Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 559
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Водата е полезна, няма спор, но все си мисля, че 2-3 литра на ден са достатъчни. 4 вече ми се вижда прекалено, натоварват се много бъбреците, сърцето... Всяко нещо трябва да е с мярка.

# 286
Ето една статия за храненето по време на бременност:
http://ezine.bg/n11-41046-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D … D0%BD%D0%BD%D0%B8

И една за сирената:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=773

# 287
Здравейте, има ли в групата дами,които са от Пловдив? Интересува ме дали някой ходи на преглед за следене на бременност при д-р Бачуров?
Благодаря, предварително Simple Smile

# 288
  • София
Споделете, моля ви, някакъв лек за облекчаване на болки при разширяване на тазовите кости при бременност Praynig Не мога да ходя от болки. Имам чувството, че ще се разпадна. За разширяване на симфизата става въпрос, 21 г.с. Първият път също имах такива болки, но от по-късен срок на бременността, не толкова интензивни и от време на време дори спираха. Сега са непрекъснати, вече повече от месец  ooooh! Ако се разходя по-дълго време после не мога да се изправя.  Положението е наистина сериозно. Единственото, за което се сещам е арника, но знам че имаше някакво отношение с раждането и се чудя дали може. Не знам дали има смисъл да звъня на лекаря ми, той ми беше казал но-шпа, но не помага. Не искам да се обездвижвам.

# 289
Много благодаря за отговорите.  Hug

Аз спрях цигарите още, като решихме, че искаме бебе, а откакто разбрах, че съм бременна изпих само едно 3в1, но мога и без кафе да мина така или иначе. Относно колбасите, от време на време ми се дояжда суджук или салам някакъв, но съм решила засега да ги ям и аз след термична обработка. Иначе съм направила наистина цял списък с въпроси за лекарката, защото колкото повече чета, толкова повече неща искам да питам.  Laughing Иначе, аз като се замисля, освен лакирането нямам други вредни навици, тъй като съм естествено руса и харесвам цвета на косата си, та не я боядисвам (никога не съм  Blush).
А за физическата активност - спрях тренировките, макар че те не бяха кой знае колко тежки, а ММ не иска да правим и други неща, докато лекарката не ни увери, че всичко е наред.

**Sisi**, кои сирена имаш в предвит - меките от сорта на Бри, Камемберт, синьо сирене и т.н.?
И аз знам,че тези сирена не се препоръчват по време на бременност.
Иначе кафе в началото пиех по едно,с мляко,но към 8-ми месец се отпуснах и пиех и едно 3 в 1 след обяд.Пиех и кола.Не мига да преценя дали това е оказало влияние на дребната,в родилния обаче още като ме приемаха питаха дали и по кафета пия и ми казаха,че било много.

# 290
Здравейте мили момичета!Преди дни видях мечтаните 2 черти! Направих и кръвен който потвърди бременността -днес ще правя контрола на чхг което на 17 беше 94 за да видим дали се удвоява!
Притеснявам се че съм с наднормено тегло и откакто разбрах че съм бременна спрях да ям хляб и сладко пък и не ми се яде!Пия много вода и айрян-никога не съм пила толкова айрян!
Исках да ви попитам относно теглото по време на бременността как точно да го поддържам за да не кача фатално много!В момента съм 90кг(не ме съдете моля ви) и много ми се иска да няма риск за бебо!
Благодаря предварително ще ви следя!  bouquet

# 291
София119, че кой ще те съди, моля ти се?! Колкото си - толкова.

За да не качваш прекалено през бременността, не яж за двама, а за един. Намали порциите, но се старай да приемаш основните хранителни групи в оптимални количества. Наблегни на пресни зеленчуци и плодове.

Сведи бързите въглехидрати до минимум: рафинирана захар, тестени изделия, сушени плодове, сладоледи и пр.

Говори със следящия те лекар, за да препоръча физическо натоварване, което е най-подходящо за теб.

# 292
София119, че кой ще те съди, моля ти се?! Колкото си - толкова.

За да не качваш прекалено през бременността, не яж за двама, а за един. Намали порциите, но се старай да приемаш основните хранителни групи в оптимални количества. Наблегни на пресни зеленчуци и плодове.

Сведи бързите въглехидрати до минимум: рафинирана захар, тестени изделия, сушени плодове, сладоледи и пр.

Говори със следящия те лекар, за да препоръча физическо натоварване, което е най-подходящо за теб.

Благодаря за отговора засега съм ограничила хляба и сладкото но на 29 съм на преглед и ще видя доктора какво ще препоръча!Ще гледам повече разходки да има за да изразхождам енергия понеже все още съм и на работа а там седя на едно място!

