Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 468
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
За ягодите разбрах че имат желязо, а аз трябва да си вдигна хемоглобина. В разумни количества не мисля че вредят.

# 451
На мен много ми се хапват скариди, а четох, че не са позволени морските дарове.
Нищо друго забранено не ми се яде.  Mr. Green
Ама съм си бъзла и спазвам суеверията.

# 452
**Sisi**, скариди може да ядеш. Не можеш рапани и миди, защото са тежка храна, а и са филтъра на морето. Не може да се яде риба тон и големи риби, заради живака.

# 453
Ягодите не се ли водят "забранени" заради това, че може да причинят алергия  newsm78 Някъде бях чела това като причина. Що се отнася до млечните - много обичам топеното и доскоро имах една голяма кутия президент на триъгълничета, както и филаделфия, та си ги хапвам редовно. Не мисля, че тези продукти от магазина са опасни, все пак минават обработка и контрол.

# 454
На едно място пише, че не трябва да се ядат ягоди, заради това, че са алерген, на друго пише - яжте ягоди, защо съдържат витамин ц и много други полезни вещества. Аз избрах да ям ягоди, след като се допитах до няколко места.
Относно топеното сирене - може да се яде. Казват, че не може бри, синьо, камембер и меки сирена, примерно фета.

# 455
Здравейте момичета.....да се присъединя към вас ,ще следя темата с интерес.
Бременна съм в почти 3 седмица с второ детенце.

# 456
Привет! Да попитам и тук, че в моята отчетна не ми отговарят.
Можем ли да ядем хайвер? Тооолкова ми се хапва, вчера видях в магазина (разбит с лук, тарама и червен) и не спирам да го мисля. В нета намирам много малко инфо и то противоречиво. Според личната ми лекарка може, ама тя ми казва, че всичко можело, пък аз знам, че не е така. Вие какво ще кажете по казуса?

Много мъка ми е стая храна, имам чувството, че само забраненени неща ми се ядат  Cry
Всичко ядях и на кръчми ходех,и в Макдондлдс ...В 7-ми месец ме беше паникьосала една позната относно зелената салата,която ядях в промишлени количества,но АГ-то ми каза да не се шашкам и му повярвах.

# 457
На едно място пише, че не трябва да се ядат ягоди, заради това, че са алерген, на друго пише - яжте ягоди, защо съдържат витамин ц и много други полезни вещества. Аз избрах да ям ягоди, след като се допитах до няколко места.
Относно топеното сирене - може да се яде. Казват, че не може бри, синьо, камембер и меки сирена, примерно фета.

Ягоди ядох наскоро, но по принцип не са ми в предпочитаните. А фетата - много любимо с домати и пресен хляб Heart Eyes В първите седмици от бременността по цял ден само това консумирах. Много ми е странно защо се отрича Wink Да попитам може ли да се яде ананас по време на бременност?

# 458
И аз четох, че ананасът съдържал вещество, което в големи количества можело да предизвика раждане. Аз си ям ананас и не ми пука. Не мога да изям 20 кила, от които сигурно би се събрало достатъчно количество от въпросното вещество.

Виж, вече за суровите сирена и яйца (хайвер) се шашкам. На плодовете и зеленчуците им имам вяра, дето се вика   chef

# 459
Аз бях чела, че предизвиква контракции и имах една консерва, която дадох на племенниците, но утре ще се яде ананас Blush Плодовете и зеленчуците ги оставям във вода за продължително време и тогава ги ползвам. От фетата обаче трудно се отказвам Crazy

# 460
Добре, де, фетата не е ли нашето си бяло сирене? Просто така го наричат в чужбина  newsm78

То може да си се яде, стига да е от пастьоризирано мляко и да е узряло, а не прясно домашно от някоя баба на пазара (което обожавамм, ама ще се чака до след раждането за него)

# 461
Фетата е точно бялото саламурено сирене, но фета го наричат в Гърция (а може и в други държави). Но както забелязвам се използва това наименование и в България. Моят лекар ми даде лист с подходящи храни при бременност и за съжаление фетата е извън него. Има кашкавал с ниска масленост и пр. млечни продукти. Между другото от доста лекари съм чувала, че кашкавалът е много по-полезен от бялото сирене, доколко е вярно нямам представа Confused

# 462
Здравейте момичета! Искам да попитам нормално ли е да ми дойде цикъла 45 дена след раждането, а имам кърма и кърмя редовно

Доколкото знам след раждане с цикъла всичко е възможно.

Българско бяло саламурено и фета сирене не е едно и също. В Гърция не зная как е.

# 463
И аз четох, че ананасът съдържал вещество, което в големи количества можело да предизвика раждане. Аз си ям ананас и не ми пука. Не мога да изям 20 кила, от които сигурно би се събрало достатъчно количество от въпросното вещество.

Виж, вече за суровите сирена и яйца (хайвер) се шашкам. На плодовете и зеленчуците им имам вяра, дето се вика   chef
Аз преносвах и сума ти ананас изядох,накрая пак предизвикахме раждане. Joy

# 464
  • Стара Загора
Здравейте мами,
Ходих на гинеколога си и на джипито, както и на моя пулмолог. И тримата са на мнение, че трябва да почна да пия антибиотик. Казаха ми да си купя Оспамокс и да го почвам. Добре де купих си го, ама още не съм го почнала, защото доста ме е страх да не направя нещо на бебо. Притеснява ме и друго, че кашлям много и все още повръщам доста. Та ако знаете за колко  време се абсорбира антибиотика? Ще се мъча да не повърна докато му мине въздействието.

Общи условия

Активация на акаунт