, но досега не съм писала.Сега и аз имам въпрос. Бременна съм в 9г.с., но все още не съм записана за женска консултация, кажете ми това нормално ли е и от кога започва да се води ЖК. И друго, в коя седмица се пускат пълни кръвни изследвания, цитонамазка взимали се?

# 509
Здравейте, бъдещи мами, следя темата, но досега не съм писала.Сега и аз имам въпрос. Бременна съм в 9г.с., но все още не съм записана за женска консултация, кажете ми това нормално ли е и от кога започва да се води ЖК. И друго, в коя седмица се пускат пълни кръвни изследвания, цитонамазка взимали се?

От 12седмица се записва за ЖК в началото се пуска всичко пълна кръвна картина , цитонамазка и ще те гледат на ехограф.Поне аз бях така Peace

Общи условия

Активация на акаунт