# 293
  • Germany
Благодаря ви много отново.  Hug

Ще пиша какво ми е казала АГ другата седмица.  Wink

# 294
  • Плевен
Аз да попитам за нещо хомеопатично за пресипнал глас. Тъкмо се оправих от хремата и болките в гърлото а сега пресипнал глас и лека кашлица направо неиздържам   smile3511

# 295
Здравейте мили момичета!Преди дни видях мечтаните 2 черти! Направих и кръвен който потвърди бременността -днес ще правя контрола на чхг което на 17 беше 94 за да видим дали се удвоява!
Притеснявам се че съм с наднормено тегло и откакто разбрах че съм бременна спрях да ям хляб и сладко пък и не ми се яде!Пия много вода и айрян-никога не съм пила толкова айрян!
Исках да ви попитам относно теглото по време на бременността как точно да го поддържам за да не кача фатално много!В момента съм 90кг(не ме съдете моля ви) и много ми се иска да няма риск за бебо!
Благодаря предварително ще ви следя!  bouquet
Правилно са ти казали по горе-яж си нормално за един не за двама. Аз така си бях дори не ми се е приискало повече, даже сега ям повече като кърмя

# 296
Аз да попитам за нещо хомеопатично за пресипнал глас. Тъкмо се оправих от хремата и болките в гърлото а сега пресипнал глас и лека кашлица направо неиздържам   smile3511
За пресипнал глас за себе си и малката ползвам Хомеовокс.

# 297
Здравейте, бременна съм в 6-7 седмица и имам няколко въпроса. 1. Имам ужасна алергия към домашен прах и всичко цъвтящо навън, а знам , че не трябва да се взимат противоалергични лекарста, ако може някой да ме посъветва за някое хомеопатично, защото не мога да спа, да ям, непрекъснато ми е запушен носа и кихам и това ме притеснява заради бебето. 2. Гони ме някаква параноя може би заради алергията, та възможно ли е да загубя бебето без да разбера, заради цялото подсмърчане и кихане? 3. Пия само утогестан и фолиева киселина, трябва ли да започна и някакви витамини? 4. Доктора ме вика на преглед чак след месец, нормално ли е? Имам чувство че ще полудея този месец дали всичко наред?

# 298
Здравейте, бременна съм в 6-7 седмица и имам няколко въпроса. 1. Имам ужасна алергия към домашен прах и всичко цъвтящо навън, а знам , че не трябва да се взимат противоалергични лекарста, ако може някой да ме посъветва за някое хомеопатично, защото не мога да спа, да ям, непрекъснато ми е запушен носа и кихам и това ме притеснява заради бебето. 2. Гони ме някаква параноя може би заради алергията, та възможно ли е да загубя бебето без да разбера, заради цялото подсмърчане и кихане? 3. Пия само утогестан и фолиева киселина, трябва ли да започна и някакви витамини? 4. Доктора ме вика на преглед чак след месец, нормално ли е? Имам чувство че ще полудея този месец дали всичко наред?

1. Обади се на лекаря, кажи му за алергията и го питай какво да пиеш или се посъветвай с личния, като кажеш, че си бременна.
2. Няма как да загубиш бебето от кашляне и кихане, спокойно.  Hug
3. Ако искаш си вземи витамини за бременни, могат да ти препоръчат в аптеката. Аз пих Биозин Мама за имунната система, но все си мисля, че най - добре лекаря ще ти каже какво да пиеш и какво не. На първо място можеш да вземеш витамин Ц и да наблягаш на плодове и зеленчуци.
Утрогестана предполагам са ти го предписали, а не го пиеш на своя глава?
4. Всеки доктор процедира различно, реално повечето викат 1 път месечно за преглед, ако ти е притеснено отиди на частно и си плати.
Мен специално ме викаше моята към 9 г.с за да чуе сърчицето, но вие може и да сте го чули вече?

И я карай по - спокойно! Hug

# 299
Аз на частно си ходя, в поликлиника от години не съм ходила. Ходя си при един гинеколок, който си ми знае всичко. Утрогестана той ми го предписа, защото имах силни болки ниско в корема. За алергията му казах и той каза да си взема нещо на билкова основа само. След 4 седмици ми каза на фетална морфология да ходя и после пак при него. А сърчицето го чухме миналата седмица-всъщност 2 сърчица, оказаха се близнаци, но док каза че можело да изгубя едното, това също ме притеснява, ама нищо не мога да направя. Sad

Общи условия

Активация на акаунт