Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 740
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
 Hug

Ами снощи тая докторица,що каза,че трябвало да е 2 дори 2 и нещо newsm78 Явно се е объркала...Ако не ми пусне тя изследване,като ходя на края на месеца ще си пусна сама...да видим как е.

# 481
Преди 10 дни измерих ТСХ и е 2.37, гинекологът го видя и каза след 2 седмици пак да го измеря. Като разбира се си взимам хапченцето всяка сутрин. Доколкото знам не е толкова опасно по време на бременността, по-важно е преди бременност да е ниско, но ние се стремим да го държим под 2, но ето че невинаги успяваме. До 2 и нещо е по стари изисквания, вече е под 2. Моят ендокринолог даже ми каза, че не е необходимо повече да изследвам ТСХ, но гинекологът си има неговите изисквания и си слушам него.  Така че колкото лекари, толкова и мнения.

# 482
  • Пловдив
Вярно е това... Wink
Някъде четох,че над 2 е опасно,заради риск от аборт.то в един момент по-добре да не четеш...и да не питаш ooooh!

# 483
Знам, че при висок пролактин има риск от аборт, но моят лекар все още не ми дава нищо да пия, защото било нормално да се качва при бременност. Мерим го, следим, имам си лекарството, но все още не го взимам. Наистина е по-добре човек да не чете прекалено, но пък от друга страна е добре и ние като пациенти да сме информирани Crazy

# 484
  • Пловдив
На мен Пролактина ми беше висок и уж затова не успявах да забременея...Като споменах за това АГ-то ми каза,че вече не ни е важен,щото "работата е станала"  Thinking и не мога да пия никакви лекарства за него...Преди това пих 2мес. Достинекс.

# 485
Ето, всеки лекар си има негова теория   #Crazy Аз също пиех Достинекс, но той е до бременност, после трябваше да пия Парлодел и очаквах, че ще си го пия през бременността - да, ама не, доки само иска да вижда стойностите според седмицата, в която съм и това е. А ендокринологът казва, че е нормално да се повиши по време на бременност. Тогава аз се чудя защо толкова много жени го пият през цялата бременност!? newsm78

# 486
На мен ми го изписаха,защото имах болки в началото на бременността.Струва ми се,че го изписват на всички бременни ,ама и те не знаят защо. Joy.

# 487
  • Пловдив
Какви витамини пиете?

# 488
В началото пиех Огестан. След третия месец - Пренатал.

# 489
Здравейте! Имам един въпрос към вас: от около 3-4 дни имам странни болки тип менструация, някаква тежест и имам чувството, че коремът ми е подут. Много се притеснявам да не би да е нещо сериозно?  Confused В 17 седмица съм.

# 490
Здравейте! Имам един въпрос към вас: от около 3-4 дни имам странни болки тип менструация, някаква тежест и имам чувството, че коремът ми е подут. Много се притеснявам да не би да е нещо сериозно?  Confused В 17 седмица съм.

Отиди на лекар да те прегледат. Много жени имат такива болки, при някои от контракции, при други от разтягане на матката. Сигурно ще ти изпишат но шпа и магнезий или утрогестан при нужда, но важно е да отидеш да те видят.

За витамините: в началото пих Биозин мама за имунната система, а сега Прегнакеър плюс омега.

# 491

Аз освен фолиева киселина, която пия още преди да забременея, от 9 г.с. започнах да пия желязо и калций.

ColouRing_, по-добре отиди на лекар. Може да не е нищо сериозно, но е хубаво да те видят. На мен ми се е случвало да имам подобни болки, но краткотрайни, а при теб казваш, че са 3-4 дни. Успех!

# 492
Да са предписвали на някой в нач.бременност -5/6 г.с. но-шпа Rolling Eyes
Бременна съм съвсем в началото и от снощи имам едно зацапване кафеникаво,веднага позвъних на доктора и ми предписа за 2 дни нош-па 3 по 2 и дуфастон 2 по 1...само се моля всичко да е наред!
А на теб за болки ли са ти предписали нош-па то?

# 493
  • Пловдив
Не,болки нямам...
Скрит текст:
ама сега зацапването е почти розово Rolling Eyes

# 494
здравейте , аз сега съм в 17 седмица,до сега съм изпила 1 блистер с но шпа...имах изтъняване на хорион,имах болки при разтягане на матката,после пак болки със спазъм и винаги са ми изпислвали но шпа...мисля че е напълно нормално няма място за притеснение....само хубави мисли и положително да си настроен това се иска от бременните! е не винаги е лесно изпълнимо,но аз поне се опитвам!
Хубава вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт