Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 745
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Преди няколко дена разбрахме с приятелката ми, че ще ставаме родители. Млади сме и тепърва ще имаме да задаваме въпроси Simple Smile. Та като за начало:
Преди месец ни бяха напитили хлебарки и беше голяма борба. Днес мисля, че сме ги изтребили, но кубчетата с отрова седят все още из целия апартамент. Вредни ли са за младата мама? Трябва ли да се отърва от тях?

# 466
Здравейте мами,
Ходих на гинеколога си и на джипито, както и на моя пулмолог. И тримата са на мнение, че трябва да почна да пия антибиотик. Казаха ми да си купя Оспамокс и да го почвам. Добре де купих си го, ама още не съм го почнала, защото доста ме е страх да не направя нещо на бебо. Притеснява ме и друго, че кашлям много и все още повръщам доста. Та ако знаете за колко  време се абсорбира антибиотика? Ще се мъча да не повърна докато му мине въздействието.

Щом 3-ма лекари са ти казали да пиеш антибиотик, значи трябва да ги послушаш, важно е да оздравееш и да не се влошиш.
Не съм сигурна за колко време се абсорбира антибиотика, поговори с гинеколога затова и ако може да ти изпишат нещо за повръщането.
Бързо оздравяване!

Здравейте! Преди няколко дена разбрахме с приятелката ми, че ще ставаме родители. Млади сме и тепърва ще имаме да задаваме въпроси Simple Smile. Та като за начало:
Преди месец ни бяха напитили хлебарки и беше голяма борба. Днес мисля, че сме ги изтребили, но кубчетата с отрова седят все още из целия апартамент. Вредни ли са за младата мама? Трябва ли да се отърва от тях?

Аз лично ви препоръчвам да наемете фирма, която да напръска хубаво ако не сте се отървали от хлебарките, като приятелката ти отиде да спи за 2-3 дена на друго място.
Ако няма вече от тях, то не мисля, че кубчетата ще й вредят.

# 467
Оспамоксът го водят като най-щадящият антибиотик. Дават го и на бебета, когато се стигне до там. Щом трима лекари са ти го препоръчали - пий, много е важно да си здрава. Няма да си нито първата, нито последната бременна минала през това, така че спокойно.

# 468
Освен ако не ги изяде, няма как да навредят по какъвто и да е начин. Лека бременност.

# 469
Освен ако не ги изяде, няма как да навредят по какъвто и да е начин. Лека бременност.
напълно съм съгласна. Може да пробвате и с тебешир за хлебарки, продават ги в магазините за левче. Тези за мравките вършат чудна работа, изчезват и край.

# 470
  • Пловдив
Да са предписвали на някой в нач.бременност -5/6 г.с. но-шпа Rolling Eyes

# 471
Да са предписвали на някой в нач.бременност -5/6 г.с. но-шпа Rolling Eyes
На почти всички Wink

# 472
  • Пловдив
А с каква цел Thinking

# 473
На много бременни, и на мен включително. В началото пих всеки ден, сега при нужда

# 474
  • Пловдив
На мен ми го предписа 3*1 на ден,ама аз имах оплакване от леко зацапване...та ми стана интересно що това се предписва.Питах,отговора беше,че за този етап не предписват нищо освен спазмолитици...Та питам при нас как е било. Peace

# 475
Ей, Мистик, къде се губиш? И аз бях на но-шпа до към третия месец. После ми казаха да го пия само при нужда. Няма да ти навреди, не се притеснявай.

# 476
  • София
Освен но-шпа при зацапване се изписва и дуфастон/утрогестан.

# 477
  • Пловдив
vanini*  Hug ей ме на...и аз сред вас Wink

И аз знам,че изписват друго,ама при мен може би щото е съвсеем леко ...като розово,а вчера дори и нямаше нищо.Не знам от какво може да е Thinking Та за сега това ми изписа...и на 29-ти пак на преглед,за да се установи сърд-дейност.Нали след това се пускат изследвания и т.н.... Rolling Eyes

Знаете ли ТСХ-то при бременност в какви граници трябва да се поддържа?

# 478
Мистик, за забременяване знам, че трябва да е под 2. По време на бременност, предполагам пак е така.
Честито, Мистик и стискам палци всичко да е наред до края.

# 479
Аз също се старая да го държа под 2, макар че ендокринологът ми каза да не се притеснявам за ТСХ по време на бременността. Гинекологът ми иска поне веднъж-дваж месечно да го изследвам и да го държим под 2  Peace

Общи условия

Активация на акаунт